Demanti Golubića i HKDU na politička podmetanja prostaka Petrine

0
1033

Dean Golubić, MArko Veselica, Đuro PericaObjavljujemo demanti Deana Golubića, čelnika stranke HKDU na reakciju Stipe Petrine u svezi koalicijskog raskida Hrvatske kršćanske demokratske unije s Petrinom zbog njegovog veličanja zločinca Tita:

„Na konvenciji održanoj u Primoštenu 11.10.2015.  gospodinu Petrini su očigledno smetale sve prohrvatske izjaveu mom govoru,  pjesme puštene neposredno prije govora i na kraju konvencije (Hrvatsko proljeće i Hrvatsko proljeće 1991.). Nadalje, tijekom mog govora svih 250 prisutnih uzvanika je iskazivalo čvrstu podršku svemu iznesenom, navedeni video zapisi postoje kod dviju medijskih kuća. Nakon završetka konvencije potpisan je sporazum koji je dostavljen medijima od strane svih sudionika.

U trenutku potpisivanja koalicije, sudionici iste sa koalicijskim partnerima Stipe Petrine, nisu imali informacije o njegovim izjavama i ponašanjima, a kamoli da su podržavali išta od navedenog.

Stranke Hrvatska kršćanska demokratska unija, Hrvatska demokratska stranka i Nacionalni Demokrati su informacije o Petrininim pravim stavovima i mišljenju dobili od portala hop-portal.com u e-mailu u večernjim satima 12. listopada,a ostale i 13. listopada 2015. godine. Reakcija naših stranaka, iako malo zakašnjela, uslijedila je 15. listopada na Z1 u jutarnjim satima tokom snimanja emisije. Javno smo se prvi puta ogradili od Stipe Petrine radi svega navedenog.

stipe petrina1Petrinine izjave o mojoj obitelji i meni osobno koji imam 31 godinu samo su dokaz Petrinine osobne i političke zrelosti. Iste puno govore o njegovom moralu, karakteru, osobnosti i kvalitetama kao čovjeku. Izjave koje imaju više veze sa naučnom fantastikom nego stvarnošću uvijek su bile sastavni dio Hrvatske politike, a pogotovo Petrinine retorike. (MOST – produžena ruka HDZ-a, a sada koalicijski partneri.)  Gosp. Stipe Petrina svakome neistomišljeniku pripisuje povezanost s UDBOM.

Pročitavši priopćenje koje je Nezavisna lista Stipe Petrina (kliknuti na ovaj link ) objavila na svojim stranicama ostao sam istinski zaprepašten i teško mi je shvatljivo da je jedan općinski načelnik mogao sastaviti nešto toliko suludo.

Naime ako pažljivo pročitate objavu shvatiti će te da je ista kontradiktorna sama po sebi, od dijela gdje NLSP i HKDU, ND i HDS nisu imali službenu suradnju, a onda su istu službeno prekinuli. Do dijela gdje Stipe Petrina proziva mene osobno i moju obitelj kao UDBA-še, a sam se koristi njihovim metodama (prikazivanjem, optuživanjem i klevetanjem). Mene samo brine obzirom na nerealnost ove reakcije da i to nije maslo UDBA-e, odnosno da UDBA  možda nije na stranicama NL Stipe Petrina objavila ovu reakciju.  Obzirom na Petrinino veličanje Tita i micanje spomenika dr. Franje Tuđmana,  micanja križeva i spomen obilježja te da prema njegovoj izjavi iz Jutarnjeg lista od 17.10. “meni i svaka sitnica smeta” (misli se na veličanje Tita) svaki Hrvat, domoljub se mora zapitati kako bi Petrinina idealna država izgledala.

Što se tiče izjave Petrine o navodnom  „guranju“ koalicijskih partnera slobodno kontaktirajte g. Josipovića, gđu.  Kosor, g.  Kajina, Pernara, Sinčića te ostale pa neka oni daju komentar na njegove tvrdnje. 

A što se tiče daljnjih podmetanja, vjerujemo da je g. Stipe Petrina riješio taj problem ulaskom u prema njegovim tvrdnjama “produženu ruku HDZ-a – MOST” teško je za povjerovati da će podmetati sami sebi. 

Politička nestabilnost i nevjerodostojnost te politički hedonizam kojega je Stipe Petrina u proteklom vremenu iznio, pokazatelj su njegovih jasnih namjera, odnosno želje da se pod svaku cijenu dokopa saborske fotelje. Meni je osobno teško prihvatiti da sam toliko pogriješio u procjeni karaktera što se Petrine tiče, ali napomenuo bi da je stranka Hrvatska kršćanska demokratska unija izgrađena na čvrstim moralnim i  etičkim načelima te da je u duhu demokršćanstva spremna prihvatiti sve ljude koji priznaju svoje pogreške i krenu u budućnost pravim putem.”

Dean Golubić, predsjednik Hrvatske kršćanske demogratske unije