Boris Dežulović:’ Sunce ti jebem’… srpske ‘Novosti’ za ovakve tekstove dobivaju novac

0
1155

orešković novostiS wikipedije:

Novosti (samostalni srpski tjednik) Novosti (samostalni srpski tjednik) politički je tjednik Srba u Hrvatskoj. Parafraziranje i fotomontaže prepoznatljive su osobine ovog tjednika. Koalicijskim sporazumom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i HDZ, tjednik se financira iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Kritičari kao primjerice HHO zamjeravaju tjedniku neobjektivnost, izrugivanje [1] i uvredljivost.[2] Kontroverze[uredi VE | uredi] Tjednik je izazvao kontroverze zbog polemičnih naslovnica i članaka kao primjerice nakon pada dva MIG-21 HRZ na naslovnici objavljen izrugivački naslov “oba dva su pala” i prikaz Hrvatskog vojnika kao krvožednog vampira tjekom Oluje.[3].

O nedoličnosti te naslovnice je upozorio i hrvatski predsjednik dr Ivo Josipović, naglasivši da sporna naslovnica “mu se ne sviđa i da je neukusna te da je na izdavaču da razmisli treba li nastaviti takvu (uređivačku) politiku”[4]

Boris Dežulović: Sunce ti jebem, na šta je spala nekad nadaleko zloglasna beogradska gangsterska scena! Eto strašnog Kristijana Kikija Golubovića u televizijskom programu za dokone domaćice i srednjoškolce s posebnim potrebama, gde se između dve reklame za tampone mlati sa nekakvom polovnom ribom i gađa je palačinkama sa sponzorskom marmeladom….

…takav stil novčano podupire naša država.

HOP portal