Nezavisni kandidati na listi Hrvatskog bila u XI. izbornoj jedinici: General Ivan Tolj general i Ivan Kapular

0
707

GLASUJTE ZA SEBE

 

 

U jeku ove predizborne kampanje, smatramo nužnim obratiti se javnosti posebice glasačima 11. izborne jedinice za dijasporu, Hrvaticama i Hrvatima u BiH, veteranima HVO-a i njihovim obiteljima, hrvatskim sestrama i braći razasutim diljem svijeta.

 

Ušli smo u ovu kampanju u 11. izbornoj jedinici, s ciljem da pripomognemo povratku dostojanstva i ostvarivanju određenih prava našim suborcima i njihovim obiteljima: potpuno izjednačavanje s veteranima i braniteljima Hrvatske vojske. U ratu smo bili jedno srce i duša. U tom jedinstvu i žrtvama danima za ostvarivanje hrvatske slobode, ostvarili smo pobjedu u Domovinskome ratu.

 

Branitelji, pripadnici HV-a i HVO-a bili su prvi kada je trebalo. Od Vukovara do juga, do prostora koje nastava hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Sada su, nakon 30 godina od završetka rata, zadnji kada nas oni trebaju. Nigdje ih nema i nisu na aktualnom repertoaru hrvatske politike.

 

Pozivamo vas da sada, ovaj puta glasujete za sebe, jer na taj način glasujete za Hrvatsku, za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i svoje obitelji. U ratu smo vam zapovijedali. Sada vas molimo da odaberete svoju nezavisnu braniteljsku listu, listu Hrvatskoga bila u 11. izbornoj jedinici. Mi vas nećemo iznevjeriti, bili smo s vama u onim teškim danima borbe za samostalnost hrvatskog naroda u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Budimo svjesni trenutka u kojem se nalazimo. Nikako ne smijemo voditi destruktivnu i rušilačku kampanju. Budimo uključivi za sve što je dobro za vas, hrvatske branitelje, veterane HVO-a. Vi i mi, vaši ratni zapovjednici, budimo na tragu priopćenja naših biskupa i njihove poruke u ovim izborima.

 

Stoga vas molimo, a to je i najvažniji razlog našeg obraćanja, da nikako ne nasjedate ishitrenom,  neodgovornom i teledirigiranom političkom ponašanju i opredjeljivanju. Zato na našoj listi koja je jedinstvena u cilju dobra za naš narod u Bosni i Hercegovini i za sve Hrvatice i Hrvate razasute diljem svijeta u dijaspori, glasujte preferencijalno. Zaokružite našu nezavisnu listu, listu Hrvatskog bila, a na listi broj ispred osobe za koju smatrate da će vjerno i dosljedno ostvarivati dana obećanja.

 

Nezavisni kandidati na listi Hrvatskog bila u XI. izbornoj jedinici:

General Ivan Tolj

general Ivan Kapular