MEDIJSKI PROLJEV ŽIVOZIDAŠA PREMA HEP-u I MOLBA OVRŠENIMA I GLADNIMA DA IM DONIRAJU NOVAC!

0
831

SinčićČitajući ogorčeno i vrlo emotivno „pismo“ odnosno objavu GO Živog zida medijima, koji je istovremeno i odgovor HEP-u i Željku Šimeku, direktoru HEP-a, čovjek se ne može oteti dojmu da se radi o urliku za pravdom. Tako bi jamačno i bilo da nismo upravo na ovom portalu javnost odavno upoznali i upozorili  na sve anarho-protudržavne rabote vodstva Živog zida, odnosno aktivističkog pokreta koji sebe naziva strankom, a krši zakon gdje stigne; da nismo odavno upozorili na njihovu posvemašnju ravnodušnost prema „žrtvama sistema“ koje oni sistematično i promišljeno iskorištavaju za vlastitu promidžbu i na njihov progon i prijetnje neistomišljenicima u vlastitim redovima. K tome sada dolazi još poneka stavka na njihov račun – radi se o mladim ljudima kojima HEP u stanu kojeg bi trebali koristiti deložirani i potrebiti, jer ga je udruga Stop deložacijama (u sastavu istih Sinčić-Palfi) zbog toga i dobila od Grada, a ne za svoje osobno korištenje – ne isključuje struju.

Svjesni su oni toga da će onome kojemu se struja isključuje, a koji Živi zid poziva u pomoć da mu je opet uključi – doći na naplatu i kaznenu odgovornost, dok će sami članovi GO Živog zida koji ga potiču i pozivaju na taj čin, izbjeći zakonsku odgovornost za ono što čine, kao i u slučaju deložacija, od kojih niti jednu – nota bene – nisu obranili. Ta anarho-aktivistička prljava trgovina emocijama i bijedom očajnih građana naše države u svakoj bi pravnoj državi već odavna došla na naplatu, no u Hrvatskoj se nju od vlasti tolerira i u pučanstvu nagrađuje glasovima. Gotovo da mi je suza krenula kada sam pročitala koliko se živozidaši zalažu za djecu siromašnih koja nemaju topli obrok, toplu vodu i uče uz svijeću, no onda sam se prisjetila krajnje sebičnosti i egoizma živozidaša koji tu istu djecu rado postrojavaju u prve redove na „obrani“ deložacija, jer im to „diže“ gledanost.  Biti ću korektna pa neću spomenuti da nitko od vodstva Živog zida nema i ne podiže vlastitu djecu, tako da o „učenju uz svijeće“ nema pojma. Inače djeci uz svijeću je HOP.hr pomogao u Glini, te im je nakon 10 godina uključena, a isto tako spasio svojim radom mnoge prevarene Hrvate iz BiH, koji su doselili u taj karaj.

žz uplatnicaVrijeme je i da se progovori o 425.556.00kn koje su Sinčiću i Živom zidu isplaćene na račun za sudjelovanje nesvršenog studenta i političkog diletanta na predsjedničkim izborima , a koje su oni sami namjeravali podijeliti potrebitima, pa zatim uložiti u projekte njima predloženim od građana i njihovih birača, da bi na kraju ti napisi i pozivi na stranici Živog zida nestali netragom. Umjesto toga nailazim na apel kojim se poziva taj isti očajni, iscrpljeni narod na rubu siromaštva da im i dalje donira od 30kn naviše. Drugovi živozidaši se zasada bave samo akcijama čišćenja okoliša koje provode aktivisti i dobrovoljci, što me jako podsjeća na dobrovoljne akcije iz nekih minulih, davnih i mračnih komunističkih vremena. O sredstvima isplaćenim iz DIP-a i o svim dobrim namjerama o njihovom korisnom trošenju – nema više ni riječi! Reći ćete da i kod drugih stranaka nestaje novac? Vjerojatno, no onda nemojte govoriti o neokaljanosti i plemenitosti ovih ljudi koji zamračuju već prve novčane stavke koje su dobili, koji stvaraju samo nered i anarhiju, koji pozivaju na bezakonje, potiču na kaznena djela,  prijete, kleveću, svoje donatore nazivaju korisnim idiotima, obračunavaju se gotovo udbaški s neistomišljenicima, kuju nove internacionale, a pritom žele izlazak iz EU! Zanima me što još trebaju učiniti i koliko zla još trebaju nanijeti svojim „štićenicima“ da institucije konačno poduzmu nužne zakonske korake i zaštite ustavnopravni poredak Hrvatske koji ovi mladi prevaranti konstantno ugrožavaju? U međuvremenu, smatram ovaj izljev, ili bolje rečeno proljev emocija živozidaške vrhuške u njihovoj objavi medijima krajnje neukusnim, potpuno deplasiranim i lažnim. Hrvati ni u najteže vrijeme Domovinskog rata nisu „kršili zakon u ime empatije i solidarnosti“ nego su ga očuvali i štitili – a ne kao ovi smutljivci i kukavice koje u mirnodopsko doba dižu barikade, ali na tuđoj grbači!

Ingrid Runtić

hop-portal.com