Kolinda: ‘Ponosna sam na dostignutu razinu zaštite prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj’

0
1004

kolinda.grabar.kitarović“Kad bi se naša predsjednica države ogradila od uzvikivanja “Za dom spremni” i “Ubij Srbina”, onda bih se i ja ogradio od izjava predsjednika Nikolića. Ne slažem se s predsjednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao”, kazao je Pupovac.

Što govori takav rječnik? Radi se o narcisoidnom čovjeku, vrlo nezrelom, kao što je većina ludog naroda. Vrtićke fore, vratite mi moje lutkice… ako ćeš ti, onda ću i ja… vrlo čest obrazac srpskog primitivizma.  Znači ako si zao i ja ću biti, ako si dobar i ja ću biti. Sluganska i primitivna politika i rezon čovjeka.

Na taj odurni tekst velikosrbina i brata dvojice četnika Milorada Pupovca odgovorila je predsjednica Hrvatske:

“Kao hrvatska predsjednica ponosna sam na dostignutu razinu zaštite prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Hrvatska država jaka je onoliko koliko su zaštićeni njezini najranjiviji građani. Na nama političarima velika je odgovornost da svojim djelima i riječima gradimo povjerenje i omogućavamo suživot između većinskog hrvatskog naroda i pripadnika nacionalnih manjina, posebno srpske. Tome zasigurno ne pridonose najnovije izjave g. Milorada Pupovca, koje se mogu razumjeti jedino u kontekstu nadolazećih izbora. No, izbori će proći, a za popravljanje narušenih međunacionalnih odnosa trebat će puno vremena i truda. Stoga pozivam na odgovorno i tolerantno političko djelovanje, makar ono ponekad i ne donosilo poneki glas više.”- rekla je predsjednica na svome profilu.