SKANDAL: MILANOVIĆEVA VLADA UKINULA HELIKOPTERSKU POMOĆ, A DAJE ZA UDRUGE 1.800 000 000 KUNA!

0
1232

milanović vukZbog “političke situacije” i troška od cca. 850 000 kuna Tehnička vlada RH je ukinula hitnu medicinsku helikoptersku službu. Istovremeno je novac poreznih obveznika šakom i kapom dijeljen tijekom protekle 2015. godine, kada je država doslovce pred bankrotom “ministrica stranih poslova u RH” Vesna Pusić samovoljno dijelila, primjerice, za “prevenciju zaraznih bolesti u Tanzaniji”, za “osnaživanje žena poljoprivrednica na poplavljenim područjima u BiH”, za “izgradnju kapaciteta ukrajinskih OCD-a za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava”, te za “promociju Kine kao turističke destinacije Hrvata” i za “osnaživanje azerbajdžansko-hrvatskog prijateljstva”.

Marginalnim projektima za hrvatsku državu i društvo dodijelila je ukupno 1.884.084,16 kuna i to sljedećim organizacijama civilnog društva:

CENTAR ZA MIROVNE STUDIJE za projekt pod nazivom “Dva sukoba, dva prostora – zajednička želja za mirom” dobio je 250.000 kuna,

UDRUGA „ZDENAC” je dobila 150.017 kuna za “Prevenciju zaraznih bolesti u Tanzaniji”,

EUROPSKI EDUKACIJSKI FORUM imao je vrlo “zanimljiv” i za RH “vrlo važan” projekt – “Osnaživanje žena poljoprivrednica na poplavljenim područjima u BiH” za koji je iz hrvatskog Državnog proračuna uzeo 241.266 kuna. “GONG” je pak dobio 250.000 kuna za projekt “Novi BiH trijalog – građansko umrežavanje, dijalog i kritičko praćenje europskih integracija”,

DOCUMENTA – CENTAR ZA SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU je za program “Izgradnja kapaciteta ukrajinskih OCD-a za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava” dobila i previše, 248.992,80.

Udruga “ODRAZ – ODRŽIVI RAZVOJ ZAJEDNICE dobila je 250 tisuća kuna za projekt “Žene i održivi razvoj”, CENTAR ZA ŽENE ŽRTVE RATA dobio je 250 tisuća kuna za projekt “Osnaživanje uloge žene u području suzbijanja rodno utemeljenog nasilja, diskriminacije i post-konfliktne demokratske tranzicije i na kraju udruga BaBe je dobila 243 tisuće kuna za projekt “Obrazovanjem ka ravnopravnosti”.
Živite u Hrvatskoj na otoku ili ste jedan od brojnih stranih i domaćih turista koji rado posjećuje Hrvatsku a posebice njene predivne otoke, no što kada stvari pođu po zlu, što kada dođe do zdravstvenog problema koji je neophodno zbrinuti u što skorijem vremenu, e da ishod ne bi bio smrtan ili po zdravlje nepovoljan?
U tom slučaju neizostavna je helikopterska hitna medicinska pomoć, čiji je pilot projekt u Hrvatskoj započeo u rujnu 2015.
U četiri mjeseca rada taj je projekt pokazao fantastične rezultate i spasio brojne živote.
No jedna od malobrojnih dobrih stvari koja se nedavno pokrenula u našoj državi uskoro dolazi kraju. Odgovorni će uvijek naći razlog zašto je tome tako. Dok se za sve druge nepotrebne stvari novaca ima i nemilosrdno troši, za bitne stvari uvijek nedostaje.
Zato dragi građani Republike Hrvatske te strani turisti koji u Hrvatsku rado dolaze, podržite ovu peticiju o nastavku Hitne medicinske pomoći helikopterskim putem.
Nakon 10000 potpisa peticiju ćemo uputiti na adresu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora te trenutne vlade i ministre.
Više o projektu i trenutnoj situaciji:
Za uhljebe se ima ne i za spašavanje života – Ukida se hitna helikopterska medicinska služba
Hvala!

 

U samo zadnje dvije godine 10,5 milijuna Documenti je kapnulo na račun.

U Documenti samo za osobne dohotke zaposlenih svake godine izdvajaju više od 300 tisuća kuna, što znači da ova družina ništa ne radi besplatno.

 

Gordana Šarić

HOP portal