Zdravstvo: Doktor u jednoj smjeni, hitna bez doktora i injekcija, pacijenti se odvoze u Sisak, a Karlovac je 50 km bliži!

0
4246

Poštovani ministre zdravstva puna usta su vam pacijenata i kako radite na poboljšanju uvjeta  za napaćene bolesnike, evo da vam mi obični smrtnici opišemo pravo stanje;

Mi smo mještani Gvozda, Vrginmosta, kod nas je stanje užasno, jednog doktora pravog koga smo imali Juricu  Kravasića ste otjerali, jer doktor nije imao uvjete za rad , ostali smo sad na mladoj doktorici koja nema iskustva.

Da li znate da su doktor Jurica Kravasić i doktorica Bralić radili u istoj smijeni ,  tako da ostatak dana ostajemo bez doktora ?

Ako rade dopodne oboje, popodne od 13 sati nema nikoga do sutra u 14 sati popodnevne smjene. Da li se ovako može živjeti u ovoj maloj općini, raštrkanoj na 100 km?

Ispostava Gvozd pokriva područje od Lasinje  do Topuskog i prema Karlovcu do mjesta Utinja vrelo.

Poštovani ministre razmislite malo i o nama i pobrinite se, jer  koalicijski partner Pupovac drži vlast u Gvozdu, ali nama se čini da ni vas ni Pupovca ne zanima ovaj napaćeni narod .

Glede slučaja hitne imamo tim vozač i sestra u Topuskom u pripravnosti bez doktora i oni jedino mogu pacijenta odvesti u Glinu ili u Sisak, a u vozilu nemaju ni obične injekcije kad pacijenta iz Gvozda odvezu u Sisak udaljeni 85 km,  kada ga ostave  u sisačkoj bolnici kući  dolazimo bosi i  goli u 2 sata noći, jer tada nema sanitetskog prijevoza, a doktori te pustili s hitne iz Siska kući !

Zašto se pacijenti muče i umiru u kolima  hitne do Siska kad je Karlovac dva puta bliži i to udaljen  svega 33 km, dobro povezan javnim prijevozom, a iz  Sisak ne postoji uopće autobus za Gvozd.

Kada mi pacijenti tražimo da nas voze u Karlovac kažu da ne smiju, naredio im šef!

Da li je vama ljudi normalno dva  puta dalje voziti pacijente ili ih odvesti u Karlovac da se čovjek spasi!

Tko ode prema Sisku ne vraća se na nogama, već u drvenom lijesu.

Netko ima viška kuna da se voze pacijenti,  baš vas briga iz vlade za nas, mi Topušćani i Gvozd uvijek smo se liječili u Karlovcu.

Ministre zbog vas i vaših ljudi  doktori vam odlaze.

Vele mi iz Petrinije da šparaju na grijanju, zato doktori rade u jednoj smijeni, pohvale sestrama u Gvozdu Tanji Dedić i Marini koje rade u nemogućim uvjetima.

U 7 sati  vadi krv do 8 sati , zatim podjela knjižica za doktora, previjalište čeka isto , plus i kompjutere moraju  strelovito raditi, pa ti sad vidi zašto odlaze sestre.  Vratite nam doktora  ova mlada doktorica ne može sama , jer nema iskustva niti stručnosti !

Zašto nemamo hitnu to je pravo pitanje?  Zato što bi načelnik Vrga (SDSS) trebao izdvojiti novac za tim hitne , a  načelnik neće i ne zanima ga ovaj narod!

vrga

Gdje ti je Milane  Vrga načelniče vozilo hitne koje ti je Vučić poklonio i javno pred kamerama potvrdio da će dati u Gvozdu?

vrga

Bitno je da si ti sebi uzeo terenca od Vučića,  kojim se vozikaš okolo !

Što ti radi službeno vozilo Opel Astra u Karlovcu u Kauflandu?  Vozi ga komunalni redar i ujutro to vozilo stiže iz Karlovca! Tko to plaća ? Narod Gvozda ,Hrvati i Srbi, a direktor komunalca voza se i njegova žena!

Pacijenti masovno odlaze u Vojnić  ispisuju  se iz ambulante  Gvozda zbog očajnog stanja, stomatolog  prima 1-2 pacijenta na dan…

Pismo građana općine Gvozd

HOP