Za krah tužbe u Hagu odgovorni su Josipović i Vesna Pusić

0
895

Ivo JosipovićČetnički vojvoda nam ne treba na inauguraciji hrvatske predsjednice.Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u Osijeku da je tragično što je suština hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije odbačena iz formalnih razloga te da odgovornost za ovakav način pripreme tužbe snose oni koji su je pripremali 1999. i neposredno nakon toga.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio da presuda ipak ima elemenata s kojima možemo biti zadovoljni, jer je, kako drži, sud “utvrdio da je bilo genocida na pojedinim dijelovima teritorija RH, i da su ga počinili JNA i pirpadnici srpskih paravojnih postrojbi”.

Ocijenio je kako je u cijelom procesu otegotna okolnost za Hrvatsku bila činjenica da su političke strukture, koje su do sada bile na vlasti, dosadašnji predsjednik Ivo Josipović, kao jedan od autora tužbe, i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, bile osobe koje su se zalagale da Hrvatska povuče tužbu. “Naravno da u takvim okolnostima Hrvatska ne može očekivati da je ishod u potpunosti dobar, kada ima najveće kočnice u političkim strukturama, koje su bile na najmoćnijim pozicijama, kada je u pitanju vanjska politika”, smatra predsjednik HSP-a.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb je ocijenio kako za Hrvatsku nema ništa loše u najavi nedolaska srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića na inauguraciju novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te ističe kako mu “ne bi ovdje bilo drago vidjeti četničkog vojvodu”.

Predsjednik Srb je prokomentirao i skandalozan odnos Vlade Republike Hrvatske prema rezidenciji buduće predsjednice Republike Hrvatske.
“U prvom trenutku kada je premijer Milanović krenuo s tom pričom to je izgledalo kao još jedan politički spin, no onog trenutka kad je izdan nalog da se ured aktualnog predsjednika preseli i da se zgrada na Pantovčaku preda na upravljanje DUUDI-u onda je to postao prvorazredan sramotni politički skandal”.- rekao je Srb i dodao
da u trenutku kada se premijer igra s ključnim državnim institucijama kao što je to institucija predsjednika Republike to ne možemo okarakterizirati nikako drugačije nego kao jedan barbarski čin u politici.

“To Hrvatskoj ne treba, toga u Hrvatskoj ne smije biti. Naravno da je ovo pokazatelj budućih odnosa između predsjednice i premijera Milanovića. Možemo samo nagađati kako će se Milanović ponašati kada izgubi izbore.
Hoće li se on nakon što izgubi izbore zatvoriti u Banske Dvore, zaključati i reći da neće izići van – završio je pitanjem Srb.

hop-portal.com