HRT OGROMNIM PLAĆAMA ZA LOŠ PROGRAM MUZE VLASTITI NAROD, A OSTALI MEDIJSKI MOĆNICI PLJAČKAJU DRŽAVU

0
1550

ori20000 Hrvata živi u Dablinu. Biti će ih još više u irskoj prijestolnici. Razlog je uvijek isti, provođenje ekonomskih mjera SDP-a ili HDZ-a. Plan uništenja Hrvatske koji ima temelje u pljački Jugoslavije provodi se temeljito. Jedan mali soj poslušnika živi veličanstveno u Hrvatskoj, a za tako nešto ustrojili su sebi i diplomaciju koja radi za njih, a većinu su opljačkali i iselili. To je  plan 21 i svi ostali planovi  vladajućih. I dok se demografi i ekonomisti svađaju oko ekonomske politike Hrvatske, naša zemlja već godinama ima istu politiku. Uništenja nacije, vjere, krađu privrede, raseljavanje i financiranje svih protivnika . U svojoj pljački obezglavili su cijelu zemlju.

Srpsko narodno vijeće uz HDZ-u postalo je ustavna kategorija i tako dalo poseban status srpskoj manjini u odnosu na ostale manjine. Meni se osobno čini da je tim činom napravljena diskriminacija prema ostalim manjinama, a opet srpsku manjinu smo dobrano nagradili za svoju pobunu protiv vlastite zemlje. Iz MUP-a 2001 godine izbačeni su branitelji, a primani su srpski teroristi. Znači svaki građanin mora proći kontrole o nekažnjavanju, ali srpski teroristi imaju povlašetni položaj.

pupi pljačkatorOsnivaju se mase protuhrvatskih udruga za koje se izdvajaju ogromna sredstva, a iz proračuna 12 miljardi kuna odlazi za udruge dok su naša djeca u školama gladna, a narod se iseljava. Prema tome ne radi se o lošem ekonomskom programu već o vrlo sofisticiranom načinu uništenja države u kojem sudjeluje vlast, pravosuđe, privrednici i mediji. I svi su jako dobro nagrađeni za takvo djelovanje. Pupovac kontinuirano potpiruje mržnju Hrvata i Srba, a SNV za svoje djelovanje 2006. godine dobiva 2,6 milijuna kuna, da bi sedam godina kasnije dobivao 7,5 milijuna kuna. U državi imamo ured predsjednika i bivšeg predsjednika,a onaj bivši nimalo omiljeni stalno se prijeti vlastitoj državi. Umjesto da shvati kako je ukidanje njegovog ureda nužnost, poput ruskog oligarha prijeti tužbama, jer ne želi sudjelovati u štednji za vlastiti narod. Ako želi pomagati državi može to činiti i iz svoga stana, ali nužnost ureda zapravo je nužnost mužnje vlastitog naroda.

Koliko se pljačkalo zemlju govori činjenica o dugu, 1990. godine dug je bio 4 milijarde dolara, danas je 250 milijuna eura. Sve banke su propale, a narod je opljačkan da se iste saniraju i prodaju za siću. Od toga narod nije imao ništa.  Ekonomski plan znači postoji i provodi se od 1991. godine. Uništeje

2015-12-21 09.17.59, ag wienU bankarskom smislu Državu nam vodi Zagrebačka banka, koja zanimljivo jedina nije prošla sanacije. Nekada je ta banka bila vlasništvo građana, koji  su dobivali enormno skupe kredite, danas je predstavljena kao vlasništvo Unicredita, a jasno se vidi da je većinski vlasnik  AdriaAG Wiena, koja je pak nastala za vrijeme komunističih aparatčika Jugoslavije. Oni su  sedamdesetih godina prošloga stoljeća osnovali banku u Beču, znači da je Zagrebačka banka i dalje pod kontrolom istih ljudi, dok je u međevremenu Unicredit maska cijele situacije. Nakon našeg pisanja o problemu Adria ag je ugašena i Zagrabačka banka se pripaja banki Austrija. Zanimljivo.

S novcem koji je država od neovisnosti potrošila na sanaciju banaka mogla se napraviti još jedna mreža svih autocesta u zemlji. Na njihovu gradnju potrošilo se oko 43 milijarde kuna, a građani su za sanacije banaka dali duplo više, 87 i pol milijardi kuna.

Sanacije su bile uglavnom ’90-ih. Banke su potom privatizirane za mršavih 5,4 milijarde kuna. 26 banaka i štedionica završilo je u stečaju. Država je iz toga naplatila manje od milijardu kuna. Samo 7 posto uloženog novca u sanacije vratilo se u proračun. A kakvo je  postupanje prema narodu?

Kako je u medijima?

Nagrađuju se trovači u medijima za svoj protuhrvatski rad. Neki od njih imaju bolje plaće od vlastodržaca, kako bi održali ovaj pljačakački režim na životu.

 Nekadašnje plaće zaposlenika  Europapress holdinga prema dokumentu Denisa Latina

Ime i prezime        Tiskovina Radno mjesto           Mjesečni honorar

1  Mladen Pleše         Jutarnji list glavni urednik            107.802,50
2   Davor Butković       Jutarnji list zamjenik gl. ured.      138.802,50
3   Igor Alborghetti      Jutarnji list zamjenik gl. ured.         80.832,50
4   Ana Plišić               Jutarnji list urednica Unutr. pol.      80.832,50
5   Sandra Kukić          Jutarnji list urednica Društva           71.842,50
6   Ivica Buljan            Jutarnji list urednik Magazina          71.842,50
7   Vladimir Janković    Jutarnji list urednik Svijeta              44.485,00
8   Boris Vlašić             Jutarnji list urednik Komentara       47.275,00
9   Mark Cigoj              Jutarnji list urednik Crne kron.        62.542,50
10  Srećko Milić            Jutarnji list noćni urednik              40.455,00
11  Vuk Radić              Jutarnji list urednik Nedjeljnog       45.570,00
12  Marin Galić             Jutarnji list urednik Auto priloga    15.577,50
13  Gordan Zečić          Jutarnji list urednik projekata         66.882,50
14  Darko Kolombo      Jutarnji list urednik                       61.457,50
15  Antonija R. Horvat   Jutarnji list grafička urednica         58.667,50
16  Vjekoslav Skledar   Jutarnji list urednik fotografije         46.479,82
17  Ana Muhar             Jutarnji list dopisnica London        74.000,00
18  Nenad Polimac       Jutarnji list filmski kritičar             71.842,50
19  Miljenko Jergović    Jutarnji list komentator                71.684,50
20  Jelena Lovrić          Jutarnji list komentatorica              62.310,00
21  Nino Đula              Globus glavni urednik                  90.752,50
22  Zoran Petrušić        Globus pomoćnik gl. ured.             55.152,50
23  Boris Dežulović       Globus komentator                      48.003,75
24 Tanja Torbarina       Globus komentatorica                  41.230,00

Kad se govori o Jeleni Lovrić, redovito se citira propagandist JNA i suradnik KOS-a Miroslav Lazanski (beogradska inačica Mladena Plešea) njen redakcijski kolega i bivši prijatelj, koji je više puta ponovio da ga je Jelana Lovrić pitala “kad će već jednom tenkovi JNA zgaziti Hrvatsku”.  Podatke je iznio Denis Latin .

Narod je “OPROSTIO”  i platio 600 milijuna kuna EPH odlukom vlade i Jutarnji list je nastavio izlaziti. Ogromne plaće zbog promocije neistina i kamuflaža pravih afera, jer te novinare Hrvatska nije čitala  u značajnom broju. Očito da su bili loši, a imali su dobre plaće. Dobre plaće za kvalitetu ili podobnost? Jutarnji danas piše o ogromnim plaćama ljudi u državnoj upravi, ali o svojim krahovima niti slova.

mihael-ljubasDrugi novinski magnat Michael Ljubas dužan je oko 70 milijuna kuna poreza državi, upropastio je mnoge tvrtke, izbjegava plaćati novinare, mnoge obitelji je upropastio, na naslovnici razapinje Oreškovića zbog životopisa. Njegove novine su prikazale napad na njega, kao napad na slobodnu riječ, iako kao osoba je daleko od slobodne riječi i radi isključivo za svoju promociju i zaštitu, prozivajući druge. Država mu plaća za zgradu prekršajnog suda u Zagrebu na mjesec 60 000 eura, ali on ne odgovara za svoje propuste. Inače najkomičniji tekst  ikada napisan je naravno onaj u Dnevnom, kada je novinarka pisala o državnom udaru u Njemačkoj i da je kancelarka Merkel smijenjena. Toliko o istini.kasapić merkel

Index ima na čelu “oficirsko dete” Babića koji je krao, pa za to dobro djelo dobio od korumpiranog sudstva samo guljenje krumpira. Zamislite da vi ukradete 2,8 milijuna kuna državi i dobijete 8 mjeseci guljenja krumpira? Nije loše, lopov ukrade kokoš pa dobije 6 mjeseci. Matija Babić, vlasnik portala Index, optužen da je zajedno s Vanom Šalov Violić fiktivnim ugovorima tvrtku Prva stranica d.o.o. oštetio za oko 2,8 milijuna kuna je na zagrebačkom Županijskom sudu priznao krivnju te je osuđen temeljem nagodbe s tužiteljstvom.

Tko plaća štetu za Jutarnji, za vlasnika Dnevnog i za Matiju Babića? Narod, u kojeg se ovi zaklinju.

HRT kao državna televizija, plaćena od naroda je uhljebnica za maskiranje laži. Dati ću vam jedan primjer. Nikola Kovačević optužio je za propast INA-e Šterna i Valentića. Njih dvojica su bili gosti u više navrata na HRT-u, ali Nikola Kovačević nikada. Današnji šef HRT-a Siniša Kovačević se pokazao bolji ravnateljem nego novinarom, otkazao je  47 ugovora o radu, odobrenih od Radmana u slučaju otkaza njegovim poslušnicima od  4 00 000 do milijun kuna ODŠTETE, Koraljka Plaščar, zbog pisanja tih ugovora za  Radman dobila je otkaz. Današnji djelatnici HRT-a taj potez zmjeraju Kovačiću, iako se čini sasvim opravdan, kao i smanjenje plaća pojedinicima, dok se narod iseljava iz zemlje. Kako doznajemo Kovačić je ušao tim potezom i u sukob sa Domagojem Burićem, prosjećnim novinarom, bez značajnih rezultata, ali sa osnovnom plaćom 16 000 kuna, te sa nekim dodatkom od čak 6000 kuna, koji mu potpisuje Goran Radman 20 dana prije smjene. Radno mjesto Burića je radna jedinica produkcijski odjel -obrazovanje i znanost, a njegova supruga Jasna Burić na radnom mjestu – htv2-portali i uslage ima slična primanja. Oko 6500 eura mjesečno dobivaju Burići za rad koji nije nešto posebno, dok narod gladuje, čeka plaće godinima i iseljava. Taj isti Burić javlja se i za ravnatelja HRT-a, iako svi oni zajedno prema sposobnostima ne bi mogli biti direktori pazinske televizije. 

Zašto nam je država u kolapsu? Sposobni se iseljavaju ili daje im se otkaz, a lopovluk, laž i podvale nagrađuju se ogromnim primanjima, koje plaća narod u konačnici. Novaca ima, ali za pljačku naroda, dok se narod  sustavno ponižava i uništava. To je ekonomski plan svake garniture vladajućih.

Igor Drenjančević

HOP portal