Zašto intervju našeg dopisnika iz Beograda sa Vučićem i dalje ‘leži’ u ladici haškoga suda?

0
4528

Ego manijak Vučić: “Ja sam pametan, iskusni državnik i prirodni sam resurs Srbije…”

 

…Da si doista tako pametan i iskusan kao što misliš, ne bi nikad meni osobno ni pomislio dati politički intervju 12. 2. 1995. na temu srpskog osvajačkog rata u Hrvatskoj i Bosni…

VIDEO-ALEKS-VUCIC-PRIZNAO-BRANITELJSKOM-PORTALU-SRBI-SU-POCINILI-ZLOCIN-NA-OVCARI
To je u originalu pohranjeno u ladici američkog suca Bouza u Tribunalu u Haagu, a kopija je u ispostavi Haškog Tribunala u Beogradu u Palači Srbija u Novom Beogradu
Mentola Aleksandra Vučića ismijali i glumci Srđan Jovanović i Marko Stepanović u humorističnoj emisiji “Mentalno razgibavanje”
Redovita epizoda jutarnjeg humorističnog programa, ili televizijskog političkog satirikona “Mentalno razgibavanje” počela je urnebesno smiješnom dosjetkom glumačkog tandema voditelja programa. Marko Stepanović i Srđan Jovanović, glumci i stand up komičari uz smijeh do suza prokomentirali su jučerašnju izjavu samodopadnog ego manijaka Aleksandra Vučića. Samoprozvani srpski vožd Vučić izjavio je jučer main shit medijima u Srbiji kako je on “pametan, iskusan državnik i veliki resurs Srbije!” Ne reče samo je li možda prirodni resurs netaknutih brdskih i planinskih čari divlje prirode Srbije pod zaštitom svjetske organizacije za zaštiutu životne sredine i prirodnog okoliša? Ali, kako Vučić može biti prirodni resurs Srbije? On čim progovori iz lažljivih i prljavih usta onečisti pšrirodni okoliš, te nema deratizacije i dezinfekcije sredine koja bi mogla to očistiti. I što rekoše glumci Marko Stepanović i Srđan Jovanović u koje li će se agregatno stanje premetnuti to čovjekoliko prirodno blago Srbije?

vucic
I dok kronično oboljeli i odavno poludjeli i podviljali Vučić halucinira, sanja i mjesečari otvorenih očiju, prijeti još i potamniti slavu proslavljenog portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda. Taj je momak iz zemlje moreplovca Magelana prije neku godinu nahvalio sebe kao najvećeg nogometaša svih vremena i navijestio pomračiti doseg najvećeg hvalisavca svih vremena među sportašima boksača Casiusa Claya oliti Muhammada Alija iz njegovih naslavnijih dana najluđe neskromnosti. Od tog vremena davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća svi hvalisavci ovoga svijeta uzajamno se natječu u razmetljivom i neskromnom davanju Cleyovskih izjava za javnost. I Vučić kao i Ronaldo i Clay neće umrijeti od lažne skromnosti, uz bitnu i ključnu razliku u smislu i svrhovitosti samohvale ove trojice ljudi. Ali i Ronaldo su se tijekom sportskih karijera razmetali optimizmom s pokrićem izvanserijskih rezultata, dok se Vučić sam hvali i još više kvari ionako prirodno karakterno i moralno pokvaren kao zub umnjak osmica odavno nagrižen karijesom i zreo za vađenje. Hvale Vučićeve žvaljave čeljusti sebe samoga, kad ga već nitko drugi nema za bilo što istinski i iskreno pohvaliti.

VUČIĆ
Cristiano Ronaldo iz zemlje potomaka morepolovca Magelana, što je oplovio u srednjem vijeku pola svijeta svjetskim morima i oceanima ne može stati u istu rečenicu sa samoprozvanim direktorom svemira iz zemlje brdovitoga Balkana, čijim je žiteljima premija i suha hrana. Neka svemir čuje nemir Vučićeve glave prepune demona sustanara. Zna li prvi čoban gdje vrag spava? Jamačno mu nije razvidno da vlastitu zemlju i narod danomice gura u ponor zloslutnoga proroštva mitskoga guslarskoga lika Mitra Tarabića.

vučić vaterpolisti

Samodopadni i psihički rastrojeni i poremećeni narcis Vučić tjera Srbe u prokleta bespuća, otklona od svake životne zbilje. Srbi tjednima masovno šeću ulicama Beograda i ostalih većih i manjih gradova Srbije tražeći ostavku ludoga Vučića, što očito kani biti doživotnim i besmrtnim vladarom Srbije.
Jasno je ne samo patološkom sadistu Vučiću, nego i mazohistima šetačima da ga urlici i povici naroda neće otpuhati s vladarskoga trona. Nije zgorega podsjetitti što može lako, brzo i učinkovito ukloniti Vučića s vlasti u Srbiji. Treba samo sudski procesuirati u Haagu Vučića glede njegovoga intervjua datog meni u ulozi novinara 12. 2. 1995, onda preko Amerikanaca i EU, Vučiću, šefu jedne banana države oduzeti politički imunitet tobožnjeg državnika, zatim ga uz pomoć međunarodnih policijskih snaga locirati, identificirati i transferirati ga napokon u haški zatvor. Tamo mu je jedino i pravo mjesto. Uzged, neka povede sa sobom i kumove Šešelja i Nikolića da se tamo druže, da im ne bude dosadno i da im brže prođe višedesetljetno vrijeme iza rešetaka. Jer, ne vele zalud Srbi kako kum nije gumb, a Vučići ni Šešelj, niti Nikolić nisu ni kumovska slama. Troglavu neman je najbolje uhititi o jednom trošku i poslati ih skupa u zatvor.
Kako sam se u međuvremenu podrobno raspitao, original moga davnog političkog intervjua s potonjim ratnim i poratnim zločincem Vučićem, vođen 12. veljače 1995. godine, u originalu se nalazi u ladici američkog suca Bouza u Tribunalu u Haagu. Kopija materijala prevedenog i integralno na engleski jezik smještena je u ispostavi Haškog Tribunala u Beogradu u Palači Srbija u Novom Beogradu, istočnom krilu te velebne zgrade što gleda na bulevar Nikole Tesle. Ovom prigodom, podsjetio bih na to kako sam 2007. godine kompletni materijal kazete fono intervjua predao u beogradskom uredu Haškog Tribunala postupajućim tužiteljima u sudskom postupku protiv ratnog zločinca Vojislava Šešelja. To su britanska tužiteljka Cristina Dahl i švicarski tužitelj Paolo Pastore Stocchi, do kojega sam došao preporukom talijanskog novinara iz Torina Manfredija, bliskog prijatelja talijanske povjesničarke iz Rima Silvie Manzi, prijateljice hravstke spisateljice iz Rima Tamare Jadrejčić. Razgovor je ovđen uz nazočnost ravnatelja ureda Haškog Tribunala i glavnog istražitelja ratnih zločina na području Srbije Belgijca Roula Versonnena.
Prije toga 2004. obavio sam i prve i preliminarne razgovore u spomenutom uredu na ovu istu temu, a tada mi je glavni sugovornik na temu mogućeg mog novinarskog svjedočenja protiv još živog ratnog zločinca Slobodana Miloševića, a na temelju Vučićevih izjava veličanja srpskih ratnih zločina datih u moj reporteski diktafon, bio tadašnji postupajući tužitelj u sudskom postupku protiv Miloševića. Bio je to dr. Daniel Saxon iz američke države Massachusetts. Te 2004. godine narečeni američki tužitelj dr. Daniel Saxon nudio mi je uz pribivanje ravnatelja ureda Belgijca Versonnena i plaćene putne troškove tour retour do Haaga i natrag do Beograda, no nisam dobio potrebna i tražena jamstva životne sigurnosti nakon svjedočenja, a nisu udovoljili ni mom drugom zahtjevu da mi nakon toga omoguće trajni odlazak iz Srbije ili u Švicarsku, ili i Skandinaviju ili u neku od zemalja Beneluxa. I samo zato nisam prihavatio svjedočiti 2004. u Haagu, ali nakon toga 2007. odlučio sam svakako pomoći i barem im predati u cijelosti cjelokupni materijal intervjua s Vučićem uz original fono kazete, da ljudi barem jednoga dana to mogu iskoristiti i politički uporabiti na pravi način. Sad je kucnuo taj čas i došao je pravi trenutak, jer se pravno gledano i Vučić može sudski procesuirati kao značajni i utjecajni politički suradnik Miloševića i Šešelaj iz ratnih devedesetih. Njegove izjave veličanja još i srpskih ratnih zločinaca Mladića, Karadžića, Krajišnika, Biljane Plavšić, Arkana, Babića, Martića, Hadžića… sve to bjelodano kazano kako izvorni i dokazni materijal u mogućem sudskom postupku, a njegovim izjavama izrečenim u moj reporterski mikrofon, Vučiću osobno predstavljaju dodatnu utegu oko vrata.
Vučić je u očaju posezao za zaštitom i sebe i svojih gazda Miloševića i Šešelja, te je zlorabio dva ondašnja glasnogovornika Tribunala u Haagu da pokušaju cijeli njegov intervju sa mnom proglasiti sudskim dokazom drugoga reda za srpske ratne zločine genocida, urbicida i kulturocida u Bosni i u Hrvatskoj. To su bili Rus Antoan Sergej Nikiforov, a nakon njega i Olga Kavran, posrbljena i pravoslavizirana Hrvatica iz Beograda. Tijekom studija Pravnog fakulteta ona je bila kao dio Miloševićeve političke oporbe i velika politička suparnica Vučića.No, kad su se kasnije našli na istom zadatku obrane i zataškavanja srpskih ratnih zločina, putovi su im se ukrstili i politički interesi poklopili.  Konačno, evo i izravnih poveznica s ljudima s kojima sam u to vrijeme već od 2001. i prvih kontakata s irskim istražiteljem Williamom Fultonom oko pronalaženja i uhićenja Ratka Mladića i Radovana Karadžića osobno razgovarao. To se intenziviralo posebno u razdoblju od 2004. do 2007.  kad sam ih kontaktirao dodatno i na temu svjedočenja protiv Miloševića i Šešelja u Haagu, a na osnovu Vučićevih otvorenih, jasnih i očitih iskaza veličanja srpskih ratnih zločina, izrečenih u moj reporterski mikrofon, a to ima snagu sudskoga dokaza u Haagu. Naredbodavci tih gnjusnih i mučkih srpskih ratnih zločina na bojišnicama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bili su Vučićevi učitelji i politički uzori, notorni ratni zločinci Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj. Kronološkim redom, posljednji u nizu s kojim sam razgovarao od haških dužnosnika u Beogradu bio je poljski istražitelj Piotr Bysina.
United Nations – Nations Unies
International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia – Tribunal Penal International pour l’ex Yugoslavie
William R. Fulton (Ireland)
Investigator

Office of the Prosecutor
Jevrema Grujića 11, 11000 Belgrade (Dedinje)

Federal Republic of Yugoslavia

Tel. +381/11 306 – 5467 Fax: +381/ 11 66 – 83 – 75

E – mail: [email protected]
ICTZ Churchhillplein 1 2517 JW The Hague Netherlands

Telephone:+31 (0) 70 – 512 – 5579

Fax: +31(0) 70 512 – 5300

Paolo Pastore Stocchi (Switzerland)
Investigator

Office of the Prosecutor
Churchillplein 1, 2517 JW The Hague Netherlands

P.O. Box 13888, 2501 EW The Hague Netherlands

Telephone:+31 (0) 70 – 512 – 5124; Fax: +31(0) 70 – 512 – 8465

Telefon za svjedoke: +31(0) 70 – 512 – 8696

E- mail: [email protected] ili [email protected]
Piotr Bysina (Poland)
Investigator

Office of the Prosecutor
Churchillplein 1 2517 JW The Hague. The Netherlands

P.O. Box 13888, 2501 EW, The Hague, The Netherlands

Telephone:+31(0) 70 – 512 – 8647; Fax: +31 (=) 70 – 512 – 8551.

Telefon za svjedoke: +31(0) 70 – 512 – 8696

E- mail: [email protected]

Dragan Ilić
HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal