Odnos sjemena i njive je poput riječi i srca

0
134

Ako želite da zlostavljač koji pati od potrebe za kontrolom drugih pokaže svoje pravo lice, a već ste otprije s tom osobom imali nesuglasica, tad mu priđite s privrženošću, te ćete moći nožem rezati ozračje,  koje iz njega izbija, a ogleda se u tvrdoći srca, rigidnosti, samouvjerenosti, osjećajem veće vrijednosti i riječima osude na vaš račun.

Učiniti će to jer misli da može. Čim osjeti privrženost (a shvatiti će je kao vašu slabost) prestati će biti oprezan i prijeći ce liniju dozvoljenog.

Odnos sjemena i njive je poput Riječi i srca. I srce poput njive može biti zaraslo u korov i trnje , a što je slika srca obraslog brojnim neurednostima i brigama koje uguše Rijec.

Ili pak, može biti tvrdo i kamenito te čim nikne osuši se, te ne prispjeva do plodova.

Na srcu treba raditi kao što se tlo priprema za sjetvu. Staru slamu i korov treba spaliti, kamenje ukloniti i onda ga preorati, tj učiniti otvorenim da primi u sebe sjeme. A potom to sjeme Riječi cuvati od štetočina, redovno zalijevati, pljeviti i njegovati dopuštajuci mu da se razvija do zrelosti.

Plodovi ne dolaze preko noći. Traži se posvećenost tom procesu čuvajući se jednako i skrupuloznosti i preuzetnosti. Plodovi dolaze na kraju. Po njima se poznaju radnici na njivi Gospodnjoj.

Čuvajte se onih koji puno govore i svjedoče u svoje ime, a odsustvo plodova ih demantira. Oni puno zuje a meda ne donose. Autentičnost se ogleda i u slušanju, ali i provoditelj Riječi. A da je netko i provoditelj vidjet ćemo ukoliko zadovoljava osnovne uvjete crkvenosti, a to su opraštanje, prihvaćanje, podnošenje i nošenje svog bližnjeg. Ukoliko oni izostaju znajte da im je priča “šuplja”.

M. Bušić

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal