Djeci su ponudili 1500 funti za sudjelovanje u novom ispitivanju cjepiva protiv Covida!?

0
3620

U Engleskoj se pojavio letak u kojem se opisuje situacija oko već sada opasnih eksperimentalnih cjepiva i tzv. nužnosti sudjelovanja u eksperimentu;

Informativni letak počinje ovim emocionalno nabijenim odlomkom:

Pandemija COVID-19 nije nalik ničemu što smo vidjeli u više od jednog stoljeća i promijenila je živote svakoga od nas. Sada biste vi ili vaše dijete mogli biti dio važnog istraživanja o ispitivanju cjepiva protiv COVID-19. Upisom u studiju NextCOVE, vi ili vaše dijete pridonijet ćete potencijalnom rješenju za razvoj pandemije COVID-19, koja je zahvatila cijeli svijet.’

Dalje stoji: ‘Sudjelovanjem u ovom ispitivanju, vi ili vaše dijete mogli biste napraviti razliku za svoju obitelj, svoju zajednicu i ljude posvuda.’

Dakle, što je ovo suđenje? NextCOVE je ispitivanje koje uspoređuje dvije vrste Moderna mRNA cjepiva za upotrebu kao docjepljivača: originalno cjepivo proizvedeno protiv soja Wuhan i najnovije dvovalentno cjepivo, koje je mješavina 50:50 originala s novim sojem omikron. Nepotrebno je reći da u ponudi nema placeba s fiziološkom otopinom; možda smatraju da je neetično da djeca propuštaju Čarobnu mješavinu!

Zdravim mladim odraslim osobama, a kamoli djeci, ne preporučuje se docjepljivanje.

Stoga je teško vidjeti kako bi ovi pojačivači mogli koristiti djeci koja ulaze u ispitivanje, što je apsolutni uvjet za djecu koja ulaze u klinička ispitivanja. Deklaracija iz Helsinkija, usvojena 1964. godine, navodi da ‘svim medicinskim istraživanjima koja uključuju ljude mora prethoditi pažljiva procjena predvidljivih rizika i opterećenja za pojedince i skupine uključene u istraživanje u usporedbi s predvidivim dobrobitima za njih i druge pojedince ili skupine pogođene stanjem koje se istražuje.’

Propisi o lijekovima za ljudsku upotrebu (klinička ispitivanja) iz 2004. uveli su Helsinšku deklaraciju u zakon Ujedinjenog Kraljevstva i dalje propisuju da su ‘Prava, sigurnost i dobrobit ispitanika najvažniji čimbenici i prevladavaju nad interesima znanosti i društvo.’

Značajna međunarodna Opća deklaracija o bioetici i ljudskim pravima (2005.) navodi da se „Znanstveno istraživanje treba provoditi samo uz prethodni, slobodni, izričiti i informirani pristanak dotične osobe.“ Članak 7., koji se odnosi na osobe koje nemaju sposobnost davanja pristanka. , navodi, “dopuštenje za istraživanje i medicinsku praksu treba dobiti u skladu s najboljim interesom dotične osobe” i da se “istraživanje treba provoditi samo za njegovu ili njezinu izravnu zdravstvenu korist”.

U letku s informacijama o ispitivanju ne spominje se nikakva izravna korist za primatelje, a cilj je studije bio ‘saznati više o tome kako djeluje u tijelu’. Savjetodavno Zajedničko povjerenstvo za cijepljenje i imunizaciju (JCVI) nedavno je objavilo tablicu brojeva potrebnih za cijepljenje. Za dobnu skupinu od 16 do 19 godina potrebno je 193 500 cijepljenja kako bi se spriječio jedan teški prijem u bolnicu. Za zdrave osobe u dobi od 20 do 29 godina broj je još veći i iznosi 418.100.

Ako nema koristi, što je s potencijalnom štetnošću? Iskreno govoreći, ako pročitate do zadnje stranice informativnog letka, možete pronaći:

‘Probno cjepivo se ispituje i još nije odobreno za upotrebu kod odraslih ili djece. To znači da još uvijek istražujemo proizvod i ne znamo je li učinkovit i siguran za korištenje. Ne znamo hoće li to spriječiti infekciju SARS-CoV-2 ili smanjiti ozbiljnost bolesti COVID-19.’ (Svakako ova rečenica sama po sebi isključuje djecu).

Sva cjepiva mogu imati neke nuspojave, a to vrijedi i za ovo ispitivano cjepivo.
U drugim ispitivanjima pojedinaca koji su primali ispitivana cjepiva slična mRNA-1283.222, najčešće nuspojave bile su groznica, glavobolja, bolovi u mišićima ili bolovi, bolovi u zglobovima, umor, mučnina/povraćanje i zimica. Te su nuspojave češće prijavljivane nakon kasnijih injekcija ispitivanog cjepiva i obično traju između dva i tri dana.
U informativnom letku se ne spominje miokarditis, unatoč činjenici da je najviša dobna skupina za ovu ozbiljnu komplikaciju 16-17 godina, prema informacijama predstavljenim američkoj Agenciji za hranu i lijekove (FDA) s 69,1 slučajem po milijun sekundi doza u mužjaci. Drugi rad iz iste skupine dao je stopu od 105,9 na milijun doza. Ove studije temelje se na sustavima pasivnog izvješćivanja koji mogu podcijeniti pogođene brojke. U drugoj studiji iz Tajlanda u kojoj su dječaci vraćeni na krvne pretrage 3. i 7. dana nakon druge doze, klinički ili mogući subklinički miokarditis/perikarditis pronađen je u iznimno zabrinjavajućoj stopi od 1 na 43. Mnoga izvješća uključuju samo Pfizerovo cjepivo , koje je bilo prevladavajuće mRNA cjepivo u upotrebi, ali studija iz Kanade pokazuje da je incidencija miokarditisa nakon Moderne bila znatno veća nego nakon Pfizerovog cjepiva, posebno u mladih odraslih osoba u dobi od 18 do 29 godina, kao što je prikazano u nastavku.

Također se ne spominje da osim nuspojava koje ‘obično traju između dva i tri dana’, učinci miokarditisa mogu uključivati trajne ožiljke na srčanom mišiću s povećanim rizikom od iznenadne smrti. Pretpostavlja se da je miokarditis nakon cijepljenja kod djece blag i da se brzo rješava, ali to nije potvrđeno činjenicama.

U velikoj studiji praćenja iz SAD-a, 519 djece s miokarditisom prijavljenim VAERS sustavu praćeno je 3-6 mjeseci kasnije. Trideset posto je i dalje imalo povremene bolove, 26 posto je još uvijek uzimalo lijekove. Od 151 pacijenta koji su imali naknadnu magnetsku rezonancu srca, 54 posto je i dalje bilo abnormalno. Bilo je dovoljno zabrinutosti da FDA sada financira veliku studiju djece s MACiV: miokarditis nakon cijepljenja protiv Covida.

Analiza rezultata iz originalnih ispitivanja Pfizer i Moderna mRNA cjepiva pokazala je da je 1 od 800 pretrpjelo ‘ozbiljnu nuspojavu od posebnog interesa’, kako je definirala Brightonska suradnja koju je odobrila SZO. Stoga, sve u svemu, rizici od ovih probnih injekcija potencijalno nadmašuju dobrobiti za čak 500:1. Doista, sam JCVI zaključio je u srpnju 2021. da je omjer koristi i rizika preblizu da bi se preporučio zdravim osobama mlađima od 18 godina – a to je bilo mnogo prije omikrona, i u vrijeme kada smo puno manje znali o slaboj učinkovitosti i očitoj imunološki otisak cjepiva. Možda će organizatori ovog ispitivanja pokušati citirati ovaj novi članak BMJ-a o hospitalizacijama djece u Engleskoj, ali bi možda htjeli pročitati drugačiju analizu koja je pogledala podatke uključene u dodatak i došla do sasvim drugačijeg zaključka. HART je također kritizirao ovaj članak i pronašao ogromne nedostatke.

Moraju postojati upitnici je li to uopće legalno. To je svakako u suprotnosti sa smjernicama Etičkog istraživanja koja uključuju djecu (ERIC), koje izričito savjetuju: ‘Osigurajte da se nijedno plaćanje ne koristi za neopravdano podmićivanje, prisilu ili pritisak na djecu ili roditelje da sudjeluju u istraživanju.’

Svi roditelji koji razmišljaju o uključivanju svoje djece u ovo najnovije ispitivanje trebali bi se vratiti na ispitivanje djece AstraZeneca. Sveučilište Oxford počelo je regrutirati djecu u veljači 2021., unatoč smrti 32-godišnjeg Stephena Wrighta prethodnog mjeseca, koja se pogrešno pripisuje slučajnom moždanom udaru. Tadašnje dopisivanje s glavnim istražiteljem nije bilo umirujuće. Manje od mjesec dana kasnije, diljem Europe zabilježeni su smrtni slučajevi. Suđenje djeci tiho je prekinuto. Istu istraživačku skupinu i Povjerenstvo za etiku istraživanja prozvalo je Savjetodavno vijeće za dječja cjepiva protiv covida u vezi s docjepljivanjem cjepiva kod djece prije godinu dana.

Poslano je pismo izvršnim direktorima svih centara koji sudjeluju u istraživanju kako bi se ukazalo na moguće kršenje propisa o lijekovima za ljudsku upotrebu (klinička ispitivanja) iz 2004.

Primljen je prvi odgovor od glavnog medicinskog službenika u Bradford Teaching Hospitals NHS Foundation Trust: ‘Hvala vam što ste pokrenuli ovo pitanje. Razgovarao sam s našim istraživačkim timom, direktorom našeg centra za zapošljavanje pacijenata i našim pedijatrijskim timom i zadovoljan sam da su naši procesi robusni i da u potpunosti obuhvaćaju informirani pristanak za ovu međunarodnu studiju koja ima etičko odobrenje. Predlažem da kontaktirate Modernu, sponzora ispitivanja, za dodatne informacije.’ Drugim riječima, američka farmaceutska tvrtka nadmašuje britanski NHS Trust. Dobro je znati!

Nadajmo se da su roditeljski instinkti življi od moralnih kompasa izvršnih direktora Trusta. Tisuću i petsto funti će se činiti kao neznatna svota ako vaše dijete izgubi ovu odvratnu igru ruskog ruleta.

Ovaj se članak pojavio na HART-u 26. srpnja 2023.

Screenshot_20230811-043629_Chrome

Sjećate se ove izjave?

Pisma su poslana u svih 35 centara koji sudjeluju na popisu na web stranici Moderne. Do danas su zaprimljeni odgovori od njih deset, od kojih dvoje kaže da uopće ne sudjeluju, a sedam da ne vrbuju djecu, uključujući jasne izjave poput ‘nemamo namjeru regrutirati djecu mlađu od 18 godina u suđenje NextCOVE ‘. Ravnatelj jednog istraživačkog centra otišao je toliko daleko da je rekao: ‘Dijelim vašu zabrinutost oko kvalitete informativnog letka.’ Bradfordske bolničke ustanove počinju izgledati pomalo izolirano u vezi s ovim. U međuvremenu su odbili podijeliti protokol ispitivanja ili pismo etičkog odobrenja. Telefonski poziv Agenciji za zdravstvena istraživanja potvrdio je da je ispitivanje odobrilo Berkshire B Etičko povjerenstvo za istraživanje (ista grupa koja je odobrila ispitivanje AstraZenece za djecu), ali su također rekli da to ne mogu podijeliti jer nisam bio izravno uključen u istraživanje. suđenje. Predan je zahtjev za pristup informacijama. Ovo pomalo kompromitira njihovu viziju transparentnosti istraživanja.

Izvor Dr  Ros Jones -TCW

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal