Hrvatskoj treba novi ustav, bez komunističkih partizana, ubojica Hrvata

0
4236

Premijer Plenković je priznao da sa ovakvim izbornim zakonima nitko neće osvojiti saborsku većinu. Potpuno se slažem jer Hrvati su podijeljeni ideološki i Hrvatskom danas vladaju etničke manjine. Međutim, to ukazuje na neodrživost ovakvog Ustava i ovakvog izbornog sustava te treba tražiti izmjene po hitnom postupku jer vlast u Hrvatskoj mora biti stabilana.

Današnji Ustav je nedorečen jer je stvoren dok je Hrvatska bila dio Jugoslavije. Hrvatskoj danas treba novi Ustav koji će jasno naglasiti tko je i kako stvorio nezavisnu i suverenu hrvatsku državu.

Iz preambule Ustava treba izbaciti sve što nas povezuje sa komunizmom i Jugoslavijom te jasno ukazati da su obe Jugoslavije bile tamnica hrvatskog naroda. Hrvatski komunistčki partizani  nisu se borili za nezavisnu, suverenu i demokrastku hrvatsku državu već za komunističku i nedemokratsku Hrvatsku u Jugoslaviji.

Komunistički partizani zajedno sa aboliranim četnicima izvršili su najgnusnije pokolje i odmazde nad Hrvatima te tako decimirali hrvatsko pučanstvo i smanjili hrvatski etnički teritorij. Zbog toga je nužna lustracija nad svim komunistima, njihovim tajnim službama  i doušnicima.

Isto tako u Ustavu treba jasno naglasiti da hrvatski pravoslavci moraju pripadati HPC i Ustavom treba zabraniti djelovanje SPC u Hrvatskoj. Ovim činom nitko hrvatskim Srbima neće oduzeti njihovo etničko porijeklo i pravo jer sve pravoslavne crkve su autokefalne, dakle, državne. Ne može pravoslavna crkva jedne države zastupati pravoslavce u drugoj državi.

Treba, dakle, jasno i nedvojbeno naglasti na kojim i kakvim temeljima počiva Republika Hrvatska. Treba naglasiti da su Hrvatsku obranili hrvatski dragovoljci sa hosovskim pokličem Za dom spemni i da ju je od srbijanskog fašizma oslobodila hrvatska vojska. Ovo su činjenice koje ne dozvoljavaju da se hosovci izjednačuju sa fašistiuma.

Dakle, treba razlikovati hrvatske dragovoljce i hrvatsku vojsku. Dragovoljci moraju imati prednost pred svima. Bez njih danas ne bi bilo nezavisne, suverene i demokratske Hrvatske. Zbog toga ih komunisti i jugoslaveni nazivaju fašistima, bez ikakvih argumenata. Oni su bili pravi antifašisti jer su zaustavli frašističku Srbiju u njezinim namjerama.

Da, Ustav i izborni sustav treba mijenjati, ali o tome bi morali odlučiti birači umjesto saborskih zastupnika. Najbolje bi bilo izmjene Ustava i izbornog sustava staviti na referendum i neka o tome odluče birači tako da se biračima objasne razlogi  izmjene Ustava i izbornog sustava. Na tom referendumu bi morali glasati svi hrvatski državljani, bez obzira gdje žive.

Dakle, evo zašto treba mijenjati Ustav i i zborni sustav!

Prvo, u Hrvatskoj ne postoje nacionalne već postoje etničke manjine koje imaju ista prava kao većinski etnik. Etničke manjine treba integrirati u hrvatsko nacionalno biće jer su manjinci kao državljani RH politički Hrvati, ali ne i etnički Hrvati. Nacionalnost definira država, a nikada etničko porijeklo. Hrvati u Austriji nemaju svoje etničke zastupnikie u austrijskom parlamentu nego ih mogu imati u sklopu austrijskih političkih stranaka.

U demokraciji ne postoji lokalna samouprava već državna lokalna uprava.

Prema tome, svi državljani RH moraju imati ista prava i nema potrebe da etničke manjine u Saboru imaju svoje zastupnike i da o njima ovisi politička vlast. U Ustavu treba zamjeniti nacionalne manjine pridjevom etničke i jasno definirati prava etničkih manjina. Ne može se promicati nacionalne manjine i graditi nezavisnu, suverenu i demokratsku hrvatsku državu.

U Ustav treba vratiti  Županijski dom koji predstavlja gornji dom Sabora. Primarna zadaća Županijskog doma je da štiti interese županija. Svaka županija mora imati po dva zastupnika,  a Sabor, dakle,donji dom, ne smije imati više od 70-80 zastupnika.  Oba zastupnika u gornji dom Sabora treba birati izravno, a na jedinstvenoj državnoj izbornoj listi za donji dom Sabora izravno treba birati 30 posto zastupnika.

Ni u jednoj starijoj  i zreloj demokratskoj državi u Ustav nisu uvedene nacionalne  manjine. Umjesto nacionalnih manjina uvedene su etničke manjine koje ne mogu imati svoje zastupnike u Pralamentu. Nacionalne manjine u Parlamentu su ostaci komunističke svijesti u novonastalim demokracijama. Na temelju nacionalnih manjina imperijalne sile sve takve države stalno ucjenjuju.

Međutim, Hrvatska kao nezavisna i suverena država ne smije pristati na takve ucjene jer tako se ruši nezavisnost i suverenost hrvatske države. U suverenoj Hrvatskoj službeni jezik mora biti hrvatski i ni jedan drugi. Zbog toga nam treba domoljubna  umjesto komunistička i jugoslavenska diplomacija.

Kako je Hrvatska danas nezavisna, suverena i demokratska država,ne vidim potrebu da stranke u svojem nazivlju nose pridjev hrvatski. To ih ne čini više domoljubnim, ali omogućuje Pupovcu i drugim manjincima osnivanje njihovih nacionalnih političkih stranaka u Hrvatskoj. Je li naziv Demokratska zajednica manje domoljuban od Hrvatske demokratske zajednice?  Dakle, etnički ili narodni  pridjev treba ukloniti iz nazivlja stranaka jer više nismo u Jugoslaviji.

Mandat svih političara, pa tako i predsjednika/ce države i svih imenovanih tajnika i službenika, trebao bi  trajati 4 godine, a svi imenovani novoj Vladi moraju podnijeti ostavke. Vlada mora završiti svoj mandat nakon 4 godine, čak ako je u tom mandatu održano više izbora. Dakle, dva mjeseca prije isteka mandata treba raspisati izbore. Lokalni izbori se moraju održati dvije godine nakon državnih izbora.

Nitko ne smije imati više od dva mandata na istoj funkciji ako želimo sudjelovanje više ljudi u u politiki. Nitko ne smije istovremeno imati više od jedne politčke funkcije. Dakle, političar ne može istovremeno biti sabornik i župan ili sabornik i gradonačelnik ili načelnik.

Lokalni političari moraju biti volonteri, što znači da bi trbali biti plaćeni honorarno. Iznimke mogu biti gradonačelnici u većim gradovima. Općine i manje gradove trebaju voditi profesionalni administratori koji se biraju preko natječaja. Manje općine trebaju voditi profesionalni tajnici koji se također biraju preko natječaja.

Cijela država mora postati jedna izborna jedinica,  a u Sabor ne može ući nitko ako ne pređe izborni prag od 5 posto. Zašto? Samo zato što svaka županija ima po dva zastupnika u Županijskom domu.

Hrvatski državljani u iseljeništvu i dijaspori su dio jedinstvene izborne jedinice, a država im je dužna osigurati mogućnost izbora – dopisno ili elektronski. Prije izbora svi birači se moraju registrirati i dobiti svoju iskaznicu na temelju koje glasaju.

I na lokalnim izborima moraju sudjelovati svi hrvatski iseljenici dopisno ili elektronski jer većina njih ima imovinu u lokalnim upravnim jedinicama. Po europskim zakonima na lokalnim izborima mogu sudjelovati stranci ako stalno tamo žive ili  ako imaju imovinu u lokalnoj upravnoj jedinici. To pravo ne bi smjela imati hrvatska dijaspora ako nema vlasništvo u Hrvatskoj, čak ako se ima i hrvatsko  državljanstvo.

Treba zabraniti sve predizborne koalicije na državnoj i lokalnoj razini jer političke stranke se moraju profilirati i na lokalnoj razini. Isto tako treba zabraniti izborne liste birača jer tako vlast na lokalnoj razini može uzurpirati mafija kao što je slučaj u općini Vir. Vijećnici su direktori općinskih poduzeća i određuju kako se dijeli novac iz proračuna. Ako to nije sukob interesa, što je onda uopće sukob interesa?

Treba zabraniti finaciranje civilnih udruga iz državnog i lokalnog proračuna jer se i preko njih mogu namještati izbori i rušiti državu, ako novac dolazi izvana. Isto tako treba zabraniti financiranje medija iz državnog i lokalnog proračuna kao što je slučaj u općini Vir.

U tom Virskom Listu se promovira načelnik  i nitko drugi, što je diskriminacija drugih opcija. Dakle, općine ne smiju biti vlasnici medija i drugih poduzeća ako vjerujemo u free entreprise. Tako se ubija privatno poduzetnišvo jer preko tih poduzeća se namještaju izbori. Stoga općinama treba zabraniti osnivanje općinskih poduzeća i sve poslove dodjeljivati privatnim poduzećima preko natječaja.
Danas se napada obrovački gradonačelnik jer je u stavki pod razno potrošio 300 tisuća kuna,  a virski načelnik u takvoj stavki je potrošio 30 milijuna kuna i nitko ga zbog toga ne propitiva – ni mediji  ni državna revizija.

Nadam se da će ovaj tekst pročitati i Plenković i povući neke poteze jer ovako se više ne može stabilizirati vlast u državi. Hrvatskoj doista treba promjena Ustava i izbornog sustava.

S. Radović

Hop