Kovačić: Iz azila za pse lokalni visokopozicionirani HDZ-ovci krali su hranu za pse

0
1394

get_imgDana 10.08.2015. godine šef HDZa Tomislav Karamarko posjetio je tradicionalni benkovački sajam i pritom se uslikao sa pasom te se je pritom izrugao sa stanovnicima grada Benkovca i okolice.

Naime, njegovi lokalni vlastodršci na čelu sa gradonačelnikom Brankom Kutijom prije par godina na sumnjivi način zatvorili su azil za pse, koji se nalazio blizu Benkovačkog sela u kojem  je baš i nastala sporna fotka šefa HDZa sa psom. Iz navedenog azila pojedini lokalni visokopozicionirani HDZovci krali su hranu za pse, te  je preprodavali u velikim količinama, te su si tako izgradili velike kuće. To je u potpunosti nelegalno, ali za to nitko nije odgovarao , jer je sve to u interesu prljave politike HDZa. Sad se psi koji se prodavaju na benkovačkom sajmu dijele u dvije skupine; oni što se prodaju – prodaju se a oni što se ne uspiju prodati, puštaju se po benkovačkim ulicama  gdje lutaju, šire bolesti, napadaju kokošinjce, svakodnevna opasnost su za djecu,…, te sigurno sprječavaju razvoj Benkovca i okolice, te tako i Bukovice i Ravnih Kotara. Što se tiče prodaje pasa, ona  je nelegalna jer psi nisu cijepljeni i za prodaju se ne izdaje fiskalni račun; uz utaju raznih poreza i krađu kamena – sve su to nedjela pojedinaca policije Zadarske županije, oni štite kriminal jer ih za to skupo plaćaju lokalni HDZovi vlastodršci, koji osim što ugrožavaju prava životinja, ugrožavaju i prava građana grada Benkovca: napadaju hrvatske branitelje i ratne vojne invalide i prijete im, zakidaju građane grada Benkovca za stambeno zbrinjavanje jer nisu u rodbinskom  srodstvu i nisu podobni lokalnim HDZovim institucijama, skidaju ih putem brojnih  institucijama grada Benkovca koji su pod „dirigentskom palicom“ lokalnog HDZa.

Sve sam to bezbroj puta osjetio na vlastitoj koži. Naš tim gradske organizacije A-HSPa, na čelu sa mnom, predsjednikom Darkom Kovačićem  je sve to po svojoj punopravnoj građanskoj dužnosti prijavio USKOKu. Osim što se voli ismijavati sa stanovnicima Benkovca i okolice, šefu HDZa Tomislavu Karamarku osladio se i alkohol, što i nije baš najbolji primjer hrvatskoj mladeži. Incidenti poput ovog, cajke u Kninu, mnoge laži i krađe, te afere pripadnika HDZa pravi su dokaz i pokazatelj da HDZ nije izbor za vlast u bilo kakvom obliku  društvene vlasti u Republici Hrvatskoj. Pas je najbolji prijatelj čovjeku, a u Benkovcu kako psi nemaju pravo na azil, tako ni građani grada Benkovca nemaju pravo na stambeno zbrinavanje jer nisu u HDZu, odnosno u „kradezeu“ kako ja to s razlogom volim zvati.

S poštovanjem

Gradska organizacija A-HSP Benkovac;  predsjednik                      Darko Kovačić