NIKOLA TESLA: ‘ Iako se činimo neovisni jedni o drugima, povezani smo nevidljivim nitima’

0
2229

NEVIDLJIVA VEZA IZMEĐU SVIH NAS: RIJEČI NIKOLE TESLE
Manjak pozornosti

 

U frenetičnoj žurbi svakodnevnog života, većina ljudskih bića nije svjesna što se događa oko njih i u njima samima. Bezbrojni pojedinci postaju žrtve bolesti i prerano umiru bez potpunog razumijevanja okolnosti koje ih okružuju. Najčešće i naizgled banalne situacije izgledaju misteriozno i neobjašnjivo, izmičući našem razumijevanju. Često doživljavamo iznenadne napade tuge i borimo se da pronađemo logično objašnjenje, a uzrok bi jednostavno mogao biti oblak koji blokira sunčeve zrake.

Nevjerojatna moć intuicije

Može se dogoditi da dragog prijatelja zamislite u vrlo specifičnim situacijama, nedugo nakon što ste ga sreli na ulici ili negdje vidjeli njegovu fotografiju. Često žalimo i proklinjemo sudbinu kada izgubimo jednostavno puce na ovratniku, nesposobni mentalno pratiti svoje postupke kako bismo odmah locirali predmet koji nedostaje. Ovaj nedostatak zapažanja zapravo je oblik neznanja koji pridonosi širenju patoloških tendencija i besmislenih ideja.

 

Vjera u psihičke manifestacije

 

Samo manjina, ne više od deset posto, sumnja u telepatiju i druge psihičke manifestacije, poput spiritualizma i komunikacije .

“Moj život je bio posvećen pronalaženju rješenja za temeljne probleme, uz potpunu predanost i bez straha od žrtve. Godinama sam pokušavao riješiti misterij smrti, nadajući se znakovima ili vodstvu s one strane.

Međutim, samo sam jednom u životu doživio iskustvo koje me šokiralo kao da je nadnaravne prirode.

To se dogodilo nakon majčine smrti, kada sam se iscrpljen tugom i bdijenjem našao u zgradi daleko od kuće. U stanju ranjivosti, mislila sam da bi mi moja majka, briljantna i intuitivna žena, mogla poslati znak ako umre dok me nema. Te noći, svako vlakno mog mozga bilo je napeto od iščekivanja, ali ništa se nije dogodilo do jutra, kada sam duboko zaspao ili možda izgubio svijest.
U tom sam snu vidio oblak koji je držao anđeoske figure izuzetne ljepote. Jedan od njih postupno je poprimio oblik moje majke, lebdeći po sobi prije nego što je nestao. Probudio sam se uz zvuk višeglasne nebeske melodije. U tom trenutku duboko me pogodila sigurnost: moja je majka upravo umrla, a to se pokazalo istinitim. Tada nisam mogao u potpunosti razumjeti težinu bolne svijesti koju sam očekivao. Napisao sam pismo Sir Williamu Crookesu, još uvijek pod utjecajem tih osjeta iu lošem fizičkom stanju.

Teorija o automatizmu života

U svom istraživačkom putu razvio sam teoriju automatizma života. Ova teorija kaže da smo mi automati kojima upravljaju sile etera, povezani nevidljivim linijama. Naša slična tjelesna struktura i zajedničke reakcije pokazuju ovu međupovezanost. Slobodna volja često se brka s rezultatom vanjskih impulsa. Naši pokreti i djelovanje usmjereni su na očuvanje života, a iako se činimo neovisni jedni o drugima, povezani smo nevidljivim nitima.

Kozmički smisao i osjetljivost

U optimalnom stanju ispravno reagiramo na vanjske podražaje. Međutim, moždane komplikacije ili defekti mogu ugroziti našu sposobnost samoodržanja. Osjetljive i pažljive osobe, s dobro razvijenim mehanizmom, mogu osjetiti “kozmičku” bol kada dođu u kontakt s drugima čija je kontrola ugrožena.

Ova istina je potvrđena u bezbrojnim primjerima, pozivajući znanstvenike u prirodi da dalje istražuju ovu temu. Vjerujem da zajedničkim i sustavnim radom možemo postići rezultate od neprocjenjive vrijednosti za svijet.”- Nikola Tesla

Obrada Igor Drenjančević

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal