‘MOST’ ‘HRABRO’ UKIDA PRIVILEGIJE, ALI ZA TEK OVAJ SAZIV SABORA I HRABRO DIJELI 4 MILIJUNA EURA PRIVILEGIJA

0
986

25.10.2015., Zagreb - U Hrvatskom novinarskom drustvu odrzana je konferencija za medije i predstavljanje programa MOST-a nezavisnih lista. Robert Podolnjak. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Drhtavim glasićem Podolnjak je “hrabro” priopćio novu strategiju nezamjeranja saborskim zastupnicima prije njega, on je kreator promjena privilegija za 8 saziv Sabora, onaj prije njega bu malo ostavil na miru, jer se ne bi štel zameriti nikome. Tako da će mnogi saborski zastupnici iz prijašnjeg saziva dobivati naknadu najmanje 6 mjeseci, a kako se čini i godinu dana…jer jedino u Saboru za svoju lijenost mogu dobiti ogromnu plaću… neki od njih su ponosni jer u ime naroda nisu progovorili ni riječ, jer kaj da sad lupetaju gluposti, bolje šutiti, niš ne raditi i 2 soma eurića u džep staviti… tak se služi narodu. I takvima ne treba oduzet 2 soma, već će to ispoštovati Podolnjak, nekad Jovanović i ekipa, pa ta sića ionako nikoga neće uništiti, osim onih koji ionako kopaju po kontejnerima. Njima ne treba ta lova, važniji su pretili saborski zastupnici. 250 000 eurića najmanje na mjesec bolje dati neradnicima nego sirotinji koja je zbog njih izgubila posao, to je briljantni zaključak novih reformista.

Kada izgubite posao idete na burzu, a zastupnik na privilegiju što je 4 godine gledao propadanje društva, dozvoljavao nakaradne zakone o ovrsi, pljačku RBA zadruga, pljačku švicarskih komponenti kredita, branitelje po šatorima, crkvama, iseljavanje 150000 mladih i izglasao zakon za zastupnike o količni love koju će svaki zastupnik dobiti kada uđe u sabor, otprilike oko 5000 eura. Kada bi Podolnjak sada poništio taj zakon o svim privilegijama zastupnika MOST ne bi dobio 75 000 eura, HDZ i ekipa oko 295 000 eura, a Milanović, koji je osmislio ovu pljačku građana nešto manje. Hrvatska bi uštedila oko 625 000 eura, ako dodamo samo gole plaće onih od prije u saboru oko 3 milijuna eura, znači sveukupno sa putnim troškovima i sličnim idiotarija uštedjeli bi sigurno oko 4 milijuna eura, koje bi mogli uložiti u spas gladnih… ali sve će to pričekati da na vrbi rodi grožđe.

HOP portal