Pupovac se ne miri sa ukidanjem ćirilice u Vukovaru

0
1221

govna vukovarskaPovodom objavljene  vijesti da se ukidaju ćirilićke ploče u Vukovaru prema novom statutu, reagirao je Pupovac:
‘Doneseni Statut je korak unatrag u odnosu na dosad važeći Statut. On je protivan odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Ovim izmjenama nastavljaju dvogodišnju kampanju protiv ćirilićnog pisma i kampanju protiv Srba u Hrvatskoj’, rekao je Pupovac.

Što reći dežurnom Srbinu u Hrvatskoj, koji godinama ništa ne radi, osim što širi mržnju po Hrvatskoj u skladu sa velikosrpskom projektom.

Srbi u Vukovaru, ugroženi, uspjeli su širiti četnička obilježja, pisati po državnim pločama da je Vukovar srpski, slikati se pred ulaznim pločama u grad, sa srpskim obilježjima, navijači srpske Crvene zvezde širili su četništvo, pošaran je autobus Dinama sa četničkim simbolima, a sve to u gradu genocida nad Hrvatima i sada dežurni mrzitelj Hrvata je zabrinut nad ovim Srbima iz Vukovara. Ćirilica u Vukovaru je provokacija, ali je sramotno da su hrvatske stranke sudjelovale u tome sramotnom činu. Novim statutom poštivat će pijetet prema gradu.

hop-portal.com