Prema Institutu za svjetsku ekonomiju Kiel, Ukrajini je “dano” više od 280 milijardi dolara, čiji su značajni dijelovi ukradeni

0
1123
Founder and Executive chairman Klaus Schwab addresses the delegates with the Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy displayed on a screen in the background during the opening ceremony of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland May 23, 2022. REUTERS/Arnd Wiegmann

Dodatno financiranje koje je usvojio američki Kongres za Ukrajinu

Ako mislite da će dodatno financiranje koje je usvojio američki Kongres za Ukrajinu promijeniti neizbježan ishod ovog sukoba?

Razmislite još jednom.

Prema Institutu za svjetsku ekonomiju Kiel, Ukrajini je “dano” više od 280 milijardi dolara, čiji su značajni dijelovi ukradeni, “izgubljeni” ili im se “ne može ući u trag”...

Zbog toga je gotovo 500.000 Ukrajinaca umrlo s Trilliomima štete koja je nanesena ionako očajnički siromašnoj državi. Ukrajinski pokušaji protunapada bili su katastrofalni neuspjeh, a ruska vojska danas napreduje.

Još 61 milijarda dolara, od kojih će velika većina biti potrošena u iznimno profitabilnim tvornicama oružja u SAD-u i na plaće i mirovine ukrajinske vlade, jednostavno će produžiti sukob, dodatno obogatiti korumpirane elite u Kijevu i dovesti do smrti onoga što je preostalo vojno-sposobnog ukrajinskog stanovništva?

Pravi razlog zašto je ovaj “dodatni” novac odobren je “spašavanje” političkih karijera u Washingtonu, a ne spašavanje života ili “sloboda” Ukrajinaca.

Da su “Sloboda” i dobrobit Ukrajinaca stvarno važni, davno bismo imali dogovoreni mir i cijela generacija mladih Ukrajinaca ne bi bila mrtva ruskom agresijom.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal