Ukrajina ima drugu najveću europsku rezervu ugljena, najveći udio ležišta željezne rude u svijetu, 20.000 naslaga 194 poznatih minerala, titan, grafit, plin, naftu…

0
3555

FB_IMG_1691131002013

Piše: urednik Igor Drenjančević

Pruski general Clausewitz , imao  je teoriju, “da je rat politika drugim sredstvima”, čini se prije da je to pljačka naroda brutalnijim sredstvima i kome ne odgovara pljačka “demokratskim izbornim putem” , objasni se istom narodu  ratnom tehnologijom da mora biti pokoran ili će izgubiti život.

Politika je općenito u većini slučajeva dobro upakirana pljačka. Ona je prisutna da bi prikrivala očito. Vidljivu pljačku. Političari su plaćeni glasnogovornici masu puta od pljačkaša , a  koji glume u medijima narodne zaštitnike.
Tko vjeruje da će neka politička opcija donesti prevagu u unificiranom svijetu taj je posebna vrsta vrlo opasne nivčine.

Svijet u kojem dvije korporacije drže u rukama sve medije, industriju hrane, trgovinske lobije, industriju, industriju vozila neće dozvoliti stvarnu oporbu. U politici prestaje bilo kakav spas i humanost. Politika je u službi psihopatske lakomosti koja vlada svijetom, protiv bilo kakve slobode čovjeka.

Hrvate se ubijalo do 1995.  u ratu zbog navodne ugroženosti Srba, nitko tada nije spominjao resurse plina, drva, vode, turističku meku, najkavitetniju plodnu zemlju u Europi.Ogromno bogatstvo i vrlo kvalitetnu poljoprivrednu industriju.

 

Ukrajina je kompleksnija priča, odavno ju je novi svjetski poredak osudio na propast. Drugim riječima i oni koji ju “pomažu” i oni koji ju napadaju.
Dok ruska propaganda kroz Srbiju gura tezu o spasu svijeta od američkih biolaboratorija pred vratima Rusije, idemo pogledati što to usput donosi pljačka države Ukrajine ;

Ukrajina ima sedmo po veličini i drugu najveću europsku rezervu ugljena na oko 34 milijarde tona. 500 godina kapacitet.
Ukrajina, Australija i Rusija imaju najveći udio ležišta željezne rude u svijetu.
Ukrajina je u prvih deset proizvođača manganove rude u svijetu i ima najveću rezervu manganove rude u Europi.
U Ukrajini se može naći više od 20.000 naslaga 194 poznatih minerala. Od tih otkrivenih nalazišta, 7.800 naslaga preko 90 drži važne industrijske minerale.

Glavne rezerve ugljena u zemlji nalaze se u slivu Donbasa i Lavov-Volinskom bazenu. Ugljen čini oko 44% goriva za energetske tvrtke, što ga čini drugim najvažnijim gorivom nakon nuklearnog. Procjenjuje se da je Ukrajina zadržala preko 1, 1 trilijuna kubičnih metara zaliha prirodnog plina u 2004. godini, što ga je svrstalo na 26. mjesto među zemljama s dokazanim zalihama plina prije pripajanja Krimu. Također se procjenjuje da ima preko 135 milijuna tona nafte i 3, 7 milijardi tona rezervi nafte iz škriljca. Zemlja također ima rezerve plinskog kondenzata od oko 80.000 tona. Nekoliko naftnih i plinskih polja iskorišteno je godinama, a neke su gotovo iscrpljene. Plin, uz naftna polja, uglavnom se nalazi u tri pokrajine Ukrajine. Glavno polje je Dnjepar-Donjeck koji je otkriven 1950-ih.

U biti sve su to područja koja je Rusija ili okupirala ili pokušala okupirati.

Ukrajina drži najveći titan rezerve u Europi. Postoji 15 poznatih ležišta u različitim dijelovima zemlje, od kojih se četiri istražuju. Ovi depoziti nalaze se u Kharkiv, Kijev, Donjeck i Dnjepropetrovsk regije. Zemlja također ima najveći depozit urana u Europi i čini 1, 8% svjetskog depozita urana.

Ukrajina ima 300 taloga grafita, koji sadrže više od milijardu tona ili 20% svjetskog grafita. Samo Kina ima više rezervi grafita (26% ukupne svjetske rezerve grafita). Ostali veliki resursi uključuju živu (2% u svijetu, 30.000 tona, rangirajući je na petom mjestu iza Španjolske, Kinu, Alžir i Kirgistan), kalijevu sol, zlato, građevinski materijal, ukrasno kamenje i hidroenergetske resurse.

To sigurno nisu razlozi pljačke i uništenja države i ogromnih ljudskih gubitaka?!

..Rusi tamo “brane granice i prodor američke politike” , dok im bez problema NWO nameće plandemijske pikice, a drug Putin je i jako zabrinut za klimatske promjene oko sebe…baš zanimljivo. Zato je pikicama “usrečio” popriličan broj Rusa, jer silno brine o njima i o prodoru Amera.

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal