vlahovicJavnost je u nekoliko navrata upoznata sa činjenicama podnijetih tužbi, krivičnih i materijalnih, koje je najveći „poštenjačina“ u srpskim redovima podnio protiv Nenada Vlahovića,mag.iur, predsjednika Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj i Srpske pravedne stranke.

Rasprave su održane na Općinskom sudu u Osijeku ( okončana i donijeta prvostupanjska presuda) u Pakracu prvo ročište i Daruvaru tužba za materijalnu korist gdje je u cijelosti održana rasprava.

Ništa ovdje u vršenju procesualnih radnji nije ne uobičajeno, izuzev ponašanja tužibabe Milorada Pupovca. Radi se o činjenici izbjegavanja suočenja u Osijeku i Daruvaru , gdje je kod tužitelja uočen snažan i izuzetan strah od suočenja o istinitosti navoda i tvrdnji samog tužitelja. U Osijek nije želio doći , a iz Daruvara je pobjegao.

U obje rasprave iznijevši svoje neistine i tvrdnje ne dolazi ili bježi da ne bih čuo pravu istinu koju u svojoj obrani iznosi Nenad Vlahović.

Sve odnose unutar SNV-a narušio je sam Pupovac sa svojim „enverhođijinskim“ ponašanjem, gaženjem i uništavanjem svakog drugog mišljenja. On je jedini gazda koji neprekidno segregira svoje sunarodnjake, guši pluralizam mišljenja unutar SNV-a gradeći kult ličnosti s narcisoidnim nagonima. Ponašajući se da jedina istina izlazi iz njegovog „zdravog mozga“, očito je u velikoj zabludi , izbezumljen , preplašen, sklon dizanju tona u sudnici zaboravivši da se boriti treba snagom argumenata , a ne snagom glasa i to istovremeno koristeći tuđi novac.

Pod teretom dokaza morao je priznati iznesenu tvrdnju Nenada Vlahovića da je 1994.godine bio u tkz.SAO Krajini i to u okolici Benkovca, a to je upravo i tuženi tvrdio.

Pobjegao je da ne čuje istinu tko Vlahović Nenada i druge Srbe s drugim mišljenjem drži u blokadi. Tvrdio je Vlahović i neprekidno tvrdi: Novosti – tjednik kojeg isključivo Pupovac kontrolira godinama ne piše niti daje prostora drugim srpskim strankama, udrugama i institucijama , a financiraju se iz sredstava poreznih obveznika što znači i iz mojih sredstava- naglašava Vlahović. Prizma je emisija koju on kontrolira pa skoro i uređuje i njegova tvrdnja da on ne određuje nikome kada i što će se prikazati, predmeti pokloniti, Vlahović mu je namjeravao utvrditi i izbiti mu iz „zdravog mozga“ da je istina sasvim drugačija. Neka gazda pogleda emisije Prizme od 16.,23, i 30.05.2015.godine, neposredno prije manjinskih izbora, kako vožd atraktivno komandira. Okrugli stol u Saboru , održan sa GONG-om i SNV-om za Vlahovića i Žarkovića bio je samo san bez ostvarenja, mada su bili pozvani i prijavljeni za njih u zadnji čas mjesta nije bilo , iako su bili sa svojim listama kandidata istaknuti na manjinskim izborima u cijeloj RH. Na HRT , radio i tv emisijama nikada nisu bili pozvani , a kada je Vlahović nakon 6 godina medijske blokade dobio prostor na „Bujici“, onda ga Pupovac prozvaše pogrdnim riječima. Pobjegao je da ga Vlahović ne bi pitao što je javno govorio pred 200 i više ljudi u okolici Ludbrega , jer to što je izrekao je sramno i ponizno za njega , a ne za Vlahovića.

U nastavcima ove sudske borbe javnost će biti informirana da je na sceni verbalni delikt, dakle odgovornost za izrečeno mišljenje koje Pupovac ne podnosi, a tko je taj netko drugi da smije imati svoje mišljenje.

Javnost mora biti upoznata što je govorio o istoj stvari u Osijeku, a što  u Daruvaru. Radi se o 1.700.000 kuna za Kosovo , a koje ubiti nikada Kosovo nisu niti vidjele. Očito i „zdrav mozak“ mora stati.

Tuženi će pod svaku cijenu morati konstantno upoznavati javnost tko je u biti Milorad Pupovac,sveučilišni prof., saborski zastupnik i nema što sve nije , zašto je prešutio istinu tko je sve zaposlen od obitelji Krupljan iz Velike Bršljanice i kako se zapošljava u SNV-u , neistine je govorio o Vlahoviću i Žarkoviću , neistine o njihovom stavu i odnosu po pitanju Kosova i novca koji po svoj prilici Kosovo nikad vidjeti neće.

Što rade državne institucije??? One očito za njega ne postoje, a institucije se ponašaju kao da se ništa ne dešava. Jednom netko iz DORH-a , USKOK-a,PNUSKOK-a mora shvatiti da je na pragu afera koju nitko zaustaviti ne može , a koja će po svom sadržaju i opsegu mnogo čega uzdrmati i nakon koje ništa više neće biti kao što je bilo.

Istinu moramo iznositi, jer to je naša obveza , i samo istinom maknuti sa scene čovjeka koji vodi u propast zajednicu kojoj pripada , a da očito nabrojene institucije to ne zanima.

Vječno je pitanje , tko stoji iza Pupovca? , tko ga podržava i tko mu dozvoljava da se ovako ponaša , stavljajući sebe na najvišu visinu poštenja kao moralne vertikale većega i od najvećega pripadnika većinskog naroda i osobu koja očito ima najzdraviji mozak. Da to je naizgled još danas, a sutra što će biti sutra….?