Uhićen srpski špijun Dudaković koji je razarao Zadar, novi pritisak na Hrvatsku, kako bi Srbi dobili autonomiju

0
12210

Uhićen je Atif Dudaković u BiH-i. Zapovjednik Bihaća u ratnim operacijam, čovjek koji se prvi rukovao sa hrvatskim snagama za vrijeme akcije Oluja, sa generalom Marekovićem i sinom predsjednika Tuđmana.  Ta slika je obišla svijet. Uhićen zbog ratnih zločina nad Srbima.

O kakvom ludilu se u to vrijeme radilo govori da je musliman Abdić bio uz Miloševića i napadao muslimane u Bihaću. Zapovjednici muslimana; Dudaković i Đedović (abdićev zapovjednik) nekadašnji su oficiri JNA.

S njima i četnicima na granici, Hrvatska je imala  ogromnih problema. Pomagala je HVO  u Bihaću u sklopu Armije BIH,  dok su protivničke snage tada ubile generala HVO-a Šanteka.

Atif Dudaković sudjelovao je i u ratu protiv Hrvatske prije postavljanja na funkciju zapovjednika 5. Korpusa Armije BiH u Bihaću.

Bio je blizak Ratku Mladiću i sudjelovao je u rušenju Vrlike, Šibenika i Zadra, kao zapovjednik artiljerije 9. korpusa JNA.

Za vrijeme rata u BiH Dudaković je navodno bio protiv Mladića. Otmica i ubojstvo generala HVO-a Šanteka govori suprotno. Ubojstvo hrvatskog generala 8.3. 1995. godine trebalo je posvađati Hrvate i Dudakovića, demoralizirati 5. Korpus Armije BiH, te omogućiti snagama Abdićevih muslimana i maladićeva drinskog korpusa pridošlog iz Srebrenice, njihovo spajanje i pritisak na Hrvate uz Unu, pa bi takvim spajanjem sve do Kupe  došla 4 korpusa za borbu protiv HV-a. Bio je to plan trajnog betoniranja srpske krajine u Hrvatskoj kao i pobjede mladićeve vojske.

Dudakoviću bi se dozvolio bijeg kroz koridor kao i zapovjedniku Srebrenice  Naseru Oriću  koji je slavljen godinama kao heroj, a zapravo je izdajnik svog naroda. U zapovjedništvu vojske Jugoslavije napravljen je isti scenarij i plan i u isto vrijeme za Srebrenicu i Bihać. Tim planom Srbi zaokružuju potpuno područje sve do Siska. Hrvatska to nije smjela dozvoliti i zato Gotovina pokreće sa stožerom akciju ovladavanjem Bosanskim grahovim, Petrovcem i Drvarom. I uspjeva u tom naumu sa značajnim gubicima. HV presjeca veze srpskih snaga BiH i Hrvatske, spajanje abdićevaca, krajišnika i kradžićevih četnika. Olujom HV je potpuno pomeo srpske snage sa toga terena.

Nakon spajanja hrvatskih i muslimanskih snaga za vrijeme akcije Oluja baš dudakovićeve snage su radile najveće zločine zločine za koje danas odgovarati mora Dudaković.

Gotovina preko Dinare 28.7. 1995. godine, upada u Grahovo i razdvaja bosanske Srbe i one pokrenute iz Vojnića prema Bihaću. To je trenutak  kada je zapravo spašena Hrvatska.

U principu naše snage su znale da je ovo trenutak za veliku akciju, jer spajanjem muslimanskih i srpskih snaga Hrvatska bi bila u teškoj situaciji.

Progon Dudakovića u ovom trenutku  u BiH destabilizira ponovo regiju i Hrvatsku, poglavito nekih 50-tak naših ljudi vezanih za političke odnose u toj enklavi.

Enklava  je spašena djelovanjem generala Gotovine, da bi mu na kraju grad Bihać odbio dati priznanje. Sve to govori da srpska medijska i protuobavještajna baza drma i danas tim terenom.

Zbog toga nije bezvezan posjet zločinca Abdića Topuskom ovih dana. Ekonomski se želi povezati  prosrpka elita toga kraja. DORH ovih dana podiže istragu protiv 40 branitelja za ratne zločine u Sisku, Dudakovića u Bosni se pritišće da progovori o odnosima za vrijeme rata.Zapravo da okalja hrvatske ratne zapovjednike. I time otvori novi pritisak na branitelje.

S druge strane Pupovac progoni dragovoljca D. Keleminca za govor mržnje prema Srbima, iako je jasno da je on u bliskim vezama sa srpskim zapovjednicima iz ove opisane situacije. To znači za srpskim teroristima. Jedan od njih je Đuro Škaljac koji je bio zadužen za obuke abdićevaca. Kriminalac koji je švercao ratnu pomoć i sada je u vrlo bliskom odnosu sa načelnikom iz Vrginmosta Vrgom, članom SDSS-a . To nikoga u Hrvatskoj ne brine. O terorističkom poticanju na paljenje zemlje u listu Novostima,  tekstovima, DORH se očitovao kako je takvo pisanje dozvoljeno! I počinio veleizdaju.

novost

Hrvatska se zapravo pretvara u poligon za  progon branitelja, ovršenih, protjeruje se narod u pečalbu medijskom hajkom i nedjelovanjem učvršćuje četništvo preko srpske crkve.  Srpski vojni ordinarij je na čelu srpske crkve u Hrvatskoj. Nekadašnji terorist Ćulibrk danas najznačajniji srpski pop zadužen je za “proučavanje” Jasenovac. Povezan je sa židovskim političkim snagama i radi na novim podmetanjima oko Jasenovca.

Povežemo sve ove podatke i svima je jasno koju smo petu kolonu stvorili u zemlji. Zemlju korupcije i izdajnika.

Optužnice u BiH i Hrvatskoj trebaju otvoriti razmišljanja kako Srbi trebaju ostvariti svoje  autonoimije, jer su stradali u Jasenovcu (750 000 žrtava su izmislili), u BiH i ratu u Hrvatskoj.

Skandal Šešelja u Beogradu sa zastavom nije bez veze. Taj igrokaz  je vrlo opasan. Vezan je za izložbu u New yorku o Jasenovcu. Želi se opravdati zločin Srba zbog Jasenovca.  Hrvate treba  prikazati genocidnim da bi Srbi ponovo mogli zatražiti autonomiju u Hrvatskoj. Zato toliko optužnica se diže u zadnje vrijeme. A vlaška zmija Pupovac želi dragovoljca Keleminca prikazati potencijalnim krvnikom, dok druguje sa zločincima i teroristima sa Banovine i u Beogradu. Lisinski i traženje autonomije prilikom dolaska Vučića uvod u su u ovaj scenarij. 

Igor Drenjančević

HOP