BOSANSKI ISLAMISTIČKI TERORISTI SU KRENULI U RUŠENJE EUROPE

0
958

tunel22:35 Prema informacijama koje smo dobili iz Operativnog centra MUP-a HNK, promet se u tunelu “Salakovac” odvija nesmetano.

22:08 Glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdila nam je da u ovoj instituciji provjeravaju navode o incidentu u tunelu “Salakovac”, ali zvaničnih informacija za javnost za sada nemaju.

21:51 General Jeleč upravo je potvrdio za “Dnevni avaz” da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja.

– Bila je eksplozija u tunelu “Salakovac”. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu – kaže Jeleč.

21:40 Iz policijskih izvora “Dnevnom avazu” potvrđeno je da je u tunelu “Salakovac” kod Mostara večeras došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti iko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

Sumnja se da je riječ o novom napadu.

Prema policijskim izvorima, naprava je najvjerovatnije bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo. Policijske ekipe su na licu mjesta i utvrđuju sve detalje.- prenosi Dnevni avaz.

U pozadini može biti svašta, ali biti će toga još. Ono što mene plaši biti će toga uskoro i u Hrvatskoj. Tome se Vlada RH treba suprostaviti zatvaranjem granica za ilegalne ulaske i zajedničkim nastupom (Ljubljana, Beograd, Sarajevo, Skopje, Priština, Zagreb, Podgorica, Tirana) za zaustavljanjem migracija na Đevđeliji. U protivnom migracijska ruta usmjerit će se preko Albanije na Crnu Goru i Dubrovačku rivijeru. Slovenci su podigli ogradu spram Hrvatske i drugi krak migrantske rute usmjerit će se na Istru i dalje prema Italiji. Na ovim našim prostorima zimu će prezimiti više od 50.000 ljudi. Ne zaboravimo da će Njemčaka vraćati ekonomske migrante. Kamo? U Hrvatsku, a ne Grčku.-komentirao je Damir Kajin.

Naša predviđanja se ostvaruju. Umjetnim izazivanjem sukoba počinje sukob na terenu našega susjedstva. Teroristički kamp u blizini naše granice i Cetingrada postaje sve više prijetnja za našu zemlju. Unutarnji kaos povećava prosrpska vlast, koja je izolirala sve inicijative HDZ-e i  Kolinde Grabar Kitarović o zatvaranju i kontroli granice, pa sada imamo potencijalnu bombu u njedrima. Ostojić i Milanović postaju nosioci kaosa, a ako MOST ne odluči ubrzo, bit će slijepac koji želi ne vidjeti opasnost. Uglavnom ovi namješteni i kontrolirani izbori od prosrpskog SDP-a  vode nas u kaos regije. I dok se mi bavimo trivjalnim stvarima, što je tko iz potpuno nesposobnog MOST-a rekao, regija gori,a izbjeglice bauljaju po našoj zemlji bez kontrole. Očekuje se konačno da netko od čelnika stranaka pokrene neku suvislu inicijativu, jer teroristički spavači iz BiH su krenuli u rušenje Europe.

hop