‘HADEZEOV LALOVAC’: BIVŠI HDZ-OV NAČELNIK BIBINJA NINO ŠIMUNIĆ, PRIJETIO SILOVANJEM I ZASTRAŠIVAO IVU KINDA, PREDSJEDNICU A-HSP-A ZADAR

0
5359

Zbog nedavne objave putem Facebooka u kojoj Kinda navodi kako je bivši načelnik Bibinja Šimunić, nezakonito prisvojio višemilijunsko veliko zemljište u vlasništvu same općine Bibinje, zarađujući ogromnu svotu novaca sadeći smilje i koji se nesmetano grije jer ga organi reda i mira ne diraju zbog sječe a dok se mještanima Bibinja na vlastitim zemljištima ne dopušta posjeći niti jedan bor da bi se zgrijali u ove teške i jako hladne dane pa odmah potom dolazi policija te jadnim mještanima piše prijave, Šimunić je pobjesnio.
Na tu “javnu tajnu” njegovog (ne)djela, odlučio se na svoju ruku obračunati sa Kindom (možemo pretpotstaviti kakve bi još drastičnije korake poduzeo da je Kinda usput navela što je sve još u njegovom vlasništvu a na tuđe ime i kojim sredstvima je kupovao glasove).
19. siječnja u popodnevnim satima, Šimunić je više puta uporno telefonski nazivao Kindu da bi naposljetku poslao i tri jako uznemirujuće i zastrašujuće poruke iz kojih se jasno da zaključiti kakva je zapravo osoba koja je nekad obnašala dužnost načelnika jedne općine. Nakon Kindinog nereagiranja, Šimunić je u međuvremenu prijetio i nazivao članove njene obitelji.

IMG_20170120_132851 IMG_20170120_133000

I HDZ IMA SVOGA NASILNIKA LALOVCA?! STRAŠAN ŠOVINIZAM, VERBALNE PRIJETNJE SILOVANJEM, ZASTRAŠIVANJE. IVA S. KINDA JE U TEŠKOM ZDRAVSTVENOM STANJU, JEDAN DIO TIJELA JE TRENUTNO ODUZET I ZBOG TOGA SU OVE PORUKE JOŠ STRAŠNIJE.
Inače, veliki broj mještana je gnjevan na bivšeg načelnika Šimunića zbog njegovih nezakonitih radnji zbog kojih je i morao napustiti tu dužnost, ali većina njih je strah suprotstaviti mu se.

Nino Šimunić, HDZ-ov načelnik Bibinja, 18. ožujka 2014. potpisao je presudu kojom je osuđen na ” jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci” zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene isprave. Odlukom Vrhovnog suda ta je zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro. Po presudi Vrhovnog suda je u potpunosti i nedvojbeno utvrđeno da je Šimunić kao službena osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti u namjeri stjecanja imovinske koristi kroz putne naloge na svoje ime i na ime dvojice općinskih volontera. Nakon Šimunićeve žalbe Vrhovnom sudu u kojoj traži ukidanje prvostupanjske presude i blaže kažnjavanje, Vrhovni sud je zatvorsku kaznu zamijenio radom za opće dobro. Nakon ovih kriminalnih radnji valja napomenuti da Šimunić tada nije htio podnijeti ostavku na mjesto načelnika općine, naglasivši pritom da se ne osjeća krivim.

Iva Kinda je skupa s obitelji u šoku i cijeli je slučaj psihičkog zastrašivanja i uznemiravanja, nanošenja duševnih boli te povrede časti i ugleda, prijavila PP Zadar, koji su odmah izašli na teren i sastavili zapisnik.
Kindi nije strano ovakvo Šimunićevo agresivno ponašanje: prije 10-tak godina više puta je fizički nasrnuo i jako ozlijedio njenu bivšu kolegicu iz trgovine u kojoj su skupa radile. Kolegicu je danonoćno uhodio mjesecima nakon napada da ga se jedva riješila. Dugo je strepila i bila u šoku, isto kao i Kinda danas.

HOP