Veliki broj sumnjivih smrti mikrobiologa sakriven od javnosti

0
15605
mr.sc Arna Šebalj -znanstvene teme
mr.sc Arna Šebalj -znanstvene teme

 

Sumnjive smrti mikrobiologa skrivane do dan danas

20211204_054620

Zašto su umirali na vrlo neobične načine?

 

Još 2014. tapnewswire.com objavio je zanimljiv popis umrlih mikrobiologa izražavajući već tada svoju sumnju oko njihovih smrti. Sasvim opravdano.

Prenosimo vam članak u cijelosti, promišljajte sami, dobro je znati. Za čovječanstvo velika šteta.

https://tapnewswire.com/2016/02/list-of-over-100-dead-microbiologists/

 

„Žalosno – toliko dobrih liječnika, mikrobiologa, izumitelja, znanstvenika život je završilo kad većina pokušava pomoći ljudima.

 

Popis mrtvih mikrobiologa

Ubijaju se najbolji svjetski antivirusni mikrobiolozi. Do 2005. godine umrlo je 40 osoba. Danas više od 100.

Mnogi su ubijeni, ostali su umrli pod vrlo sumnjivim okolnostima. Poznato je da su svi radili na visoko osjetljivim ili financiranim od vlade istraživačkim projektima vezanim uz bio-oružje i virusne pandemije.

Jesu li to tihi ‘zviždači’ koji su previše znali?

Zašto mainstream mediji nisu izvijestili o ovim pričama?


Umro 2006

 

Lee Jong-woo , 61. godina, umro: 22. svibnja 2006. nakon što je pretrpio krvni ugrušak na mozgu. Lee je predvodio borbu organizacije protiv globalnih prijetnji od ptičje gripe, AIDS -a i drugih zaraznih bolesti. Generalni direktor WHO-a od 2003. Lee je bio najveći međunarodni dužnosnik svoje zemlje. Ljubazni Južnokorejac, koji je volio uljepšati svoje konferencije za novinare šalama, bio je zagrižen sportaš bez ikakvih bolesti, kažu dužnosnici.

Umro 2005

Leonid Strachunsky . Preminuo: 8. lipnja 2005. nakon što je udaren bocom šampanjca u glavu. Strachunsky se specijalizirao za stvaranje mikroba otpornih na biološko  oružje.  Strachunsky je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Moskvi, odakle je došao iz Smolenska na putu za Sjedinjene Države. Istražitelji traže vezu između ubojstva ovog vodećeg istraživača biološkog oružja i izbijanja hepatitisa u Tveru u Rusiji.

 

Robert J. Lull , 66. godina, umro: 19. svibnja 2005više uboda nožem. Unatoč nestalom automobilu i očitoj krađi kreditne kartice, inspektorica za ubojstva Holly Pera rekla je da istražitelji nisu uvjereni da je pljačka bila jedini motiv Lullinog ubojstva. Rekla je da bi razbojnik obično iz Lulline kuće odnio više dragocjenosti od onoga što je ubojica ostavio. Lull je bio načelnik nuklearne medicine u Općoj bolnici San Francisco od 1990. godine i bio je profesor radiologije na UCSF -u. Bio je bivši predsjednik Američkog koledža nuklearnih liječnika i Medicinskog društva San Francisco, a od 1997. do 1999. bio je urednik časopisa medicinskog društva San Francisco Medicine. Lee Lull je rekla da je njezin bivši suprug bio pobornik nuklearne energije i da ga je volio raspravljati o svojim političkim stavovima s drugima.

Todd Kauppila , 41. godina. Umro: 8. svibnja 2005od hemoragijskog pankreatitisa u bolnici Los Alamos, prema uredu državnog liječnika. Njegova slika nije bila dostupna zbog tajne prirode njegovog rada. Ovo je njegova pogrebna slika. Njegova smrt dogodila se dva dana nakon što se Kauppila javno obradovala vijesti da direktor laboratorija odlazi. Kauppilu je 23. rujna 2004. nakon sigurnosnog skandala otpustio redatelj Pete Nanos. Kauppila je rekao da je otpušten jer se nije odmah vratio s obiteljskog odmora tijekom laboratorijske istrage dva povjerljiva računalna diska za koja se smatralo da nedostaju. Očigledno narušavanje sigurnosti natjeralo je Nanos da zatvori laboratorij na nekoliko tjedana. Kauppila je tvrdio da je napravljen kao žrtveno janje nad diskovima, za koje su istražitelji zaključili da nikada nisu postojali. Za pogrešku je kriva činovnička greška. Nakon što je dobio otkaz, Kauppila se prihvatila posla kao izvođač u Bechtel Nevada Corp., istraživačkoj tvrtki koja radi s Los Alamosom i drugim nacionalnim laboratorijima. Također je radio na novoj rešetki za smanjenje raspršivanja u megavolt radiografiji usredotočenoj na metalne ploče ili ukrštene rešetke kako bi spriječio raspršeno zračenje dopuštajući nerazasutim ili izravnim zrakama prolaz s drugim znanstvenicima: Scottom Watsonom (LANL, DX-3) , Chuck Lebeda (LANL, XTA), Alan Tubb (LANL, DX-8) i Mike Appleby (Tecomet Thermo Electron Corp.)

 

David Banks , 55 godina. Preminuo: 8. svibnja 2005. Banks, sa sjedištem u Sjevernom Queenslandu, poginuo je u zrakoplovnoj nesreći, zajedno sa 14 drugih. Bio je poznat kao Agro Genius koji je izumio zamku za komarce za stoku. Banks je bio glavni znanstvenik s karantenskim autoritetom, Biosecurity Australia i bio je uvelike uključen u zaštitu Australaca od neželjenih bolesti i štetočina. Većina poslova dr. Banksa uključivala je sprečavanje potencijalno razornih bolesti koje su ušle u Australiju. Prošao je Indoneziju tražeći potencijal za širenje bolesti slinavke i šapa kroz arhipelag i u Australiju. Druge bolesti s kojima se borio da se drži dalje od australskih stada i voćnjaka su klasična svinjska kuga, virus Nipah i japanski encefalitis.

 

Dr. Douglas James Passaro , 43 godine. Umro je 18. travnja 2005. od nepoznatog uzroka u Oak Parku, Illinois. Doktor Passaro bio je briljantan epidemiolog koji je želio otkriti tajne bakterije spiralnog oblika koja uzrokuje želučanu bolest. Bio je profesor koji je izazivao svoje studente vježbama iz stvarnog života u bioterorizmu. Bio je oženjen dr. Sherry Nordstrom ..

 

Geetha Angara , 43 godine. Umrla: 8. veljače 2005. Ovaj prije nestali kemičar pronađen je u spremniku postrojenja za pročišćavanje vode u Totowi, New Jersey. Angara (43) iz Holmdela posljednji je put viđena u noći 8. veljače kako radi ispitivanja kvalitete vode u tvornici Komisije za vodu u dolini Passaic u Totowi, gdje je radila 12 godina. Ronioci su pronašli njezino tijelo u otvoru korita dubokog 35 stopa na dnu jednog od ispražnjenih spremnika. Istražitelji Angarinu smrt tretiraju kao moguće ubojstvo. Angara, viša kemičarka s doktoratom na sveučilištu New York, bila je udana i majka je troje djece.

 

Jeong H. Im , 72. godina. Umro: 7. siječnja 2005. Korejac Jeong H. Im, umro je od više uboda nožem u prsa prije nego što su vatrogasci pronašli njegovo tijelo u prtljažniku zapaljenog automobila na trećoj razini garaža Avenue Maryland. Umirovljeni istraživački docent sa Sveučilišta Missouri – Columbia i prvenstveno kemičar za proteine, MUPD uz pomoć Policijske uprave Columbia i Vatrogasne zajednice Columbia provode istragu smrti incidenta. “Osoba od interesa” opisana kao muškarac 6′ -6’2 ″ koji nosi neku vrstu maske moguće je da su slikarske maske ili maske tipa suhozida viđene na području garaže Maryland Avenue. Dr. Im je prvenstveno bio kemičar proteina i bio je istraživač na tom području.

Umro 2004

 

Darwin Kenneth Vest , rođen 22. travnja 1951., bio je međunarodno priznati entomolog, stručnjak za paukove skitnice i druge otrovne pauke i zmije. Darwin je nestao u ranim jutarnjim satima 3. lipnja 1999. dok je šetao centrom grada Idaho Falls, Idaho (SAD). Obitelj vjeruje da je u njegov nestanak upletena prljava igra. Proslava Darwinova života održana je u Idaho Falls i Moskvi na godišnjicu njegovog nestanka. Usluge su uključivale prikazivanje Darwinova djela i zahvalna pisma školske djece i učitelja. Sjećanja na Darwina podijelilo je najmanje desetak govornika iz cijelog svijeta, a zaključili su postavljanjem ruža i spomen vijencem u rijeku Zmiju. Bdijenje uz svijeće održano je te večeri i na obali rijeke.

Darwin je proglašen pravno mrtvim prvi tjedan u ožujku 2004., a sada je obitelj u postupku dobivanja zabrane prilaska nekoliko tvrtki koje su smatrale prikladnim koristiti njegovo ime i fotografije bez dopuštenja. Njegov brat David je pravni konzervator imanja, a njegova sestra Rebecca bavi se pitanjima vezanim uz Eagle Rock Research i tekućim istraživačkim projektima.

Pomoć medija u pronalaženju Darwina je dobrodošla. Kontinuirani napori za rješavanje ove misterije uključuju nedavno uzorkovanje DNK. Priče o njegovom nestanku nastavljaju se pojavljivati diljem svijeta. Pitanja koja se tiču istraga nestalih odraslih osoba dobila su novu pozornost nakon tragedija 911.
Tom Thorne , 64 godine; Beth Williams , 53 godine; Umrli: 29. prosinca 2004. Dva znanstvenika o divljim životinjama, veterinari divljih životinja Suprug i žena, koji su bili nacionalno istaknuti stručnjaci za kroničnu bolest i brucelozu, poginuli su u snježnom  nevremenu na američkom brodu 287 u sjevernom Koloradu.

Taleb Ibrahim al-Daher . 

Umro: 21. prosinca 2004. Nepoznati napadači ubili su iračkog nuklearnog znanstvenika sjeverno od Bagdada. Bio je na putu za posao na Sveučilište Diyala kada su naoružani ljudi otvorili vatru na njegov automobil dok je prelazio most u Baqoubi, 57 km sjeveroistočno od Bagdada. Vozilo je skrenulo s mosta i palo u rijeku Khrisan. Al-Daher, koji je bio profesor na lokalnom sveučilištu, izvađen je iz potopljenog automobila i odvezen u bolnicu Baqouba gdje je proglašen mrtvim. 

 

John R. La Montagne , 61. godina. Umro: 2. studenog 2004.   Umro je u Meksiku, nije naveden uzrok, kasnije otkriven kao plućna embolija. Dr. Sc., Voditelj američke jedinice za zarazne bolesti pod vodstvom Tommie Thompsona. Bio zamjenik direktora NIAID -a. Stručnjak za rad na programu AIDS -a te za mikrobiologiju i zarazne bolesti.

 Matthew Allison , 32 godine. Umro: 13. listopada 2004. Smrtonosna eksplozija automobila parkiranog u okrugu Osceola, Florida, trgovina Wal-Mart. To nije bilo slučajno, doznaje Local 6 News. Pronađen u izgorjelom automobilu. Svjedoci su rekli da je muškarac napustio trgovinu oko 23 sata i ušao u svoj automobil Ford Taurus kada je eksplodirao. Istražitelji su rekli da su na suvozačevom sjedalu pronašli trupac Duraflame i kanistere s propanom. Allison je imala fakultetsku diplomu iz molekularne biologije i biotehnologije.

 Mohamed Toki Husein al-Talakani , starosti 40. Umro: 5. rujna 2004 : irački nuklearni znanstvenik ubijen u Mahmudiya, južno od Bagdada. Bio je nuklearni fizičar od 1984. godine.

 Profesor John Clark , 52 godine, umro: 12. kolovoza 2004.  Nađen obješen u svojoj kući za odmor. Stručnjak za znanost o životinjama i biotehnologiju gdje je razvio tehnike za genetsku modifikaciju stoke; ovaj rad otvorio je put za rođenje, 1996. godine, ovce Dolly, prve životinje koja je klonirana od odrasle osobe. Voditeljica znanstvenog laboratorija koji je stvorio ovcu Dolly. Profesor Clark vodio je Institut Roslin u Midlothianu, jednom od vodećih svjetskih istraživačkih centara za biotehnologiju životinja. Odigrao je ključnu ulogu u stvaranju transgene ovce koja je institutu zaslužila svjetsku slavu. Bio je zadužen za projekt proizvodnje ljudskih bjelančevina (koje bi se mogle koristiti u liječenju ljudskih bolesti) u ovčijem mlijeku. Clark i njegov tim usmjerili su svoju studiju na proizvodnju alfa-I-antitripsa u proteinima, koji se koristi za liječenje cistične fibroze.

 

Dr. John Badwey , 54. godine. Umro: 21. srpnja 2004.   Znanstvenik i slučajni političar kada se usprotivio programu zbrinjavanja otpadnih voda koji izlaže ljude mulju. Odjednom su se razvili simptomi slični upali pluća, a zatim su umrli za dva tjedna. Biokemičar na Medicinskom fakultetu Harvard, specijaliziran za zarazne bolesti.

Dr. Bassem al-Mudares . Preminuo: 21. srpnja 2004.   Osakaćeno tijelo pronađeno je u gradu Samarra, Irak*. Bio je doktor znanosti. kemičar i bio je mučen prije nego što je ubijen. Bio je radnik farmaceutske tvrtke koji je doktorirao kemiju.
 

Profesor Stephen Tabet , 42 godine. Umro je 6. srpnja 2004. od nepoznate bolesti. Bio je izvanredni profesor i epidemiolog na Sveučilištu Washington. Svjetski poznati liječnik i istraživač HIV-a koji je radio s pacijentima s HIV-om u kliničkom ispitivanju cjepiva za mrežu ispitivanja vakcina protiv HIV-a

Dr. Larry Bustard , 53 godine. Umro je 2. srpnja 2004. od nepoznatih uzroka. Bio je Sandia znanstvenik iz Odjela za energetiku koji je pomogao u razvoju pjene za čišćenje kongresnih zgrada i medijskih stranica tijekom straha od antraksa 2001. Radio je u Sandia National Laboratories u Albuquerqueu. Kao stručnjak za bioterorizam, njegov tim došao je do nove tehnologije koja se koristi protiv bioloških i kemijskih uzročnika.

 

Edward Hoffman , 62. godina, umro 1. srpnja 2004. od nepoznatih uzroka. Hoffman je bio profesor i znanstvenik koji je također bio na vodećim pozicijama u medicinskoj zajednici UCLA -e. Radio je na razvoju prvog ljudskog PET skenera 1973. godine na Sveučilištu Washington u St.

 

John Mullen , 67. godina. Umro: 29. lipnja 2004.   Nuklearni fizičar otrovan ogromnom dozom arsena. Znanstvenik za nuklearna istraživanja s McDonnellom Douglasom. Policija koja istražuje neće reći kako je Mullen bio izložen arsenu niti odakle je došao. U vrijeme smrti radio je za Boeing po ugovoru.

  Dr. Paul Norman , 52. godine. Umro: 27. lipnja 2004.   Iz Salisburyja Wiltshirea. Ubijen kada se jednomotorna Cessna 206 kojom je upravljao srušila u Devonu. Stručnjak za kemijsko i biološko oružje. Putovao je svijetom držeći predavanja o obrani od pošasti oružja za masovno uništenje. Bio je oženjen , imao dvoje djece; 14-godišnji sin i 20-godišnjom kćer,  bio je i glavni znanstvenik za kemijsku i biološku obranu u laboratoriju Ministarstva obrane u Porton Downu u Wiltshireu. Mjesto nesreće pregledali su službenici Odjela za istraživanje zračnih nesreća, a olupine zrakoplova uklonjene su s mjesta u bazu AAIB u Farnboroughu.

 

Dr. Assefa Tulu , 45 godina. Umro: 24. lipnja 2004.  Dr. Tulu pridružio se zdravstvenom odjelu 1997. godine i pet godina radio kao županijski usamljeni epidemiolog. Optužen je za praćenje zdravstvenog stanja u županiji, uključujući širenje bolesti, poput sifilisa, AIDS -a i ospica. Također je dizajnirao sustav za otkrivanje napada bioterorizma koji uključuje viruse ili bakterijske uzročnike. Tulu je često koordinirao napore za rješavanje velikih zdravstvenih problema u okrugu Dallas, poput izbijanja virusa Zapadnog Nila u posljednjih nekoliko godina, te je surađivao s medijima na informiranju javnosti. Pronađen licem prema dolje, mrtav u svom uredu. Epidemiolog okruga Dallas umro je od hemoragijskog moždanog udara.

 

Thomas Gold , 84. godina. Umro: 22. lipnja 2004.  Austrijanac Thomas Gold, koji je godinama bio poznat po raznim smjelim teorijama koje vrijeđaju konvencionalnu mudrost i o kojima je izvijestio u svojoj knjizi iz 1998. godine “The Deep Hot Biosphere”, ideja dovodi u pitanje prihvaćenu mudrost o tome kako nastaju nafta i prirodni plin, te način, predlaže novu teoriju o počecima života na Zemlji i potencijalno na drugim planetima. Dugotrajna borba sa zatajenjem srca. Goldova teorija o dubokoj vrućoj biosferi ima važne posljedice za mogućnost života na drugim planetima, uključujući naizgled negostoljubive planete unutar našeg Sunčevog sustava. Bio je zaslužni profesor astronomije na Sveučilištu Cornell i bio je osnivač (i 20 godina direktor) Cornell Centra za radiofiziku i svemirska istraživanja. Također je sudjelovao u istragama zračnih nesreća.

 Antonina Presnyakova , 46. godina. Umrla: 25. svibnja 2004.   Ruska znanstvenica u bivšem sovjetskom laboratoriju za biološko oružje u Sibiru umrla je nakon nesreće s iglom prošaranom ebolom. Znanstvenici i dužnosnici rekli su da je nesreća izazvala zabrinutost zbog sigurnosti i tajnosti u Državnom istraživačkom centru za virusologiju i biotehnologiju, poznatom kao Vector, koji se u sovjetsko doba specijalizirao za pretvaranje smrtonosnih virusa u biološko oružje. Vector je bio vodeći primatelj pomoći u američkom programu.

 

Dr. Eugene Mallove , 56. godina. Preminuo : 14. svibnja 2004. Obdukcija je potvrdila da je Mallove umro od posljedica nekoliko tupih ozljeda glave i vrata. Dosuđeno kao ubojstvo. Pronađen na kraju njegova prilaza. Alt. Energetski stručnjak koji je radio na alternativnom programu i najavi održive energije. Diplomirao na Norwich Free Academy. Preminuo je tijekom navodne pljačke. Mallove je bio cijenjen zbog svog znanja o hladnoj fuziji. Upravo je objavio “otvoreno pismo” u kojem je iznio rezultate i razloge svojih posljednjih 15 godina na polju “novih istraživanja energije”. Doktor Mallove bio je uvjeren da je samo nekoliko mjeseci prije nego što će svijet zaista vidjeti uređaj za besplatnu energiju.

William T. McGuire , 39 godina. Pronađeno 5. svibnja 2004., posljednji put viđeno krajem travnja 2004. Tijelo pronađeno u tri kofera koja plutaju u zaljevu Chesapeake. Bio je profesor Sveučilišta NJ i viši analitičar programera te pomoćni profesor na Tehnološkom institutu New Jersey u Newarku. Pojavio se kao jedan od vodećih svjetskih mikrobiologa i stručnjak u razvoju i nadzoru više razina objekata za biološki sadržaj.

Ilsley Ingram , 84. godina, umrla 12. travnja 2004. od nepoznatih uzroka. Ingram je bio ravnatelj Nadregionalnog referentnog centra za hemofiliju i Nadregionalnog centra za dijagnostiku poremećaja krvarenja u bolnici St. Thomas u Londonu. Iako su njegove godine najvjerojatnije razlog njegove smrti, zašto to obitelj nije potvrdila u medijima?

Mohammed Munim al-Izmerly , umro: travnja 2004.   Ovaj ugledni irački profesor kemije umro je u američkom pritvoru od iznenadnog udarca u potiljak uzrokovanog tupim traumama. Nije bilo točno poznato kako je umro, ali netko ga je udario s leđa, vjerojatno šipkom ili pištoljem. Njegov pohabani leš pojavio se u mrtvačnici u Bagdadu, a uzrok smrti u početku je zabilježen kao “kompresija moždanog debla”. Otkriveno je da su mu američki liječnici napravili rez na lubanji od 20 cm.

Vadake Srinivasan , Umro: 13. ožujka 2004. Mikrobiolog je udario automobil u zaštitnu ogradu u Baton Rougeu, LA. Smrt je proglašena moždanim udarom. Podrijetlom je iz Indije, bio je jedan od najuspješnijih i cijenjenih industrijskih biologa u akademskim krugovima i imao je dvije doktorske titule.

 Dr. Michael Patrick Kiley , 62. godina, umro: 24. siječnja 2004. Preminuo je od masivnog srčanog udara. Ebola, ekspert za lude krave, vrhunska svjetska klasa. Zanimljivo je napomenuti da je imao dobro srce, ali ga je “odalo”. Dr. Shope i dr. Kiley radili su na nadogradnji laboratorija na BSL 4 u UTMB Galvaston laboratoriju za domovinsku sigurnost. Laboratorij bi trebao biti siguran za smještaj nekih od najsmrtonosnijih uzročnika tropskih i novih zaraznih bolesti, kao i onih biološki naoružanih.

 

Robert Shope , 74. godina. Umro: 23. siječnja 2004.   Stručnjak za viruse koji je upozoravao na epidemije, umro je od komplikacija transplantacije pluća. Kasnije se pretpostavlja da je umro od idiopatske plućne fibroze koja može biti uzrokovana podražajem iz okoliša ili VIRUS -om. Ne bi bilo teško primijeniti lijek koji bi uzrokovao odbacivanje transplantacije pluća dr. Shopea ili uzrokovao komplikacije nakon transplantacije. Doktor Shope vodio je skupinu znanstvenika koji su imali bespovratnu pomoć od 11 MILIJUNA dolara kako bi osigurali da će novi laboratorij ostati u gadnim kukcima. Dr. Shope također se susreo i radio s dr. Mikeom Kileyem na nadogradnji laboratorija UTMB Galveston na BSL 4. Kad bi nadogradnja bila dovršena, laboratorij će ugostiti najopasnije patogene poznate čovjeku, posebno tropske i nove bolesti, kao i biološko oružje.

 Dr Richard Stevens , 54. godine. Umro: 6. siječnja 2004. Nestao je nakon što je 21. srpnja 2003. stigao na posao. Liječnik čiji je nestanak izazvao nacionalnu potragu, ubio se jer se nije mogao nositi sa stresom tajna stvar, presudio je mrtvozornik. Bio je hematolog. (hematolozi analiziraju stanični sastav krvi i tkiva koja proizvode krv, npr. koštanu srž).
Umro 2003

  Robert Aranosia , 61. godina. Umro: 18. prosinca 2003. Dok se vozio južno na I-75, njegov kamionet je sišao s autoceste u blizini mosta preko rijeke Kawkawlin. Vozilo se nekoliko puta prevrnulo prije nego što je sletjelo u sredini. Aranosia je izbačena iz vozila i završila na ramenu sjevernih traka. Bio je zamjenik liječnika okruga Oakland.

Robert Leslie Burghoff , 45 godina, umro: 20. studenog 2003.   Znanstvenik. Ubio ga je pogođeni vozač koji je preskočio rubnik i zabio se u njega u bloku 1600 South Braeswood u Teksasu. Vozač je opisan kao niski Hispanjolac u pedesetim godinama s blago zaobljenim licem. Proučavao je kruzere koji muče viruse.

 

Michael Perich , 46. godina. Umro: 11. listopada 2003.   Poginuo u prometnoj nesreći s jednim vozilom. Znanstvenik  LSU -a u Zapadnom Nilu vezao je pojas i utopio se. Bio je profesor LSU -a koji je pomogao u borbi protiv širenja virusa Zapadnog Nila. Perich, koji je bio poznat kao jedan od državnih stručnjaka za bolesti koje se prenose vektorima, nedavno je vodio križarski rat kako bi se smanjili učinci virusa Zapadnog Nila i natjerale mnoge župe Louisiane da rade na stvaranju okruga za suzbijanje komaraca.

 

David Kelly , 59 godina. Umro: 18. srpnja 2003.   Britanski stručnjak za biološko oružje, rekao je da je sam sebi zarezao zglobove dok je hodao blizu svoje kuće. Kelly je bio glavni znanstveni časnik Ministarstva obrane i viši savjetnik u tajništvu za proliferaciju i kontrolu naoružanja te u Ministarstvu vanjskih poslova za neširenje proliferacije. Viši savjetnik za biološko oružje pri UN-ovim timovima za inspekciju biološkog oružja (Unscom) od 1994. do 1999. godine, također je, po mišljenju svojih kolega, bio istaknut u svom području, ne samo u ovoj zemlji, već i u svijetu.

 

Dr. Leland Rickman , 47. godina. Umro: 24. lipnja 2003.   Rickman je umro dok je bio na učiteljskom zadatku u Lesotu, maloj zemlji koja sa svih strana graniči s Južnom Afrikom. UC San Diego stručnjak za zarazne bolesti, a od 11. rujna 2001. konzultant za bioterorizam. Žalio se na glavobolju, ali uzrok smrti nije odmah poznat. Liječnik je radio u Lesotu s dr. Chrisom Mathewsom, direktorom klinike Owen u Medicinskom centru UC San Diego, podučavajući afričko medicinsko osoblje o prevenciji i liječenju AIDS -a. Rickman, novi predsjednik Zavoda za infektivne bolesti Assn. iz Kalifornije, bio je multidisciplinarni profesor i praktičar sa iskustvom u zaraznim bolestima, internoj medicini, epidemiologiji, mikrobiologiji i upotrebi antibiotika.

Dr. Roger ‘ Umro: ljeto 2003. ‘Roger’ je bio pseudonim za ovog znanstvenika genetike. Imao je 17 godina i živio je u Roswellu u Novom Meksiku 1947. godine kada se nerazjašnjeni objekt srušio. Rekao je ženi s kojom je radio 1977. po imenu ‘Kate’ dok je bila zaposlena u mornarici, a kojoj je pomogao očistiti mjesto pada NLO -a 1947. godine. Kasnije je u ovoj mladosti otišao raditi za vladu, a završio je genetičar koji je radio u Kineskom jezeru za mornaricu. Iako je živio u strahu i skrivao se ubrzo nakon što je ispričao svoju priču Kate, umirovio se krajem 1990 -ih ili početkom 2000 -ih, a ona ga je ponovno vidjela početkom 2002. u San Diegu. Rekao joj je da joj prijeti opasnost da razgovara s njim i napustio je trgovinu. 2003. primila je telefonski poziv od njegovog ‘prijatelja’ koji je rekao da je pogubljen u svom domu umirovljenika u Connecticutu. Tijelo je uklonilo vozilo crne vlade koje je izgledalo kao državno. Dom je očišćen i tijelo uklonjeno bez ikakvih javnih obavijesti o njegovoj smrti ili postojanju. Mnoge unakažene i nenormalne životinje pronađene su u pustinji blizu jezera Groom za vrijeme njegovog boravka tamo i poslije. Kate je mislila da se možda bavio ovim jezivim eksperimentalnim poslom.

 

Carlo Urbani , 46. godina. Umro: u travnju 2003. u Bangkoku od SARS -a (teškog akutnog respiratornog sindroma) – nove bolesti koju je pomogao identificirati. Zahvaljujući njegovom brzom djelovanju, epidemija je obuzdana u Vijetnamu. Međutim, zbog bliskog svakodnevnog kontakta sa oboljelima od SARS -a, zarazio se. 11. ožujka primljen je u bolnicu u Bangkoku i izoliran. Manje od tri tjedna kasnije umro je. Bio je predan i međunarodno cijenjen talijanski epidemiolog, koji je radio trajnu vrijednost u borbi protiv zaraznih bolesti u cijelom svijetu.

Umro 2002

  Roman Kuzmin . Preminuo je u prosincu 2002.   24-godišnjeg ruskog kirurga koji je studirao u Connecticutu smrtno je udario automobil dok je bježao iz trgovine s tri ukradene role filma, priopćila je policija. Studirao je za ortopedskog kirurga. Liječnici koji su radili s Romanom Kuzminom u bolnici Waterbury rekli su da su bili zaprepašteni čuvši za njegovu smrt u nedjelju navečer i da mnogi nisu mogli vjerovati okolnostima. Kuzmin je u rujnu napustio Vladivostok kako bi proučavao ortopedske kirurške tehnike u bolnici Waterbury u okviru programa Zaklade Keggi Othopedic. Doktor Kristaps Keggi, koji je organizirao program, rekao je da je Kuzmin bio “vrlo sposoban, vrlo bistar – izvanredan student i izvanredna osoba”.

 

Dr. David R. Knibbs , 49 godina . Preminuo : 5. kolovoza 2002.   Poštovani patobiolog specijaliziran za elektronsku mikroskopiju.

 

Steven Mostow , 63. godina. Umro: 25. ožujka 2002.   Jedan od vodećih stručnjaka za zarazne bolesti i bioterorizam u zemlji, a bio je i dekan Centra za zdravstvene znanosti Sveučilišta Colorado. Poginuo je u avionskoj nesreći u blizini zračne luke Centennial. Bio je poznat kao “Dr. Gripa ”zbog svoje stručnosti u liječenju gripe i bioterorizma. Mostow je bio jedan od vodećih stručnjaka za zarazne bolesti u zemlji.

 

Dr. David Wynn-Williams , 55 godina. Preminuo: 24. ožujka 2002.   Udario ga je automobil dok je trčao u blizini svoje kuće u Cambridgeu u Engleskoj. Bio je astrobiolog s Antarktičkog astrobiološkog projekta i NASA -inog istraživačkog centra Ames. Proučavao je sposobnost mikroba da se prilagode ekstremima okoliša, uključujući bombardiranje ultraljubičastim zrakama i globalno zatopljenje.

Tanya Holzmayer , 46 godina, Umrla: 28. veljače 2002 .: Dva mrtva mikrobiologa u San Franciscu. Dok je preuzimao pizzu, Tanyu Holzmayer ustrijelio je kolega, Guyang “Mathew” Huang , 38, koji se tada očito ustrijelio. Holzmayer se 1989. preselila u SAD iz Rusije. Njezino se istraživanje fokusiralo na dio ljudske molekularne strukture na koji bi medicina mogla najbolje utjecati. Holzmayer se usredotočio na pomoć u stvaranju novih lijekova koji ometaju replikaciju virusa koji uzrokuje AIDS. Godinu dana ranije Holzmayer je poslušao naredbe višeg rukovodstva da otpusti Huanga. Huang se pojavio iza dostavljača. Pucao je Holzmayeru nekoliko puta iz blizine u prsa i glavu. Kad je Holzmayer pala na njezin prag, Huang je otrčao do Ford Explorera i odvezao se. Manje od sat vremena nakon pucnjave, Huang je nazvao svoju suprugu, rekao je kapetan policije Foster Cityja Craig Courtin. Rekao joj je za pucnjavu i da će se ubiti, a zatim je poklopio slušalicu. Huangova supruga nazvala je hitnu pomoć, a policija Foster Cityja je pse tragače pročešljala po tom području. Naletjeli su na trkača koji je vidio Huangovo tijelo kako leži uz šetnicu koju mještani zovu “Levee”. Ispalio je jedan jedini metak u glavu.

 

  1. Ian Langford , 40 godina, umro: 12. veljače 2002. Nađen mrtav u svojoj krvi poprskanoj i očito opljačkanoj kući Rus koji je bio viši znanstveni suradnik u CSERGE-u, UK. Bio je vodeći sveučilišni znanstvenik koji je radio na globalnom okolišu, specijaliziran za veze između zdravlja ljudi i rizika za okoliš. Specijalist za leukemiju i infekcije.

 

Dr. Vladamir “Victor” Korshunov , 56. godina. Umro: 9. veljače 2002.   Nađen mrtav u jednoj moskovskoj ulici. Koršunov je bio šef podpostrojenja za mikrobiologiju na Ruskom državnom medicinskom sveučilištu. Pronađen je mrtav na ulazu u svoju kuću s ozljedom glave. Dana 9. veljače ruske novine Pravda izvijestile su da je Korshunov vjerojatno izumio cjepivo koje štiti od bilo koje biološke ruke.

 David W. Barry , 58 godina, umro: 28. siječnja 2002. Znanstvenik koji je zajedno otkrio AZT, antivirusni lijek koji se smatra prvim učinkovitim lijekom za sidu. Okolnosti smrti su nepoznate.

dr. Ivan Glebov . Umro: siječnja 2002. Ruski mikrobiolog. Glebov je umro uslijed razbojničkog napada. Poznati diljem svijeta i članovi Ruske akademije znanosti.

dr. Alexi Brushlinski . Preminuo: siječnja 2002 . Ruski mikrobiolog. Ubijen u Moskvi od napada bandita. Poznati diljem svijeta i članovi Ruske akademije znanosti.

Umro 2001

Dr. Benito Que , 52 godine. Pronađeno: 12. studenog 2001. Umro: 6. prosinca 2001 . Pronađen je koma iz onoga što se nazivalo pljačkanje. Kasnije je preminuo u bolnici. Pronađen u ulici u blizini laboratorija u kojem je radio na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Miamiju. Među prijateljima i obitelji dr. Que postoji čvrsto uvjerenje da su dr. Que napala četiri muškarca, od kojih je barem jedan imao bejzbol palicu. Smrt dr. Que sada je službeno proglašena “prirodnom”, uzrokovanom zastojem srca. Bio je stanični biolog, uključen u istraživanja o pomagalima, onkološka istraživanja na odjelu hematologije.

 

  1. Vladimer Pasechnik , 64 godine, umro: 23. prosinca 2001. Pronađen je mrtav u engleskom selu Wiltshire, u blizini njegove kuće. Prijavljena su dva različita datuma: 21. studenog i 23. prosinca. Smrt je presudila moždanom udaru. Prebjegao je iz Rusije u Veliku Britaniju. Bio je znanstvenik broj 1 u FSU -ovom programu biološkog oružja. Smatralo se da je sudjelovao u ekshumaciji tijela 10 londonskih žrtava epidemije gripe tipa 1919. Pasechnik je umro šest tjedana nakon što su najavljene planirane ekshumacije. Dana 23. studenog 2001. Pasečnikova smrt prijavljena je u New York Timesu kao da se dogodila dva dana ranije. Pasečnikovu smrt učinio je u Sjedinjenim Državama dr. Christopher Davis iz Virginije, koji je izjavio da je uzrok smrti moždani udar. Doktor Davis bio je pripadnik britanske obavještajne službe koji je izvijestio dr. Pasechnika u vrijeme njegova odlaska. Pasechnik je bio uvelike uključen u istraživanje DNK sekvenciranja. Upravo je osnovao tvrtku poput tri druga mikrobiologa koji rade na pružanju snažnih alternativa antibioticima. Dr. Vladimir Pasechnik bio je šef Williama C. Patricka III koji ima 5 patenata na militariziranu antraksu koju koriste Sjedinjene Države. Patrick je sada privatni konzultant biološke vojske u vojsci i CIA -i. Patrick je razvio postupak kojim se spore antraksa mogu koncentrirati na razinu od jednog bilijuna spora po gramu. Nijedna druga zemlja nije uspjela postići koncentracije veće od 500 milijardi po gramu. Antraks koji je prošle jeseni poslan oko istočnih Sjedinjenih Država koncentriran je na trilijun spora po gramu. Patrick III koji ima 5 patenata na militariziranom antraksu koji koriste Sjedinjene Države. Patrick je sada privatni konzultant biološke vojske u vojsci i CIA -i. Patrick je razvio postupak kojim se spore antraksa mogu koncentrirati na razinu od jednog bilijuna spora po gramu. Nijedna druga zemlja nije uspjela postići koncentracije veće od 500 milijardi po gramu. Antraks koji je prošle jeseni poslan oko istočnih Sjedinjenih Država koncentriran je na trilijun spora po gramu. Patrick III koji ima 5 patenata na militariziranom antraksu koji koriste Sjedinjene Države. Patrick je sada privatni konzultant biološke vojske u vojsci i CIA -i. Patrick je razvio postupak kojim se spore antraksa mogu koncentrirati na razinu od jednog bilijuna spora po gramu. Nijedna druga zemlja nije uspjela postići koncentracije veće od 500 milijardi po gramu. Antraks koji je prošle jeseni poslat po istoku Sjedinjenih Država koncentriran je na trilijun spora po gramu.

Dr. Don Wiley , 57 godina. Nestao: 16. prosinca 2001. Molekularni biolog s Medicinskog instituta Howard Hughes, Sveučilište Harvard, vrhunski stručnjak za smrtonosne zarazne viruse, napušteni automobil za iznajmljivanje pronađen je na mostu Hernando de Soto izvan Memphisa, TN. Bio je uvelike uključen u istraživanje sekvenciranja DNK, a zadnji put je viđen 16. studenog oko ponoći, napuštajući savjetodavnu večeru za djecu Svetog Jude u hotelu The Peabody u Memphisu, TN. Suradnici koji su prisustvovali večeri rekli su da nije pokazivao znakove opijenosti i da nitko nije priznao da je pio s njim. Tijelo je pronađeno plutajuće mjesec dana kasnije. Radnici u hidroelektrani u Louisiani pronašli su tijelo Don Wileya u četvrtak, oko 300 milja južno od mjesta gdje je molekularni biolog posljednji put viđen 18. studenog na medicinskom sastanku u Memphisu. Dana 14. siječnja 2002. (gotovo dva mjeseca kasnije) Shelby County Medical Examiner OC Smith je objavio da je njegov odjel presudio da je smrt dr. Wileyja “slučajna”; posljedica masovnih ozljeda zadobijenih pri padu s mosta Hernando de Soto. Smith je rekao da na Wileyjevom automobilu za iznajmljivanje postoje oznake boje slične boji koja se koristila na građevinskim znakovima na mostu, te da nedostaje prednja prednja maska automobila. Nije bilo izvješća o tome koje je građevinske znakove dr. Wiley udario.

 

Dr. Set Van Nguyen , 44. godine. Umro: 14. prosinca 2001 . Pronađen je mrtav na ulazu u zračnu komoru hladnjaka u laboratoriju u kojem je radio u državi Victoria, Australija. Soba je bila puna smrtonosnog plina koji je iscurio iz rashladnog sustava s tekućim dušikom. Soba je prozračena. Rad na cjepivu za zaštitu od biološkog oružja ili samog oružja. U siječnju 2001, časopis Natureobjavio je informaciju da su dva znanstvenika, dr. Ron Jackson i dr. Ian Ramshaw, koristeći genetske manipulacije i sekvenciranje DNK, stvorili nevjerojatno zarazan oblik mišjih boginja, rođak malih boginja i dr. Nguyen koji su radili 15 godina u istoj australskoj ustanovi . Sada o intrigantnom dijelu ove priče. U petak, 2. studenog, Washington Post je izvijestio: „Dužnosnici se trude utvrditi kako je tiha, 61-godišnja vijetnamska emigrantkinja, koja se svaki dan vozila podzemnom željeznicom do i s posla u bolničkom skladištu, bila izložena smrtonosnom slučaju spore antraksa koje su je ubile ovaj tjedan. Zabrinuti su jer nema očite veze sa čimbenicima zajedničkim za raniju izloženost i smrt antraksa: nema jasne veze s poštom ili medijima.

 

Dr. David Schwartz , 57 godina, umro: 10. prosinca 2001 . Ubijen ubodom nožem, kako se činilo, mača u ruralnoj kući Loudon County, Virginia. Njegova kći, koja se identificira kao poganska velika svećenica, i troje njezinih kolega pogana optuženi su. Biofizika ga je iznimno cijenio i smatrao se autoritetom za sekvenciranje DNK. Tri tinejdžera koji su se bavili okultizmom bili su optuženi za ubojstvo u kobnoj smrti.

  Avishai Berkman , 50 godina . (nema fotografije) 

Amiramp Eldor , 59 godina   

Yaacov Matzner , 54 godine

Svi su umrli: 24. studenog 2001. Još jedna zrakoplovna nesreća ubila je 3 znanstvenika. Otprilike u vrijeme nesreće na Crnom moru izraelski su novinari alarmirali da su dvojica izraelskih mikrobiologa ubijena, navodno od strane terorista; uključujući voditelja odjela za hematologiju u izraelskoj bolnici Ichilov, kao i ravnatelje Odjela za javno zdravstvo Tel Aviva i Medicinskog fakulteta Sveučilišta Hebrej. Svjetski stručnjaci za hematologiju i zgrušavanje krvi. Pet mikrobiologa na ovom popisu prvih osam ljudi koji su misteriozno poginuli u zrakoplovnim nesrećama radili su na najnovijim istraživanjima mikrobiologije; i, četiri od pet su radili gotovo identična istraživanja; istraživanje koje ima globalni politički i financijski značaj.

Jeffrey Paris Wall , 41. godina. Umro: 6. studenog 2001 . Tijelo je pronađeno izvaljeno pored trokatnice u blizini njegova ureda. G. Wall je studirao na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu. Bio je biomedicinski stručnjak koji je imao medicinsku diplomu, a specijalizirao se i za patent i intelektualno vlasništvo.

 

Pet neimenovanih mikrobiologa . Preminuo: 4. listopada 2001. Četiri od pet neimenovanih mikrobiologa u avionu koji je srušen projektilom u blizini Crnog mora na ruskoj granici. Putovanje iz Izraela u Rusiju; posao nije otkriven. 3 znanstvenika bili su stručnjaci za medicinska istraživanja ili javno zdravstvo. Mnogi u Izraelu vjeruju da je avion imao čak četiri ili pet putnika koji su bili mikrobiolozi. I Izrael i Novosibirsk su domovi za vrhunska mikrobiološka istraživanja. Novosibirsk je poznat kao znanstvena prijestolnica Sibira. Tamo postoji više od 50 istraživačkih ustanova i 13 punih sveučilišta sa populacijom od samo 2,5 milijuna ljudi.

Profesor Janusz Jeljaszewicz , Umro: 7. svibnja 2001. , uzrok nije otkriven. Bio je stručnjak za stafilokoke i stafilokokne infekcije. Njegovi glavni znanstveni interesi i postignuća bili su u mehanizmu djelovanja i biološkim svojstvima stafilokoknih toksina, a uključivali su imunomodulacijska svojstva i eksperimentalno liječenje tumora pomoću Propionibacteriuma.

Umro 2000

Linda Reese , 52. godina. Umrla: 25. prosinca 2000. tri dana nakon što je proučila uzorak Tricie Zailo (19), stanovnice Fairfielda, NJ, koja je bila studentica druge godine na Sveučilištu Michigan State. Tricia Zailo umrla je 18. prosinca, nekoliko dana nakon što se vratila kući na praznike. Reese je bio mikrobiolog koji je radio sa žrtvama meningitisa.

Mike Thomas , 35 godina. Umro: 16. srpnja 2000. nekoliko dana nakon pregleda uzorka uzetog od 12-godišnje djevojčice kojoj je dijagnosticiran meningitis i preživjela. Bio je mikrobiolog u medicinskom centru Crestwood u Huntsvilleu.

Walter W. Shervington, dr . Med ., 62. godina, umro: 15. travnja 2000. od raka u Medicinskoj bolnici Tulane. Bio je opsežan pisac/ predavač/ istraživač o mentalnom zdravlju i sidi u afroameričkoj zajednici.

Umro 1998

Jonathan Mann , 51. godina. Umro je u rujnu 1998. u letu 111 Swissair -a iznad Kanade. Bio je direktor -osnivač globalnog programa pomoći Svjetske zdravstvene organizacije i osnovao je projekt SIDA u Zairu, najsveobuhvatniji istraživački napor u Africi u to vrijeme, a 1986. pridružio se WHO -u kako bi vodio globalni odgovor na borbu protiv side. Postao je direktor globalnog programa WHO -a za pomoć koji je kasnije postao program UNAIDS -a. Zatim je postao ravnatelj Centra za zdravlje i ljudska prava Francois-Xavier Bagnoud, koji je 1993. godine osnovan na Harvardskoj školi za javno zdravstvo. Izazvao je kontroverze ranije 1998. godine u medijima kada je optužio Nacionalne zdravstvene ustanove SAD-a za kršenje ljudska prava jer nisu brzo djelovali na razvoju cjepiva protiv AIDS -a.

Elizabeth A. Rich, dr . Med ., 46. godina. Umrla 10. srpnja 1998. u prometnoj nesreći tijekom posjete obitelji u Tennesseeju. Bila je izvanredna profesorica sa stažom u plućnom odjelu Medicinskog odsjeka CWRU -a i Sveučilišnih bolnica u Clevelandu. Također je bila članica izvršnog odbora Centra za istraživanje AIDS-a i vodila je ustanovu Bio-sigurnosne razine 3, specijalizirani laboratorij za liječenje HIV-a, virulentnih TBC bakterija i drugih uzročnika. .

Umro 1994. – 1996. godine

Sidney Harshman , 67. godina, umrla: 25. prosinca 1997. od komplikacija dijabetesa. Bio je profesor mikrobiologije i imunologije. Bio je vodeći svjetski stručnjak za stafilokokne alfa toksine.

 Mark Purdey , njegov odvjetnik i veterinar koji radi s Purdey Dieom: Liječnik CJD-a Mark Purdey bio je upoznat s izrazom “abnormalni protein mozga”. Purdeyjeva kuća je spaljena, njegov odvjetnik za lude krave istjeran je s ceste i umro, a veterinar u istrazi britanske BSE također je poginuo u tajanstvenoj automobilskoj nesreći. Specijalist CJD -a, dr. C. Bruton poginuo je u sudaru automobila neposredno prije nego što je izašao u javnost s novim istraživačkim radom. Veterinar na ovom slučaju također je poginuo u automobilskoj nesreći. I novi Purdeyjev odvjetnik imao je prometnu nesreću, ali ne i smrtonosnu. Prije smrti dr. Purdeya, nagađao je da je dr. C. Bruton (br. 2 ispod) mogao znati više od onoga što je otkriveno u njegovim novinama prije nego što je ubijen.

 

Dr. Tsunao Saitoh , 46. godina, umro: 7. svibnja 1996. godine . Upucan i ubijen zajedno sa svojom kćerkom u LaJolli u Kaliforniji. Bio je mrtav za upravljačem automobila, bočni prozor je bio izbijen, a vrata su bila otvorena. Činilo se da je njegova kći pokušala pobjeći i da je također ustrijeljena. Pogodak su usporedili s drugim ubojstvima Japanaca u ovoj zemlji. Stručnjak za abnormalne proteine kod Alzheimera. 

dr. Jawad Al Aubaidi . Umro 1994. Diplomirani liječnik iz Cornela, angažiran je na čelu istraživačkog projekta bioratne mikoplazme. Jedan od projekata dr. Aubaidija bio je punjenje korisnih tereta scud misses sojevima mikoplazme. Godine 1995., dr. Aubaidi je ubio Izraelci Mussad. Njegova smrt ili neutraliziranje učinjeno je kao nesreća. Ubijen je u svom rodnom Iraku dok je mijenjao probušenu gumu, a udario ga je kamion.

Dr. C. Bruton , specijalist CJD -a – koji je upravo izradio članak o novom soju CJD -a – poginuo je u sudaru automobila prije nego što je njegov rad objavljen javnosti. Purdey nagađa da je Bruton možda znao više od onoga što je otkriveno u njegovim novinama.

#1   

Jose Trias , Umro: 19. svibnja 1994 . Trias i njegova supruga ubijeni su u svojoj kući Chevy Chase, Maryland. Sastali su se s jednim svojim prijateljem, novinarom, prije dana ubojstva i ispričali mu o svom planu da razotkriju financiranje istraživanja “specijalnih operacija” iz HHMI -a (Howard Hughes Medical Institute). Novac bespovratnih sredstava koji ide HHMI -u zapravo se preusmjerava na posebne istraživačke projekte crnih operatora.“

 

Izvori: http://www.whale.to/a/dead22.html#sthash.JxxO8K8e.dpuf

HOP