Tiranin razotkriva svoje pravo biće u progonima i ubijanju pravednika

0
2590

Otkrivenje 10,11-16 (11) I vidjeh: druga jedna Zvijer uzlazi iz zemlje, ima dva roga poput jaganjca, a govori kao Zmaj.

FB_IMG_1701768888939 FB_IMG_1701768897992 FB_IMG_1701768935742

(12) Vrši svu vlast one prve Zvijeri, u njenoj nazočnosti. Prisiljava zemlju i sve pozemljare da se poklone prvoj Zvijeri kojoj ono zacijeli smrtna rana. (13) Čini znamenja velika: i oganj spušta s neba na zemlju naočigled ljudi. (14) Tako zavodi pozemljare znamenjima koja joj je dano činiti u nazočnosti Zvijeri: svjetuje pozemljarima da načine kip Zvijeri koja bijaše udarena mačem, ali preživje. (15) I dano joj je udahnuti život kipu Zvijeri te kip Zvijeri progovori i poubija sve koji se god ne klanjaju kipu Zvijeri. (16) Ona postiže da se svima – malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima – udari žig na desnicu ili na čelo, (17) i da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina. (18) U ovome je mudrost: u koga je uma, NEK ODGONETA BROJ ZVIJERI. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest.

FB_IMG_1701769644752

Iz SAŽETKA objavljenog patenta:
SUSTAV KRIPTOVALUTA KORIŠTENJE PODATAKA O TJELESNOJ AKTIVNOSTI

“Aktivnost ljudskog tijela povezana sa zadatkom koji se daje korisniku može se koristiti u procesu rudarenja sustava kriptovalute. Poslužitelj može dati zadatak uređaju korisnika koji je komunikacijski povezan s poslužiteljem. Senzor koji je komunikacijski povezan ili sadržan u uređaju korisnika može osjetiti tjelesnu aktivnost korisnika. Podaci o tjelesnoj aktivnosti mogu se generirati na temelju osjetilne tjelesne aktivnosti korisnika. Sustav kriptovalute koji je komunikacijski povezan s uređajem korisnika može provjeriti zadovoljavaju li podaci o tjelesnoj aktivnosti jedan ili više uvjeta koje je postavio sustav kriptovalute i dodijeliti kriptovalutu korisniku čiji su podaci o tjelesnoj aktivnosti provjereni.”

Evo nekoliko misli iz pera glasovitog bibličara i trenutno jednog od najizvrsnijih, trenutno živućih, teologa Duha Svetog u Crkvi kod Hrvata (a vjerujem i puno šire) fra Tomislava Pervana. U svom razmatranju današnjeg evandjeoskog ulomka na temu “pobjednika” i blaženika koji su se i po cijenu žrtve vlastite krvi i života “drznuli” suprotstaviti nasilju i tiraniji, on kaže:

“Sve je to apokalipsa, otkrivanje, raz-od-krivanje, jer mučenik otkriva svoj identitet svojim priznanjem i mučeništvom, a tiranin raz-otkriva svoje pravo biće u progonima i ubijanju pravednika. Živimo u vremenu jasnih i nedvoznačnih razlučba između dobra i zla, između stvarnosti samoga Boga i druge, paklene stvarnosti, koja danomice stvara ovdje i danas mučenike. Naša budućnost nije bezimena nego ima svoje točno ime i naziv. Upravo je to kršćansko poimanje povijesti. Nije odlučujuće što će biti i što će ‘doći’ u budućnosti, nego tko će doći i tko dolazi. Stoga nam treba svijest da sve što činimo činimo imajući u zreniku Božji dolazak te da ćemo morati svi pred njim polagati račun. ”

 

M.B.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal