STJEPKO MAMIĆ LAUREAT NA FESTIVALU SAKRALNE UMJETNOSTI U FRANCUSKOJ

0
1789

STJEPKO MAMIĆ LAUREAT NA FESTIVALU SAKRALNE UMJETNOSTI U FRANCUSKOJ
HRVATSKOM SLIKARU DODIJELJENA NAGRADA „PRIX GALERIE CA BON“ IZ TOKYA

 

MEĐUNARODNI USPJEH DUBROVAČKOG KAPETANA STJEPKA U KRALJEVSKOM SENLISU

Hrvatski slikar Stjepko Mamić laureat je nagrade na Međunarodnom Festivalu sakralne umjetnosti u Senlisu. Slike dubrovačkog kapetana su bile izložene u povijesnoj Kraljevskoj kapeli gotičke Katedrale u Senlisu, starom tisućljetnom gradu francuskih kraljeva nadomak Pariza.

58441660_2070424036417129_6329498878982750208_o
Festival d’Art de Senlis održan je od 21. do 28. travnja 2019. god. Tema ovogodišnjeg Festivala je „Le Chant de la Terre aux étoiles“ („Pjesma zemlje zvijezdama“). Festival je obuhvatio bogati kulturno umjetnički program u kojem su se predstavili brojni poznati umjetnici iz Francuske, Japana i cijelog svijeta: izložbama, koncertima, recitalima, plesnim nastupima i stručnim konferencijama.
Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić je jedan od 38 laureata Festivala u kategoriji od 300 likovnih umjetnika, slikara i skulptora, odabranih od žirija Festivala, koji su izložili ukupno 600 radova. Stjepko Mamić dobitnik je nagrade za likovnu umjetnost „Prix Galerie Ca Bon“ iz Tokya i jedini je pozvani umjetnik iz Hrvatske.

58737446_10156477461383335_3442071135582158848_n

U bogatom kulturno-umjetničkom programu Festivala duhovne umjetnosti u Senlisu učestvovali su poznati glumci poput Michaela Lonsdale i svjetski poznate nagrađivane francuska glumica Juliette Binoche. Na svečanosti prigodom zatvaranja Festivala, u sklopu kojeg je održala recital, Juliette Binoche je rekla: „Put nije uvijek nešto poznato, gdje znate kamo točno idete, ali se svejedno treba odvažiti i krenuti, dajući nepoznatom određeno povjerenje. Ta predanost je snaga“.

Juliette Binoche

 

Upitan što misli o riječima Juliette Binoche Stjepko Mamić je rekao: „ Mi umjetnici često birajući umjetnost kao životni odabir ne znamo kamo će nas to odvesti. Ali predanim radom i ljubavlju prema umjetnosti neki od nas uspijevamo proći Scile i Haribde na najbolji mogući način. Unatoč svim tim preprekama i iskušenjima naša predanost bude na kraju nagrađena uspjehom i osobnim zadovoljstvom.
http://festivaldesenlis.fr/fr/

rpt
rpt

NAJAVA: Stjepko Mamić nakon uspješnog nastupa na upravo završenom Festivalu u Senlisu i njegove izložbe sa Art&Designe u pariškom Bastille Design Centre otvorene na umjetnikov rođendan 17. ožujka 2019. god., uskoro izlaže na Dalekom istoku:
13. svibnja otvara se žirirana izložba u kineskom gradu Xi’An u, poznatom i kao „Zabranjeni grad“ kineskih careva u kojem se nalazi čuveni Muzej sa 1000 kineskih vojnika od terakote pokopanih uz prvog kineskog cara. Ovu izložbu na visokom nivou u sklopu programa „Novog puta svile 21 stoljeća “ i otvorenja Muzeja umjetnosti posvećenog djeci organiziraju povijesni pariški Salon d’Automne i Ministarstvo kulture Kine-pozivnica u att. te ovim putem pozivamo predstavnike medija na vernissage sukladno mogućnostima.
U lipnju Stjepko izlaže u Južnoj Koreji, sa povijesnim pariškim Societe des Artistes Indepandants čiji je član u suradnji sa poznatom francuskom organizacijom Amitiés Internationales André MALRAUX.

https://www.youtube.com/watch?v=3E0Qj6t09G0

 

HOP