MATIĆ, MILANOVIĆ I OSTOJIĆ ODGOVORNI ZA SMRT BRANITELJA PAJIČIĆA

0
1155
darko pajičić
branitelj Darko Pajičić

Darko Pajičić je danas u 4.00 podlegao teškim ozljedama zadobivenim od službenika MUP-a koji ga je sprečavao u skidanju dvojezičnih ploča u Vukovaru. Pajičić je bio maloljetni hrvatski branitelj i zatočenik srpskih logora koji je 12. studenog prošle godine pokušao skinuti dvojezičnu ploču s Policijske postaje Vukovar te je u srazu s policajcem Sašom Sabadošem koji ga je u tome fizički sprečavao, zadobio teške tjelesne ozljede. U Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara ogorčeno tvrde da je Pajičić brutalno pretučen, te su sukladno tome još tada zatražili trenutnu suspenziju ministra Ranka Ostojića. Donosimo izviješće policije koje je zatražio Ranko Ostojić nakon što se Darku Pajičiću pogoršalo zdravstveno stanje:

„Predmetnog dana policijski je službenik koristio sredstva prisile, jer je Darko Pajičić dvojezičnoj ploči prišao “naoružan” kamenjem. Nakon što ga je policajac pokušao zaustaviti povicima “Stop, prekini”, potom ga je “fiksirao uza zid radi primjene zahvata za privođenje”, nakon čega je Pajičić zbog akutne opijenosti (toksikološkim vještačenjem utvrđena je visoka koncentracija alkohola u krvi od 3,48 promila) udario licem u pročelje zgrade, pao na tlo i teško se ozlijedio.”

Nalaz potvrđuje da je policajac koristio sredstva prisile, da je Pajičić bio „naoružan“ kamenjem i alkoholiziran, ali ni kamenje, ni alkohol ne objašnjavaju udarac licem u pročelje zgrade, jer Pajičić nije udario policajčevim licem, već svojim vlastitim. Također, da nije bilo opetovane prisile i nasilja s državnog vrha u uvođenju ćirilićnih ploča u Vukovaru, niti jedan Vukovarac, pa ni ovaj ogorčeni branitelj ne bi vlastitim licem (kako tvrdi policija) udarao o zid.

03.03.2011. ,Ulica Blage Zadre, Sesvete - Nevenka Topalusic, majka cetvero djece koja je bila ucesnica u Domovinskom ratu i bila ranjena. Photo: Boris Scitar/PIXSELL
03.03.2011. ,Ulica Blage Zadre, Sesvete – Nevenka Topalusic, majka cetvero djece koja je bila ucesnica u Domovinskom ratu i bila ranjena.
Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Udaranje o zid hrvatske i vukovarske patnje i stradanja pomoću ćirilićnih ploča dovelo je do smrti ovog branitelja. U svakoj normalnoj državi se branitelji i veterani štuju i cijene kao heroji, jer na njima počiva sigurnost, čast i temelj stabilne države, jedino u Hrvatskoj se branitelji batinaju, vrijeđaju i ponižavaju na neusporedivo brutalan način, i to od samih vlasti njihove vlastite države. Branitelji u Hrvatskoj nisu cijenjeni, već prisiljeni na trajni prosvjed, naziva ih se šatorašima, prijeti im se batinjanjem u crkvi, a sve pod kontrolom i budnim okom udbaške vlasti koja je najveći protivnik nastanka samostalne države Hrvatske rođenoj iz Domovinskog rata. Prisjetimo se samo smrti braniteljice Nevenke Topalušić na drugi dan prosvjeda branitelja u Savskoj 66. Vukovar je natopljen krvlju poginulih Hrvata i svih domoljuba Hrvatske koji su taj grad branili do zadnje kapi krvi, do zadnjeg metka. Danas hrvatski branitelji sramotno pogibaju podliježući ranjavanju koje im nanosi izdajnička vlast domovine za koju su sve dali. SDP-ovska vlast hrani time PTSP branitelja, umjesto da ih liječi i cijeni i uzdigne na pijedestal heroja, što oni i jesu.

Izražavamo duboku sućut obitelji, prijateljima i suborcima branitelja Pajičića kojega nije ubio rat ni srpski logor, već je podlegao ozljedama nanesenim u miru, od ruke Otojićevog policajca. Posljednji ispraćaj Darka Pajičića će biti u ponedjeljak 32. studenog u 14 sati na Memorijalnom groblju u Vukovaru. 

Ingrid Runtić