Skandal:INFORMACIJE IZ ‘USKOKOVE ISTRAGE’ O DOLAČKOM CURE U JUTARNJI LIST KAO IZ ‘BIRTIJE’

0
1241
19.07.2014., Zagreb - Na konferenciji za medije Policijska uprava Zagrebacka objavila je rezultate policijske akcije u kojoj je doslo do zapljene vecih kolicina markiranih odjevnih predmeta. Photo: Zarko Basic/PIXSELL ------ 1 stupac color novosti
.

Jutarnji list iznosi detalje USKOK-ove istrage protiv policajca Željka  Dolačkog, što je prvorazredni skandal. Ispada kako su istrage zapravo birtijaške priče pred samo suđenje o kojima svaka baba s placa može saznati.

Pred kraj ročišta zadrhtala mu je donja vilica kad je rekao: “Pa zar bih ja nakon 28 godina policijskog staža to napravio?”- tvrdi Jutarnji list i ako je uopće točna ta informacija, nije je li skandalozno ponašanje istražnog tima, koji detalje iznosi u javnost? Hoće li USKOK pokrenuti istragu tko je ovakve informacije iznosio?

USKOK postaje podružnica Jutarnjeg lista, očekujemo uskoro da zajedno izlaze i na konferencije za novinstvo. Cijela situacija je sramotna za naš pravosudni sustav, jer tajnost istrage servira se u Jutarnji list. Provodi li istraga javni linč nad Dolačkim? Opet ako ova informacija nije točna, onda se provodi javni linč i osuda Dolačkog prije suđenja?! Čini se da je nekome itekako stalo da detalji izlaze u javnost.

“Drugi krunski dokaz je vještački nalaz prema kojem je blagajna prepiljena novom ručnom pilom, a koju je, kako tvrdi Uskok, Dolački kupio 26. ožujka u Bauhausu u Buzinu i za to Uskok posjeduje račun. Dolački ne osporava da je dvaput kupovao u tom Bauhausu, ali uskrsnu svjetiljku i škare za živicu, no obrana tvrdi da nema broja računa i specifikacije. Provjereni su i drugi centri. Prema tvrdnjama Uskoka, ključni argument su zaključci očevida prema kojemu je sef već bio otvoren kada je bio pilan. Međutim, kako smo doznali, vještaci su na temelju tragova zaključili da je brava sefa bila otključana kad je bila pilana, pa proizlazi da je provalnik pilio otključani sef. Dolački je bio i na detektoru laži, tvrdio je da je prošao detektor i da nije reagirao na kritična pitanja, no Uskok smatra da to baš i nije tako.”- piše Jutarnji list.

I još jedan čudan detalj izašao je na vidjelo. Dolački prema USKOKU ima jedini ključ od sefa koji je provaljen, iako je sef 16 godina u prostoriji i svi djelatnici prije njega mogli su napraviti kopiju ključa. Dolački nema jedini ključ od ureda, pa prema tome i u ured je netko drugi mogao ući, a kako nije neprekidno tih 16 godina u uredu i neki drugi policijski lopov mogao je istu stvar učiniti.

Dolački tvrdi da i on zna nekoliko ljudi koji mogu obiti sef, tvrdi da nakon primopredaje dužnosti nije bilo službene primopredaje ključa blagajne, a o tome će se ispitati i njegove prethodnike na načelničkim mjestima.”. -tvrdi Dušan Miljuš u tom tekstu koji je on potpisao. Ako je  ta informacija točna; iz nje proizlazi da uopće nisu ispitani i drugi “nosioci famoznog ključa”, a koji su ga imali uz sebe dok nije došao ključ do Dolačkog.

Željko Dolački jedino što možemo sa sigurnošću reći da je  bio bliži milanovićevoj partiji, što pak govori koliko je depolitizirana policija. Očito još dugo će Hrvatskom vladati komunistički režim vladanja i postavljanje policajaca po podobnosti, a tako se isti kadrovi i smjenjuju…Radi li se ovdje pritisak politike na čovjeka koji očito puno zna o jednoj i drugoj strani ili uklanjanje osobe koja bi mogla uništiti političke mecene elita ili pak najglupljem policajcu u povijesti tek treba vidjeti?!

HOP portal