MILANOVIĆ BI BIO MANJI OD CRVA DA SU UZ KARAMARKA BILI CULEJ I GLASNOVIĆ

0
1298

jozo-miličević-660x330Ratni put Tigrova započinje Krvavim Uskrsom, akcijom specijalaca MUP-a na Plitvičkim jezerima koja ima cilj uspostavu reda i zakonitosti u Republici Hrvatskoj. U toj akciji smrtno stradava prva žrtva Domovinskog rata Josip Jović. 22. rujna 1991. u 14.45 kod Bresta, 4. bojna kojom je zapovijedao brigadir Drago Horvat prisilno je spustila prvi neprijateljski helikopter H-40 u kojem su zarobljena i tri člana posade. Dio postrojbe je u istočnoj Slavoniji,  gdje pripadnik 3. bojne uništava prvi neprijateljski tenk. Istodobno dijelovi 1. gbr. nalaze se na području Banovine. U ljeto postrojbe 1. brigade ratuju i na  zapadnom slavonskom ratištu  sve do Sarajevskog primirja i priznanja Republike Hrvatske  15. sječnja 1992. U travnju 1992. brigada počinje ofenzivno djelovanje na južnomo bojištu, gdje ima ključnu ulogu u deblokadi Dubrovnika, što potkraj listopada kulminira iskrcavanjem u Cavtatu. Ovdje po prvi put brigada djeluje cjelovito. Od 1. kolovoza 1994., zapovjednik brigade je Jozo Miličević, sada general bojnik.

U pismu od koji dan Milićević optužuje ministra Antu Kotromanovića, i njegove suradnike, načelnika Glavnog stožera Dragu Lovrića, i njegove suradnike, za “sustavni progon, šikaniranje, zlostavljanje, vrijeđanje dostojanstva, ugleda i česti te uskraćivanja jednakih prava za napredovanje, profesionalni razvoj, nagrađivanje i pravnu zaštitu”.

Suborci  generala Miličevića smatraju osobom bez ijedne mrlje. Nakon Oluje Miličević je jednom prilikom bio sa suborcima u lokalu jednog ugostitelja srpske nacionalnosti, koji nam je to ispričao i on je generale htio počastiti ručkom. Miličević je tako što odbio iako su svi ostali bili složni. Kako nam je vlasnik lokala rekao, ostao je u odlučan  platiti uslugu, iako su svi mogli proći bez toga računa. Takav je bio u svim ostalim prilikama. Iako je Jutrarnji list  optuživao Miličevića za tzv. skandal u Kini, Nacional za lažirani vojni put i ranjavanje. Sve je na kraju ostalo na priči, ali stav časnika i vojnika uz Miličevića sve govori o njemu, kao što i prljava afera leta na Krk i skrivanje Prgometa u stanu govori o Kotromanoviću. najgore je kad moralne nakaze sude o Miličeviću, a kod nas JNA kadar je preuzeo HV i gura sve domoljubne snage van svog ešalona. Miličević je stalno na udaru nesposobnih generala. Misli hrvatski.Željko-Glasnović

Karamarko je imao  dva jaka aduta u rukavu u odnosu na Milanovića na pregvorima. Nije ih koristio . Culej i Glasnović, dva ratna heroja. Da su bili u njegovoj blizini, Milanović ne bi trkeljao svoja diplomatska sranja i prosipao pamet pred njihovom odlučnošću. Crveni vrag bi šutio, jer kada osjeti superiornost kao i svaka kukavica zašuti. Očito niti u jednoj stranci heroji nisu na prvom mjestu, jer bi pokazali koji je jad ispred njih.

hop portal