Hladna fuzija je jako jednostavna, a daje toliko energije koliko nam je potrebno – bez ikakvog fosilnog goriva

0
2647

Pročitao sam u jednoj hrvatskoj dnevnoj novini izjavu atomskog fizičara dr. Tonča Tadića i promicatelja hladne fuzije u Hrvatskoj kako će do 2035. godine dobiti informacije o materijalima koji će biti podobni za izgradnju fuzijskih elektrana.

Čini mi se da atomski fizičar ne razumije cjelinu jer ne vjerujem da se išta na ovom globusu može zagrijati na temperaturu od 150 milijuna stupnjeva. Ako bi to bilo moguće, onda bi stvorili fuzijsku bombu koja bi mogla uništiti naš globus.

Čini mi se da atomski fizičar ne razumije bit hladne fuzije.

Gospodina Tadića sam sreo kao političara Zadru prije 20 godina, a kako sam znao čime se bavi, htio sam mu ukazati na neke moje spoznaje o hladnoj fuziji, no on nije imao vremena. Nije mi jasno kako se može govoriti o hladnoj fuziji ako nam za to treba tako visoka temperatura. Hladna fuzija mora uistinu biti hladna i ona je moguća ako razumijemo dvojnost u cjelovitoj kvantnoj mehanici. Nije križ samo religijski simbol nego mnogo više od toga.

U kvantnoj mehanici je prisutna dinamična ravnoteža jer energija se ne gubi nego se stalno stvara i mijenja unutar cjeline. Naime, da bi dobili energiju, moramo stvoriti minijaturno sunce jer sunce jest cjelina. To bi Kinezi stvorili odmah kada bi razumjeli ideju jer za to imaju tehnologiju i materijale. Ova ideja ne otkriva nam samo potrebnu energiju nego nam otkriva i cjelovitu genetiku, a također nam objašnjava neke antičke simbole koje bi komunistička dogmatska svijest zabranila.

Hladna fuzija je jako jednostavna, a daje toliko energije koliko nam je potrebno, bez ikakvog fosilnog goriva. Političari i znanstvenici su uzrok zašto je još ne proizvodimo. Hrvatski političari i hrvatski znanstvenici se strancima uvlače, a svoje ljude ponižavaju i pljačkaju te tako ruše državu. I jedni i drugi su korumpirani i glavni su uzrok siromaštva u Hrvatskoj.

Kada bi danas proizvodili minijaturne generatore, koliko bi ljudi zaposlili sa visokim plaćama i koliko novca od proizvodnje energije bi dobila država jer danas čipovi kontroliraju sve. Svi građani u Hrvatskoj mogli bi imati besplatnu energiju.

Hrvatski problem su političari koji se ponašaju kao despoti, a najmanje kao demokrati. Takvo ponašanje je najprije pokazao Sanader. Izgleda da se danas tako ponaša i Plenković. Umjesto da promiču ideje svojih ljudi, oni se udvaraju stranim političarima isto kao i hrvatski znanstvenici i intelektualci stranim znanstvenicima. Zašto bi oni pomogli svojim ljudima kad su stranci u svemu korisniji.
Izgleda da se ova ideja ne sviđa hrvatskom mađioničaru Plenkoviću, koji je poliglot i dobar govornik, ali i veliki manipulator.

On je najveći problem hrvatske države sa svojom bahatošću i svojim samoljubljem. Samo razmišlja kako će promovirati sebe nauštrb hrvatskog čovjeka. Strancima se ponizno uvlači, a prema svojim ljudima se ponaša podrugljivo i despotski.

Srećko Radović

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal