Otkriven službeni “tajni” izraelski dokument: Izbacite sve Palestince iz Gaze, izraelsko Ministarstvo obavještajne službe

0
9226

Izbacite sve Palestince iz Gaze, izraelsko Ministarstvo obavještajne službe

Otkriven službeni “tajni” izraelski dokument: Izbacite sve Palestince iz Gaze, izraelsko Ministarstvo obavještajne službe
Dokument Ministarstva obavještajnih službi koji su otkrili Local Call i +972 pokazuje kako ideja o premještanju stanovništva na Sinaj dolazi do službenih rasprava.

Autor: Yuval Abraham

Izraelsko Ministarstvo obavještajne službe preporučuje prisilno i trajno premještanje 2,2 milijuna palestinskih stanovnika Pojasa Gaze na egipatski Sinajski poluotok, prema službenom dokumentu koji je jučer prvi put u cijelosti otkrila +972 partnerska stranica Local Call.
Dokument od 10 stranica, datiran 13. listopada 2023., nosi logo Ministarstva obavještajne službe — malog vladinog tijela koje proizvodi istraživanje politike i dijeli svoje prijedloge s obavještajnim agencijama, vojskom i drugim ministarstvima. Procjenjuje tri opcije u vezi s budućnošću Palestinaca u Pojasu Gaze u okviru sadašnjeg rata i preporučuje potpuno premještanje stanovništva kao preferirani način djelovanja. Također poziva Izrael da uključi međunarodnu zajednicu u potporu ovom nastojanju. Dokument, čiju je autentičnost potvrdilo ministarstvo, u cijelosti je preveden na engleski ovdje na +972.

Postojanje dokumenta ne znači nužno da njegove preporuke razmatra izraelski obrambeni establišment. Unatoč svom nazivu, Ministarstvo obavještajnih poslova nije izravno odgovorno ni za jedno obavještajno tijelo, već samostalno priprema studije i dokumente o politici koji se distribuiraju izraelskoj vladi i sigurnosnim agencijama na pregled, ali nisu obvezujući. Godišnji proračun ministarstva iznosi 25 milijuna NIS i njegov se utjecaj smatra relativno malim. Trenutno je na čelu Gila Gamliel , član stranke Likud premijera Benjamina Netanyahua.

Međutim, činjenica da je izraelsko vladino ministarstvo pripremilo tako detaljan prijedlog usred vojne ofenzive velikih razmjera na Pojas Gaze, nakon Hamasovog smrtonosnog napada i masakra u južnim izraelskim zajednicama 7. listopada, odražava kako je ideja prisilnog naseljavanja transfer se podiže na razinu službenih političkih rasprava. Strahovi od takvih planova — koji bi prema međunarodnom pravu predstavljali ozbiljan ratni zločin — porasli su posljednjih tjedana, posebno nakon što je izraelska vojska naredila oko milijun Palestinaca da evakuiraju sjeverni pojas Gaze prije eskalacije bombardiranja i inkrementalnih kopnenih upada.

Dokument preporučuje da Izrael djeluje na “evakuaciji civilnog stanovništva na Sinaj” tijekom rata; uspostaviti šatorske gradove i kasnije trajnije gradove na sjevernom Sinaju koji će apsorbirati protjerano stanovništvo; a zatim stvoriti “sterilnu zonu od nekoliko kilometara … unutar Egipta, i [spriječiti] povratak stanovništva na aktivnosti/prebivališta blizu granice s Izraelom.” U isto vrijeme, vlade diljem svijeta, predvođene Sjedinjenim Državama, moraju se mobilizirati da provedu ovaj potez.

Izvor u Ministarstvu obavještajnih poslova potvrdio je za Local Call/+972 da je dokument autentičan, da ga je odjel za politiku ministarstva distribuirao obrambenom establišmentu i da “nije trebao dospjeti u medije.”

‘Daj do znanja da nema nade za povratak’
Dokument nedvosmisleno i izričito preporučuje premještanje palestinskih civila iz Gaze kao željeni ishod rata. Postojanje plana je prvi put objavljeno prošlog tjedna u izraelskim poslovnim novinama Calcalist, a puni tekst dokumenta je objavljen i preveden ovdje [pogledajte Aneks ispod za cijeli dokument].

Plan prijenosa podijeljen je u nekoliko faza.
U prvoj fazi mora se poduzeti akcija da se stanovništvo Gaze “evakuira na jug”, dok se zračni udari usmjere na sjeverni pojas Gaze.

U drugoj fazi započet će kopneni upad u Gazu, koji će dovesti do okupacije cijelog Pojasa od sjevera do juga i “čišćenja podzemnih bunkera od boraca Hamasa”.

Istodobno s ponovnom okupacijom Gaze, palestinski civili će biti preseljeni na egipatski teritorij i neće im biti dopušten povratak. “Važno je ostaviti putne rute prema jugu otvorenima kako bi se omogućila evakuacija civilnog stanovništva prema Rafi”, navodi se u dokumentu.

Prema dužnosniku Ministarstva obavještajnih poslova, osoblje ministarstva stoji iza ovih preporuka. Izvor je naglasio da se istraživanje ministarstva “ne temelji na vojnim obavještajnim podacima” i da služi samo kao temelj za rasprave unutar vlade.

Dokument predlaže promicanje kampanje usmjerene na palestinske civile u Gazi koja će ih “motivirati da prihvate ovaj plan” i navesti ih da se odreknu svoje zemlje. “Poruke bi se trebale vrtjeti oko gubitka zemlje, jasno stavljajući do znanja da nema nade za povratak na teritorije koje će Izrael uskoro okupirati, bilo to istina ili ne. Slika mora biti: ‘Allah se pobrinuo da izgubite ovu zemlju zbog vodstva Hamasa — nema izbora nego da se preselite na drugo mjesto uz pomoć vaše muslimanske braće’”, stoji u dokumentu.

Osim toga, dokument potiče vladu da vodi javnu kampanju u zapadnom svijetu za promicanje plana prijenosa “na način koji ne potiče ili ocrnjuje Izrael”. To bi se postiglo predstavljanjem protjerivanja stanovništva Gaze kao humanitarne potrebe za pridobijanje međunarodne potpore, tvrdeći da će preseljenje dovesti do “manje žrtava među civilnim stanovništvom u usporedbi s očekivanim žrtvama ako stanovništvo ostane.”

U dokumentu se također kaže da bi Sjedinjene Države trebale biti uključene u proces kako bi se izvršio pritisak na Egipat da apsorbira palestinske stanovnike Gaze, te da druge europske zemlje – osobito Grčka i Španjolska – kao i Kanada, trebaju pomoći u apsorbiranju i naseljavanju palestinskih izbjeglica. Ministarstvo obavještajnih poslova priopćilo je da dokument još nije službeno distribuiran američkim dužnosnicima, već samo izraelskoj vladi i sigurnosnim agencijama.

Šira rasprava o politici
Prošlog je tjedna Misgav institut, desničarski think – tank na čelu s Meirom Ben-Shabbatom, bliskim suradnikom premijera Netanyahua i bivšim čelnikom izraelskog Vijeća za Nacionalnu Sigurnost, objavio stav koji na sličan način poziva na prisilno premještanje Gaze stanovništva do Sinaja. Institut je nedavno izbrisao objavu s Twittera i sa svoje web stranice nakon što je izazvao snažnu međunarodnu osudu.

Izbrisanu studiju napisao je Amir Weitmann, aktivist Likuda i, prema njemu upućenim izvorima, bliski suradnik ministra obavještajne službe Gil-a Gamliel-a. Prošlog tjedna, na Facebook stranici pod nazivom “Plan za rehabilitaciju Gaze u Egiptu”, Weitmann je intervjuirao Likud-ovog zastupnika Ariela Kallnera , koji mu je rekao da je “rješenje koje predlažete, preseljenje stanovništva u Egipat, logično i neophodno rješenje.”

Opet Nakba? Dokumenti koji su procurili potvrđuju izraelski plan da ugura Palestince u Egipat
Ovo nije jedina veza između Likuda, Ministarstva obavještajne službe i desnog think tanka. Prije otprilike mjesec dana, Ministarstvo obavještajnih poslova obećalo je prebaciti oko milijun NIS iz svog proračuna Institutu Misgav, za provođenje istraživanja o arapskim zemljama. Ako je Institut Misgav na neki način bio uključen u izradu preporuka ministarstva za transfer u Gazu, njegov se logo barem ne pojavljuje na dokumentu.

Izvori u Ministarstvu obavještajnih poslova rekli su da je izvješće o Gazi neovisna studija koju je proveo politički odjel ministarstva, bez suradnje s vanjskom stranom, ali su potvrdili da je ministarstvo nedavno počelo surađivati s institutom Misgav, naglašavajući da vlada tijelo radi s raznim istraživačkim skupinama s različitim političkim programima. Institut Misgav još nije odgovorio na upite za ovaj članak.

Osim toga, dokument Ministarstva obavještajnih poslova prvi je put procurio u maloj internoj WhatsApp grupi desničarskih aktivista koji, zajedno sa zagovornikom Likuda Whitemanom, promiču ponovnu uspostavu izraelskih naselja u Pojasu Gaze i premještanje Palestinaca koji tamo žive.

Prema riječima jednog od tih aktivista, dokument Ministarstva obavještajnih službi do njih je došao posredstvom “izvora iz Likuda”, a njegova javna distribucija povezana je s pokušajem da se sazna je li “izraelska javnost spremna prihvatiti ideje o transferu iz Gaze. ”

Preferirana opcija
Šanse za potpunu provedbu takvog plana, koji bi doveo do potpunog etničkog čišćenja Pojasa Gaze, u mnogim su aspektima zanemarive.

Egipatski predsjednik Abdel Fattah el-Sisi izjavio je da se oštro protivi otvaranju prijelaza Rafah za primanje palestinskog stanovništva iz Gaze.

Tvrdio je da bi raseljavanje Palestinaca na Sinaj ugrozilo mir Izraela s Egiptom, i upozorio da bi to dovelo do toga da Palestinci koriste egipatski teritorij kao bazu za nastavak oružanih sukoba s Izraelom. Sličan plan u prošlosti su predstavili izraelski dužnosnici, a do sada ni on nije prerastao u ozbiljnu političku raspravu.

Štoviše, nakon nekoliko tjedana izvješća da Sjedinjene Države pokušavaju istaknuti mogućnost premještanja Palestinaca u Egipat kao dio “humanitarnog koridora”, američki predsjednik Joe Biden jučer je potvrdio da su on i Sisi predani “osiguranju da Palestinci u Gazi ne budu raseljeni u Egipat ili bilo koju drugu naciju.”

U dokumentu Ministarstva obavještajnih poslova navodi se da će Egipat imati “obvezu prema međunarodnom pravu dopustiti prolaz stanovništva”, te da Sjedinjene Države mogu pridonijeti procesu “izvršavanjem pritiska na Egipat, Tursku, Katar, Saudijsku Arabiju i UAE će pridonijeti inicijativi, bilo resursima ili prihvatom raseljenih osoba.” Također se predlaže provođenje posvećene javne kampanje usmjerene na arapski svijet, s “fokusom na poruku pomoći palestinskoj braći i njihovoj rehabilitaciji, čak i pod cijenu tona koji prekorava ili čak šteti Izraelu”.

Na kraju, dokument napominje da je “migracija velikih razmjera” neboraca iz borbenih zona “prirodan i tražen ishod” koji se također dogodio u Siriji, Afganistanu i Ukrajini, zaključujući da je samo protjerivanje Palestinaca stanovništva predstavljat će “odgovarajući odgovor [koji] će omogućiti stvaranje značajnog odvraćanja u cijeloj regiji.”

Dokument predstavlja dvije druge opcije o tome što učiniti sa stanovnicima Gaze dan nakon rata. Prvi je omogućiti Palestinskoj upravi (PA), na čelu sa strankom Fatah na okupiranoj Zapadnoj obali, da upravlja Gazom pod izraelskim pokroviteljstvom. Drugi je njegovanje još jedne “lokalne arapske vlasti” kao alternative Hamasu. Obje su opcije, tvrdi se u dokumentu, nepoželjne za Izrael iz strateške i sigurnosne perspektive i neće pružiti dovoljnu poruku odvraćanja, posebno Hezbollahu u Libanonu.

Autori studije također su primijetili da je dovođenje PA u Gazu najopasnija opcija od tri, jer bi mogla dovesti do uspostave palestinske države.

“Podjela između palestinskog stanovništva u Judeji i Samariji i Gazi jedna je od glavnih prepreka danas koje sprječavaju uspostavu palestinske države. Nezamislivo je da će ishod ovog napada [Hamasov masakr 7. listopada] biti pobjeda bez presedana za palestinski nacionalni pokret i put ka stvaranju palestinske države”, stoji u dokumentu.

U dokumentu se nadalje tvrdi da model izraelske vojne vladavine i civilne vlasti PA, kakav postoji na Zapadnoj obali, vjerojatno neće uspjeti u Gazi.

“Ne postoji način da se održi učinkovita vojna okupacija u Gazi samo na temelju vojne prisutnosti bez izraelskih naselja, a u kratkom vremenu doći će do unutarnjeg izraelskog i međunarodnog pritiska za povlačenje.”

Autori su dodali da će se u takvoj situaciji država Izrael “smatrati kolonijalnom silom s okupacijskom vojskom — slično trenutnoj situaciji u Judeji i Samariji, ali još gore”. Napomenuli su da PA ima nizak legitimitet u palestinskoj javnosti, te da na temelju izraelskog prethodnog iskustva predaje kontrole nad Gazom PA i Hamasovog eventualnog preuzimanja, Izrael ne bi trebao “ponoviti istu grešku koja je dovela do sadašnje situacije. ”

Druga opcija, formiranje lokalnog arapskog vodstva koje bi zamijenilo Hamas, nepoželjna je prema dokumentu, jer ne postoje lokalni oporbeni pokreti Hamasu i novo vodstvo će vjerojatno biti radikalnije. “Najvjerojatniji scenarij nije… ne ideološka promjena, već pojava novih, možda još ekstremnijih, islamističkih pokreta”, navodi se. Autori spominju nužnost “stvaranja ideološke promjene” u palestinskom stanovništvu kroz proces koji se uspoređuje s “denacifikacijom”, zahtijevajući od Izraela da “diktira školske programe i prisili njihovu upotrebu za cijelu generaciju”.

Konačno, u dokumentu se tvrdilo da će, ako stanovništvo Gaze ostane u pojasu, biti “mnogo arapskih žrtava” tijekom očekivane ponovne okupacije teritorija, što bi naštetilo međunarodnom imidžu Izraela čak i više od protjerivanja stanovništva. Zbog svih ovih razloga, preporuka Ministarstva obavještajnih poslova je promicanje trajnog premještanja svih palestinskih civila iz Gaze na Sinaj.

Ministarstvo obrane, ured glasnogovornika vojske i institut Misgav još nisu odgovorili na zahtjev +972 za komentar do trenutka objave ovog članka.

—————————————————————————————-

Napomena:

Da je ovako nešto napisano u nekom od sanatorija umobolnih, rekao bi OK, jer ovako nešto mogu zamisliti, napisati i savjetovati isključivo mentalno bolesni ljudi. Ali, od koje mentalne bolesti su oni bolesni?

Ja tvrdim da su bolesni od EGOIZMA, ili potpunog izostanka duševnog dijaloga. Neki ih zovu “Bezdušni”, neki psihopate, neki tvrde da su Dušu prodali Satani itd.

Sada da objasnim bazičnu sliku: Rodili ili inkarnirali smo se ovdje, u ovom vremenu i ovoj dimenziji, da bi naša DUŠA IMALA ISKUSTVA U OVOM TIJELU, a ne obratno. Duša je dobila tijelo da bi mogla egzistirati u 3. Dimenziji, jer vibrira ekstremno visokim frekvencijama, pošto je sićušni dio onoga entiteta kojeg neki zovu, Bog, neki Kreator svega što postoji, neki Alah, neki Svevišnji, i samim time Duša je vječna, a tijelo, ili Ljudski Instrument, koji je za jednokratnu upotrebu, i vibrira niskim frekvencijama, omogućuje duši opstanak u 3. Dimenziji.

Tijelo se sastoji od 3 komponente, a to su biofizička, mentalna i emocionalna, a Ego je glas te tri komponente.
To znači da u svakom tijelu ima 2 “JA”. Jedan “JA” je Ego, kao glas tijela, a drugi “JA” je glas Duše, a pošto znamo da je Duša dobila tijelo a ne tijelo Dušu, to znači da bi zadano stanje trebalo biti, da naša Duša drži pod kontrolom svoj Ego. To isto tako znači da ukoliko Ego kontrolira Dušu, onda dolazi do stanja pomanjkanja duševnog dijaloga, a ukoliko Ego potpuno kontrolira Dušu, onda prestaje bilo kakav duševni dijalog, i to stanje je po mome mišljenju teška mentalna bolest, pa bi te humanoide bez duševnog dijaloga trebalo tretirati kao mentalne bolesnike.

Ego ili niska vibracija/negativna energija = Zloća, bijes, zavist, ljubomora, tuga, žalost, pohlepa, arogancija, krivica, laž, inferiornost, superiornost, samosažaljenje, lažni ponos, nevjernost, podvala, prijevara.

Duša ili visoka vibracija/pozitivna energija = Ljubav, radost, mir, harmonija, nada, iskrenost, brižnost, darežljivost, poštenje, poniznost, osjećajnost, velikodušnost, zahvalnost, oprost, sućut, povjerenje, vjernost.

Iz gornjeg se vidi da Ego egzistira i proizvodi isključivo niske frekvencije/negativnu energiju, a Duša egzistira i proizvodi isključivo visoke frekvencije/pozitivnu energiju.

Pošto znamo da je energija neuništiva, znači da sva proizvedena negativna energija se pripaja grupi negativne energije niskih frekvencija, a pozitivna se pripaja grupi pozitivne energije visokih frekvencija, te moramo zaključiti da se u svijetu proizvodi mnogo puta više negativne energije nego pozitivne, što bi značilo da na svijetu ima mnogo više humanoida koji nemaju duševnog dijaloga ili ne kontroliraju svoj Ego, nego Ego kontrolira njih, a to je potpuno obrnuto od razloga zašto smo ovdje inkarnirani, a to je evolucija svijesti. To bi značilo da svi oni koji su uspjeli napraviti obrnuto od zadanog, će to morati popraviti tokom slijedećih inkarnacija, koje će se ponavljati sve dok te Duše ne postignu zadani rezultat, čiji je prvi stepen, odnosno prva dužnost, kontrola vlastitog Ega.

Pitanje je, kako je ta grupa humanoida došla do tako niskog stanja svijesti, gdje je zaustavljen bilo kakav duševni dijalog. Moje mišljenje je da je mali broj takvih rođen bez duševnog dijaloga, odnosno nisu nikada realizirali postojanje duševnog “JA”. Nadalje, neki su obrađeni u brojnim institutima obrade svijesti, dok su neki kroz upotrebu okultnih procedura ugradili negativne entitete, koje neki nazivaju “demoni”, a neki su indoktrinirani, najčešće kvazi religijom koju nazivaju Talmud, koji je napisan od grupe “bezdušnih”, odnosno humanoida be ikakvog duševnog dijaloga, gdje su prve tri ‘božje’ zapovjedi: Ubi, Kradi i Laži, dok su kod svih drugih religija obrnuto; Ne ubij, Ne kradi i Ne laži.

Naravno, to samo važi za one Židove i ostale, koji su uzeli Talmud kao svoju vjersku bazu, a te grupe se nazivaju “Zionisti”, “Sabatijanci”, “Reformirani Židovi”, kao i “Hazarska Mafija”.

Ortodoksni Židovi, čija je vjerska baza Stari Zavjet, ne spadaju u te grupe, i oni su uvijek bili žrtve mentalnih bolesnika Talmuda.

Iz ovog bi se moglo zaključiti, da je Egoizam najveća i najrasprostranjenija svjetska mentalna bolest, a novac, koji kontrolira psihopatska i ekstremno zla Hazarska Bankarska Mafija, je postao Bog kontrolor svih mentalnih bolesnika koji ne uspijevaju kontrolirati svoj Ego.

Ado Sigal

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal