HRT SKLONIO VIDEO O UBOJSTVU ĐUREKOVIĆA, DONOSIMO NOVE DETALJE SAMOG SLUČAJA

0
1223

http://vijesti.hrt.hr/231452/za-htv-govore-novi-svjedoci-kako-i-zasto-je-ubijen-urekovic

hrt
nestali video sa HRT-a o slučaju Đureković

Za HTV govore novi svjedoci – kako i zašto je ubijen Đureković

 

Razgovor o ubojstvu Đurekovića iz 2014 na HRT-u, odnosno video zapis, je nestao ispod teksta. Zašto? Zanimljivo da  dvije godine normalno je egzistirao uz tekst, ali danas ga više nema. Razlog je naš portal koji je cijelu situaciju rasvijetlio sa neke druge strane. Dugo godina je udbaška elita sam slučaj predstavljala kao nacionalistički. Istina je sasvim drugačija. pozadina je kao i uvijek novac, lagodan život i pljačka Hrvatske. Kad smo počeli imenim i prezimenima slagati kockice najveće pljačke u povijesti počeli su nestajati detalji slučaja. Od tada smo na meti svih umreženih pojedinaca.

“Mika Špiljak, moćni hrvatski kadar, na udaru je Stane Dolanca, tada šefa savezne policije, kaže Anđelko Jagačić, jedan od direktora u Podravci 80-ih godina prošlog stoljeća. Poslove je za Dolanca, tvrdi, odrađivao Pavle Gaži.

Gaži je bio član Predsjedništva SKH, CK SKJ, sekretar unutarnjih poslova Hrvatske. Bez njega se to nije moglo ni smjelo dogoditi, rekao je Jagečić i dodao da je hrvatski dio Udbe, u kojoj su bili Mustač i Perković, morao znati za ubojstvo Đurekovića.

Što o tome kažu povjesničar Tvrtko Jakovina i odvjetnik Marijan Hanžeković, koji je prije 30 godina. branio direktore Ine i Podravke, pogledajte u videoprilogu!”- tvrdi HRT

hanžaPrema našem pouzdanom izvoru sa ovim slučajem Pavle Gaži nema ništa, ali imaju neki drugi i zato je nestao video na HRT-u. Naravno kao  i uvijek sprega medija i odvjetništva uvijek ima svoju igru protiv medija koji u stvari govore istinu. U vrijeme slučaja pljačke INA-e  u bivšoj državi Vanju Špiljka je zastupao Hanžeković, kod kojeg bi trebao biti cijeli spis, koji bi itekako pomogao u rasvjetljavanju slučaja Perković na njemačkom sudu. Priča samog Hanžekovića da se tadašnja zemlja  obračunavala sa zlatnom hrvatskom mladeži je smiješna, obračunavala se sa kriminalom, koji je imao toliki opseg da je završio istragom  odgovornosti Mile Špiljka i njegova sina. O samom slučaju dosta toga znaju dva  naša policajca, Mareković i Kraljević-King, poglavito ovaj drugi je česti gost u emisijima HRT-a, ali zanimljivo kako ga nema u raspravi oko samog slučaja Đureković.

Priča oko slučaja Đureković vezana je za najuvjerljiviju priču dvojice političara; Jakova Blaževića i Jure Ivezića, koji su prodali priču “drugovima”, kako iz Jugoslavije treba iznijeti novac , da bi se u slučaju napada imala čime braniti, sve ostalo je povijest pljačke.

Na ovoj priči je pokradena Jugoslavija, a zlatna mladež je vrlo temeljito ispraznila trezore. Kada je Đureković želio iznijeti činjenice koje je znao, završio svoj život jako brzo. U Münchenu prema našim saznanjima fali jedan dio spisa koji bi mnoge stvari rasvijetlio. Svakako da Kraljević i Hanžeković znaju puno o samom slučaju i čudno zašto sud nije iskazao želju da i oni dođu na sud u svojstvu svjedoka. Za vas našli smo video na vrijeme spremljen na youtube, uklonjen sa naše kontrolirane dalekovidnice. https://www.youtube.com/watch?v=BkDhWi3Iq6E

I. Drenjančević

HOP portal