Nakon članka HOP.hr ‘uklonjen’ četnički spomenik u Medarima

0
964

medariSjećate se tri prsta na umaškoj osnovnoj školi, provokaciju umjetnika Mirona Mirića? Našom reakcijom tri prsta su pobrisana sa škole. Naravno niti jedan komunistički medij nije to prenio, da smo mi otkrili taj skandal. Inače taj vrli umjetnik je još izjavio da smo ratovali sa Srbima, “JER SMO HTJELI IZAĆI NA SVJEŽ ZRAK”.  Toliko o poremećenoj umjetnosti koja nam se uporno servira, a mi je plaćamo. Izgovori takvih manipulatora su uvijek ista, da su to umjetnički pogledi. Slučajno su uvijek manipulatori Srbi?

U Medarima je podignut spomenik četnicima. O tome je pisao HOP.hr, prema dokumentima Građanske akcije i spomenik je ‘uklonjen’ prema informacijama dobivenim od čitatelja. Spomenik je uništen. Kada država ne reagira na sustavno zlo, događa se ovakva situacija. Ova provokacija sad se kreće u korist provokatora, jer se provokator sakrio iza križa. Žalimo za uništenjem vjerskih obilježja, kojim se koristila druga strana za veličanje terorista.

Podsjetimo se teksta ;

U dvorištu kuće koja je prije rata bila kuća pravoslavnog popa a nalazi se preko puta pravoslavne crkve izvode neki čudni radovi. Radi se o spomeniku „svim nastradalim“ mještanima Medara i Trnave 1991-1995.god. Na spomeniku piše: “U znak i sjećanje na sve stradale mještane Medara i Trnave 1991-1995.god. Mještani Medara i Trnave za preobraženje 2015.”. Podsjetimo, selo Medari nalazi se uz regionalnu cestu u smjeru Zagreba, na rječici Trnavi, 6 km zapadno od Nove Gradiške. Za vrijeme domovinskoga rata srbo-četnici iz Medara, svim mogućim snagama, pješaštvom i oklopnim bojnama pokušavali su tom cestovnom komunikacijom ući u Novu Gradišku. Jedan novinar iz Večernjeg lista koji je u to vrijeme posjetio naše branitelje je rekao da ovoj dio novogradiškog ratišta liči na Vukovar i Nuštar, što govori o jačini borbi koje su se tu vodile.

medari2Budući da je spomenik podignut u dvorištu pravoslavnog popa, da se natpisu spomenika spominje samo “sve nastradale mještane”, zaključujemo da se natpis odnosi na srbo-četnike iz ta dva sela koji su skoro svi do jednoga bili upravo učesnici u terorističkoj pobuni protiv Hrvatske, a sebe su voljeli nazivati “naoružanim narodom”! Za svečano otkrivanje spomenika “nastradalima” već su pozvane pozivnice, a samu svečanost će popratiti i radio NG (Nova Gradiška) čija urednica je Đurđa Silađi Aleksić.

Glavni urednik

Igor Drenjančević