Lovorov list – bez njega je znatno teže

0
7418

Mnoge žene dodaju lovorov list u hranu, posebno u crveno meso i meso divljači. Ne znajući razlog dodavanja lovora u hranu, kad ženu pitate za razlog, ona vam kaže: da da okus i okus hrani. To je pogrešno jer ako prokuhate lovorov list u čaši vode i probate ga, nećete osjetiti nikakav okus. Zašto stavljate lovorov list na meso?

Dodavanje lovora mesu pretvara trigliceride u manje masnoće kako bi se to ispitalo i potvrdilo. Pile prepolovite i svaku polovicu skuhajte u loncu, stavite jedan lovorov list i drugi bez lovorovog lista te zabilježite količinu masnoće u ta dva lonca. Ako imate lovorov list, nema potrebe ići u ljekarnu, jer su nedavna znanstvena istraživanja pokazala da lovorov list ima brojne prednosti Pomaže u rješavanju mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti Među prednostima lovorovog lista:

Lovorov list liječi probavne smetnje, a lovorov list pomaže kod nadutosti. Bolovi u trbuhu. Kiselost. Zatvor. Antibiotik. Pesticid. Probavni. Stimulansi. Sedativ. Regulirajte rad crijeva pijenjem toplog čaja od lovorovog lista. Snižava razinu šećera u krvi, a lovorov list je antioksidans Omogućuje tijelu da proizvodi inzulin tako što ga jede u hrani ili pije čaj od lovorovog lista tijekom mjesec dana.

Uklanja štetni kolesterol i oslobađa tijelo triglicerida.

Vrlo je koristan u liječenju prehlade, gripe i teškog kašlja jer je bogat izvor vitamina C. Možete prokuhati lišće i udisati paru kako biste očistili sluz i smanjili jačinu kašlja. Lovorov list štiti srce od napada, ali i od moždanog udara jer sadrži spojeve koji štite srce i krvne žile.

Bogat je kiselinama poput kafeinske kiseline, kvercetina, eigonola i partenolida, tvari koje sprječavaju nastanak stanica raka u tijelu. Otklanja nesanicu i tjeskobu ako se uzme prije spavanja te pomaže da se opustite i mirno zaspite. Ispijanje šalice kuhanog lovorovog lista dva puta dnevno otapa bubrežne kamence i liječi infekcije.

 

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal