Doc.dr.sc. Tomislav Šarić izabran za predsjednika županijske organizacije HSP AS Zadarske županije

0
1111

20160222_190636Dana 22. 02. 2016. godine održan je u prepunim stranačkim prostorijama reizbor županijske organizacije Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS). Nakon uvodnog dijela i upoznavanja sa brojnim rezultatima i uspjesima, koje su pravaši ostvarili na nekoliko zadnjih izbora uzastopce, doc.dr.sc. Tomislav Šarić je prisutnim delegatima ujedno predočio daljnji plan i program djelovanja stranke, sa jasno definiranim i zacrtanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima stranke.

Okupljenim izaslanicima se ujedno obratio zadarski dožupan i zamjenik predsjednika HSP AS, gospodin Rudolf Dvorski, koji je još jednom istaknuo zadovoljstvo i ponos što je HSP AS Zadarske županije kontinuiranim radom postigao brojne promjene i rezultate na korist svih građana Zadarske županije.

Prisutnima se također obratio i zadarski dogradonačelnik i član Predsjedništva HSP AS, gospodin Ivica Vlakić dipl.ing., koji je napomenuo da u političkom djelovanju nije cilj “kratkoročno zabljesnuti”, već je vizija HSP AS kontinuirano trajanje i djelovanje na političkoj sceni, kako bi aktivno sudjelovali u razvoju Zadarske županije. Stalnim djelovanjem i jačanjem HSP AS, od lokalne do nacionalne razine, šira javnost sve više prepoznaje značaj pravaštva na ovim prostorima.

HSP AS u svojim redovima okuplja brojne obrazovane, stručne, sposobne i mlade ljude kao zalog budućnosti pravaštva na ovim prostorima, koji su spremni dati svoje znanje i kompetencije iz privatnog , civilnog, profesionalnog i političkog života na raspolaganje za opću dobrobit i korist svih građana Zadarske županije. Među okupljenim mnoštvom reizboru županijske organizacije HSP AS su tako pristupili istaknuti sveučilišni profesori, branitelji, pročelnici odjela, poduzetnici, dužnosnici, ravnatelji, predstavnici udruga i brojni drugi stručnjaci u vidu delegata, koordinatora i predsjednika svih podružnica HSP AS Zadarske županije.

Nakon uvodnog dijela, prijedloga, vijećanja i usuglašavanja oko kandidature članova HSP AS, jednoglasnom odlukom su izabrani i potvrđeni sljedeći članovi Predsjedništva HSP AS Zadarske županije:

  1. dr.sc. Tomislav Šarić – predsjednik
  2. sc. Vlado Rapan – dopredsjednik
  3. Marko Barančić, prof. – dopredsjednik
  4. Rudolf Dvorski – tajnik
  5. Katarina Jurjević, dipl.tur.kom. – rizničar
  6. Mišo Čirjak – član
  7. Ivica Vlakić, dipl.ing. – član
  8. Ive Knežević – član
  9. Krešimir Berec – član
  10. Veljko Šalov – član
  11. Dario Perković – član

 

Također se pristupilo izboru članova Časnog suda, Nadzornog odbora i Glavnog stana HSP AS Zadarske županije sa sljedećim ishodom izbora:

 

Časni sud:

  1. Josip Jurjević, dipl. ing. – predsjednik
  2. Ante Vukašina, dipl.oec.
  3. Thomas Ražov

 

 

Nadzorni odbor:

  1. Ivica Klanac – predsjednik
  2. Petar Mustać, bacc. oec.
  3. Marin Sikirić

 

Glavni stan:

  1. sc. Vlado Rapan
  2. Vladimir Kovačević – dipl.ing.
  3. Vice Brkljača
  4. Dalibor Barešić

 

Na kraju reizbora županijske organizacije HSP AS Zadarske županije, doc.dr.sc. Tomislav Šarić se zahvalio na ukazanom povjerenju, naglasivši kako novi saziv Predsjedništva čine kvalitetni, obrazovani i radišni ljudi, koji će svojim idejama, zalaganjem i doprinosom i dalje činiti razliku u dosadašnjem funkcioniranju Zadarske županije. Zaključno je najavio IV. Opći sabor HSP AS u Zagrebu, koji će se pred 1555 izaslanika iz cijele Hrvatske održati u subotu, 12. 03. 2016. godine u Hypo centru s početkom u 11 sati. Pritom će se u demokratskom okruženju birati rukovodstvo stranke za sljedeće četiri godine.