NA SLOBODI: PRVI OTKRIVAMO POZADINU SANADEROVA ZATVARANJA

0
1019

 sanaderSlučaj Bandić i Sanader govore tko ima zaštitu, a tko ne, kada vas uhvate sa rukama u pekmezu. Sanader je čak izabrao odvjetnike ljevičare, a onaj glavni zastupa i zagrebačku banku,  time navodno krši kodeks sukoba interesa.

Priča oko sanaderovih krađa ovih dana pada, jer je suđen za nešto što nema dokaza, a strpan je u zatvor u trenutku kada jedan svjedok otkriva sve malverzacije Zagrebačke banke pred njime.

Radi se o Pašku Kačinariju, koji je svojim istraživanjima otkrio da Zagrebačka banka nije upisala svu svoju imovinu, a tako i umanjila vrijednost dionica, te oštetila dioničare.

-Poslao sam pismo Sanaderu u to vrijeme da ispita imovinu Zagrebačke banke, zbog ogromnih malverzacija. Do Sanadera nitko nikada nije htio ništa učiniti po tome pitanju. Sanader mi je odmah odgovorio i proslijedio slučaj nadležnima. Kada je odstupio sa dužnosti posumnjao sam odmah da je to zbog slučaja Zagrebačke banke. Ona je okosnica svih priča o privatizaciji i pretvorbi. Da je Sanader uspio, danas bi sve bilo drugačije. Aparat bankarske mafije je ipak progutao Sanadera. Oni su pljačkali Jugoslaviju i nastavili kod nas. AG Wiena i LHB su dvije banke koje su izmuzle sav novac iz Jugoslavije, a Zagrebačka je vezana na njih.  Danas razumijem koliko je umreženo pravosuđe i bankarski sustav, koji je jedino dirnuo Sanader.- rekao nam je Kačinari.paškić

Koliko je Kačinari bio u pravu pokazalo se nekoliko godina kasnije, kada je Zagrebačka banka izgubila sa njime spor, a utvrđeno je čak kako je netko iz banke falsificirao dokument, da bi navedeni bio oštećen. Na zagrebačkom sudu, tijekom postupka izmjenjivali su se suci kao na traci, dokumentacija i dokazi su nestajali, pa su bivali pronađeni u  sefu suda, a kako kaže Kačinari, on sam smatra da je udba zapalila arhivu kako bi bio spašen Luković i kompanija…sam Kačinari je slao ženi od Sanadera pisma i upozoravao na moguće nekorektno suđenje, ali za sve je bilo kasno, Sanader je dirnuo u dokaze protiv organizirane udbe i njihovih lobija kada je dao istražiti navode Kačinarija.

Sander je pušten poslije izbora što je znakovito. Kako je u našem pravosuđu sve trgovina, uskoro ćemo vidjeti koja je cijena sanaderove slobode.

hop