Poljički Statut je pisan JEROLIMICOM

0
1577

Najstarija srpska bogomolja jest samostan na Krki, no to nije bio samostan već jedna prostorija koju je dao knez Mladen Šubić svojoj supruzi, inače sestri  cara Dušana Silnog i evo jedan od dokaza (ostale možete naći i na internetu) da se radi o krivotvorini o starosi objekta, kada se navodi da potječe iz 14. stoljeća.

Naime u to vrijeme službeni jezik i pismo , a time su se obilježavali zapisi, legati, bogomolje, pisali statuti i slično bio je GRČKI i STARORIMSKI. To najbolje dokazuje Lastovski Statut iz  1310. godine koji je upravo pisan Grčkim i Starorimskim pismom.

Valja istaći da u tom Lastovskom Statutu stoji i najstarija domoljubna odredba u Hrvata. Doslovno u jednoj stoji ovo”…..a onaj koji svoju zemlju proda tuđincu da se izgna.”
Nadalje, lažno su nas obmanom i prijevarom učili da se u 15. stoljeću javlja tkz. hrvatska ćirilica kojom je navodno pisan prvi Poljički Statut, on je pisan JEROLIMICOM.jerolimica

Ovaj Poljički Statut je potom u 16. stoljeću pisan Bosančicom, no što je tu važno. !? Naš suplemenik Sveti Jere je iz aramejskog kvadratnog pisma razvio pismo JEROLIMICU i kada ovo usporedite s obradom male “biblije” Otvoreni pečati, Tomislava Mikulića vidjet ćemo da se radi o istoj stvari.

U Zagrebu  živi Stjepan Živković koji je jedini pristupio ozbiljno ovom problemu i pismu . Dobio je dozvolu od Pape uz zaštitu autorskuh prava da posjeti i Riznicu Vatikana zbog toga.

a.b.

hop