Profesori ustavnog prava šute ili podržavaju ovaj unakažen Ustav

0
1059

U Hrvatskoj nema demokracije jer hrvatski Ustav je komunističko kolonijalni, a najmanje demokratski. Po današnjem Ustavu, Hrvatska je republička kraljevina jer predsjednik države nema gotovo nikakve ovlasti.

Ne znam zašto ga biramo i zašto za to trošimo proračunski novac ako nema nikakve ovlasti ni odgovornosti. Imenujmo ga za kralja bez izbora i dodijelimo mu apanažu.
Da je hrvatska demokratska država, onda bi Ustav i sve promjene u Ustavu izglasali birači na referendu jer Ustav je dogovor birača i države kakva će nam država biti.
Glavna politička funkcija po ovom Ustavu pripada premijeru jer on predlaže zakone umjesto Sabora, što znači da zakonodavna i izvršna vlast nisu odvojene. Zbog toga imamo zakone kakve imamo jer ih predlaže premijer koji tako postaje politički komesar. Ne znam zbog čega nam treba Sabor ako zakone izglasuje obična većina u Saboru koja uopće nema pojma o predloženim zakonima nego samo pritišće glasačko dugme kada joj to naredi politički komesar. Zakone moraju predlagati zastupnici umjesto premijera ako ne želimo diktaturu.
Većinu u Saboru ima premijer jer kao predsjednik stranke stavlja na izbornu listu ljude koji ništa ne znaju osim što su poslušni, ali imaju velike beneficije i sudjeluju u pljački državnog proračuna. Takva ne bi smjela biti uloga sabornika jer nemamo Senat kao što ga ima svaka demokratska država. Zbog toga bi se zakoni morali donositi dvotrećinskom većinom ili moramo u Sabor vratiti Županijski dom.
U Hrvatskoj ne postoje stranačke kampanje da bi birači izabrali kandidate za izborne liste. Birači moraju znati tko zastupa njihovu izbornu jedinicu. Izborne jedinice moraju postojati u svakoj županiji i svaka županija treba imati toliki broj zastupnika koji određuje broj stanovnika.

Sve županije ne moraju imati isti broj sabornika, ali zbog toga moramo vratiti u Sabor Županijski dom u kojem bi svaka županija imala po dva zastupnika i bila ravnopravna. Tek tada bi premijer zastupao izvršnu vlast. Profesori ustavnog prava šute ili podržavaju ovaj unakažen Ustav.
SA ovakvim Ustavom državom upravlja politička mafija jer premijer je ‘capo di tutti capi’. Tako mafija vlada i na lokalnom nivou, a ta politička mafija nam je uništila cijelu hrvatsku obalu uz pomoć zakona kakve imamo. Toj političkoj mafiji pomažu mediji i na njezin račun se bogate poneki novinari i urednici medija. Bogate se također župani i općinski načelnici. Koliko se načelnika obogatilo prostornim planovima i nasipavanjem prirodne morske obale, a koliko dodjelom državnog zemljištima onima koji nisu imali pojma ni želje da se bave poljoprivredom i stočarstvom.
Za uništavanje hrvatske obale najdogovorniji su svi dosadašnji hrvatski premijeri i hrvatski sabornici jer oni su donosili mafijaške zakone i uredbe. Država mora prodati sva državna poduzeća i stanove te čuvati hrvatsko poljoprivredno i stočarsko zemljište i davati ga u zakup hrvatskim ratarima i stočarima. Korupciju i mito najviše stvaraju i koriste političari na državnom i lokalnom nivou jer se služe ucjenama isto kao talijanska mafija. Državi, a još više općinama, treba zakonom zabraniti osnivanje državnih i općinskih poduzeća jer preko njih se uništava demokracija i stvara korupcija. Zar nismo ušli u kapitalizam?
Zbog toga ću u slijedećem tekstu, ako mi bude dopušteno, prikazati kako operira politička mafija, a kao primjer uzet ću općinu Vir jer tako su operirale sve hrvatske vlade.  Tako operira u Hrvatskoj i izvršna vlast.
Zbog svega navedenog treba nam novi Ustav kojeg će izglasati birači na referendu nakon kampanje koja će trajati najmanje mjesec dana da shvatimo kako se stvara i što je Ustav u demokraciji. Bez novog Ustava Hrvatskom će i dalje vladati korupcija i mito različitim ucjenama političkih mafijaša.
Srećko Radović