Istaknuta hrvatska violinistica Eva Mach otvara jedinstveni koncertni ciklus u Zagrebu

0
686

Istaknuta hrvatska violinistica Eva Mach otvara jedinstveni koncertni ciklus u Zagrebu

Mlada i talentirana samostalna umjetnica Eva Mach, 16.3. otvara novi koncertni ciklus pod nazivom Klasika na Mach. Riječ je o nizu koncerata klasične glazbe koji inovativnim i svježim pristupom želi publici ponudit raznovrsne, tematski osmišljene programe, u interpretaciji vrhunskih izvođača, obogaćene dodatnim scenskim sadržajima.

Screenshot_20240304_215138_Yandex Mail

Prvi koncert ciklusa pod nazivom Glazbene katedrale Francuske predstavit će slušateljima remek-djela za violinu i klavir velikih francuskih skladatelja Fauréa, Debussyja, Messiaena i Saint-Saënsa, kao i hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića. Svaka skladba na programu povezana je video projekcijom s jednom od najznačajnijih francuskih gotičkih katedrala, kako bi slušatelji mogli dublje uroniti u glazbu kao svojevrsnu zvukovnu katedralu. Glavni interpreti ove glazbene-vizualne meditacije su istaknute hrvatske umjetnice, violinistica Eva Mach i pijanistica Petra Gilming.

Screenshot_20240304_215217_Yandex Mail

Eva Mach je hrvatska violinistica mlađe generacije sa zavidnom umjetničkom biografijom koju glazbena kritika opisuje kao „violinisticu snažnog temperamenta i muzikalnosti, čije sviranje karakterizira veliki dinamički raspon i potpuna predanost glazbi“. Njena glazbena suradnja s pijanisticom velikog izvođačkog iskustva Petrom Gilming okarakterizirana je kao „savršen sklad i disanje poput jednog organizma uz međusobno nadopunjavanje“.

Screenshot_20240304_215156_Yandex Mail

Koncert u sklopu svečanog otvaranja ciklusa održat će se u subotu, 16.3. u 19.30h, u Dvorani Aula Magna – Ulica Filipa Vukasovića 1, a ulaznice za ovaj nezaboravan događaj možete kupiti u sustavu entrio.hr ili na ulazu u dvoranu prije koncerta.

Screenshot_20240304_215014_Yandex Mail

Organizator: Umjetnička organizacija Dominanta
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu i civilno društvo

Screenshot_20240304_215051_Yandex Mail

Dizajn plakata: Maja Kuzmanović – Despina Lines
Autor slika u prilogu: Marko Pletikosa

 

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal