Šamar iz Strasbourga nekadašnjim socijalističkim sudovima ne zanima hrvatske političke i sveučilišne elite!

0
2440

Sud u Strasbourgu: Pohvala Narodnog suda se ne može braniti, odgovor je na ponašanje bugarskih neokomunista i komunista, koji su branili socijalističke prijeke sudove, zbog kojih su mnogi ljudi izgubili živote i zdravlje.

IMG-20230623-WA0025
Europski sud za ljudska prava (ECHR) proglasio je da pohvala Narodnog suda ne uživa pravnu zaštitu kao sloboda govora jer je takav govor ravan činu teškog nasilja nad političkim protivnicima.

Tužbu pred sudom u Strasbourgu pokrenuo je bivši potpredsjednik Narodne skupštine
Valerij Zabljanov (BSP), koji je 2018. godine objavio da je “Narodni sud nužna i neizbježna ratna pravda”?!
Zabljanov je nakon toga smijenjen sa svoje dužnosti, ali se žali da mu je povrijeđeno pravo na slobodu političkog izražavanja. Europski sud presudio je da je opravdavanje postupaka Narodnog suda jednako propovijedanju brutalnog nasilja nad političkim protivnicima i da se ne može braniti.

Sud u Strasbourgu je u svojoj odluci napravio povijesni osvrt na djelovanje Narodnog suda došavši do ovakvog zaključka u slučaju. Europski Sud za Ljudska Prava kaže da se Zabljanovljeva ocjena Narodnog suda mora promatrati u kontekstu.

FB_IMG_1679562864729

Istovremeno je bitan i jedan osvrt na ponašanje  zastupnice BSP-a  koja je pokazala  omalovažavanje u plenarnoj dvorani tijekom predložene minutne šutnje u spomen na žrtve komunizma, stoji u odluci. To je u suprotnosti sa zaštitom ljudskih prava sadržanih u Konvenciji o ljudskim pravima.

U plenarnoj dvorani Zabljanov je govorio u svojstvu predstavnika političke stranke, koja je nasljednica stranke koja je vladala tijekom cijelog komunističkog režima i koja je najzaslužnija za stvaranje i funkcioniranje Narodnog suda, podsjeća ESLJP, prenosi “Capital”.

FB_IMG_1675187383729

Zabljanovljev govor veliča političko nasilje u koje je ova stranka bila uključena u prošlosti. Svojom ocjenom Narodnog suda, brani tezu da je potpuno opravdan odlukama saveznika u Drugom svjetskom ratu, a zapravo sve ljude koje je osudio svrstava u kategoriju “hitlerovaca”, “ratnih zločinaca” i “fašista”.

Europski sud kaže da narodni sudovi nisu za pohvalu. Što bi taj sud rekao na to da se u Hrvatskoj  slave komunističke ubojice?

U Hrvatskoj protuhrvatsko novinarstvo desetljećima puni glave građana sa nekakvim demokratskim uzusima socijalističke Jugoslavije.

stazić-bleiburg

U Jugoslaviji zločinački režim Josipa Broza na kraju rata  je napravio neviđeni ratni zločin da je čak bez  i tzv. narodnog suda pobio stotine tisuće hrvatskih civila, djece i sudionik je genocida nad Hrvatima. Danas turistička zajednica nudi obilazak rodne kuće tog zločinca, a mnogi gradovi u Hrvatskoj imaju iz zahvale ime toga zločinca kao dio svog javnog života.

stanimir

Koliko daleko ide patologija našeg društva, da u Puli odvjetnik i negove kolege na predstavljanju knjige o pravu i pravdi sjede ispod slike Josipa Broza.

stazic-posao

Baš je Marx  svojom mržnjom prema Hrvatima, koje je po njemu trebalo pobiti, bio jasan put kojim se Broz vodio u svojoj ideologiji i nije bez veze prvo uklonio spomenik Banu Jelačiću za glavnog trga, osobi koju je šovinist Marx posebno mrzio.

Titov prijeki sud tako je pobio kompletno svećenstvo hrvatske pravoslavne crkve i danas nema inicijative da se suđenje ospori. To je jad naše pravosudne struke.

U hrvatskom društvu stalno se govori o borbi protiv mržnje, dok sa saborske govornice čujemo glasnu podršku titovom režimu od strane zastupnice Benčić, Peović, Borić  pa gradonačelnika Tomaševića do šefa neokomunističke stranke Grbina.

Povijesne činjenice itekako se lažiraju, a glavni sveučilišni lažljivci drže katedre po državnim fakultetima. Pa se čovjek pita koliko zapravo vrijede te sveučilišne diplome?

Mediji i sveučilišna elita forsiraju  tezu da je za sve kriva desnica i desničarenje u državi. Mussolini je bio komunist i  kasnije osnivač je fašitičkog pokreta, Hitler je bio na čelu nacional socijalističke stranke, Pavelić na čelu ustaškog pokreta koji je ideologijom tražio svoj put u socijalizam, preko ideologa Aleksandra Seitza. Drugim riječima sve su to pokreti ljevice, koja u pravilu gotovo  uvijek ima nasilan put kroz povijest. Još kad dodamo komuniste Tita, Staljina i ekipu stvar je jasna. Bježite od ljevičarske tolerancije kao vrag od tamjana.

Screenshot_20230629-092823_Google

Medijska mafija provodi nekakvu medijsku sovjetizaciju i titoizam u svojim glasilima i na tv ekranima. U biti provodi se lobotomija nad narodom i kod većine i uspjeva. To je najveća patologija društva, a ova presuda ma kakva god EU bila je putokaz koliko je naše društvo bolesno i licemjerno. S jedne strane se slavi ustanak u Srbu, kao i borba za Vukovar u domovinsko oslobodilačkom ratu.

Kakve sudove danas imamo, a još više politiku, ne vjerujem da će presuda suda za ljudska prava imati ikakav odjek u hrvatskom društvu.

Igor Drenjančević

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal