Srpski dobrovoljci u ruskim redovima proglašeni provokatorima i optuženi , te prebačeni na prvu crtu bojišnice!

0
6962

“Srpski provokatori” ne poštuju naredbe zapovjedništva – ruski vojni tužitelji rade na osiguranju osuda protiv srpskih plaćenika koji su optužili rusko Ministarstvo obrane da ih tretira kao “stoku”. To tvrdi ruski Telegram kanal VCHK-OGPU povezan s FSB-om.

Plaćenici o kojima je riječ dio su 119. zrakoplovno-desantne pukovnije ruske vojske. Njihov vođa Dejan Berić, koji se smatra osobom od povjerenja za regrutiranje srpskih dobrovoljaca za rusku vojsku , a kojeg traži Međunarodni kazneni sud u Haagu zbog sustavne otmice ukrajinske djece od strane ruskog vojnig vrha, obratio se osobno Putinu u videu, požalivši se o tretmanu ruskog vojnog zapovjedništva. No, posljedice nisu bile onakve kakvima se Berić nadao.

Ranije je Dejan Berić uvjeravao sunarodnjake da je s Ramzanom Kadirovim uspješno dogovorio prebacivanje svih Srba u Akhmat uoči novogodišnjih praznika, što je također osobno omogućio Apti Alaudinov. Kao rezultat toga, Ministarstvo obrane odbilo je Kadirova s formulacijom da se svako javno iznuđivanje i provokacije protiv vodstva vojnog odjela “moraju zaustaviti i imati zasluženu kaznu”. Vojno tužiteljstvo dobilo je zadatak da donese presudu prema kojoj su Srbi krivi za incident kao “izbacivači” i provokatori.

Berić je svojim sunarodnjacima već rekao da će biti prebačeni u čečensku formaciju “Akhmat” te da je o tome postigao dogovor s čečenskim čelnikom Ramzanom Kadirovim. “Akhmat” uglavnom obavlja pozadinske zadaće i ima policijske funkcije u zemljama koje su već okupirali Rusi, a puno rjeđe je uključen u vojne operacije na prvoj crti. Ali sada je rusko ministarstvo obrane poručilo Kadirovu da se sve javne ucjene i provokacije protiv vodstva vojnog resora “moraju prekinuti i dobiti zasluženu kaznu”, tvrdi VCHK-OGPU.

Umjesto u Kadirovljeve lovce, Srbi će biti preraspoređeni u različite satnije 119. pukovnije (u sastavu je 106. divizije ruskog ratnog zrakoplovstva). Neke od tih brigada bore se na prvoj crti bojišnice – prema tome morat će se boriti i srpski plaćenici. Zasebno se čeka i kolika će točno biti kazna za “provokaciju” i “nepoštivanje zapovijedi”.

Igor Drenjančević

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal

VEZANI ČLANAK

Stotinu i pedeset Srba koji ratuju u Donbasu i Lugansku doživjeli su poniženje od ruskog zapovjedništva