EKSKLUZIVNO: VELEOPSLANIKA VIDOŠEVIĆA DJELATNICE MVP-a OPTUŽUJU ZA POKUŠAJ SILOVANJA I SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE!

0
1513

tomislav vidoševićHOP PORTAL OBJAVLJUJE IZVORNO PISMO DJELATNICA MVP-a

U prilogu dostavljamo presliku dopisa koji već duže vrijeme kruži u zagrebačkim odvjetničkim krugovima, a u kojemu se tek šturo spominju posljedice nasilničkog ponašanja u rezidenciji hrvatskoga veleposlanika u Ukrajini, čija seksualna zlostavljanja u Ministarstvu vanjskih poslova s popriličnom nelagodom pamti nemali broj kolegica, koje su imale nesreću susresti Tomislava Vidosevića.

I dokle će to trajati (?), da taj kako ga u medijima predstavljaju „najveći ljubavnik medju hrvatskim veleposlanicima“  uživa neupitnu potporu institucije predsjednika države (15. rujna 2012. u Ukrajinu ga je poslao Ivo Josipović), iako već i vrapci na krovu znaju: za njegovu rastrošnost kada je u pitanju proračun veleposlanstva (kojeg je u potpunosti privatizirao, a o čemu je blagajnica više desetaka puta izvjesćivala tadašnju glavnu tajnicu Vesnu Cvjetković, kao i ministricu Vesnu Pusić), za njegovu više no pretjeranu sklonost alkoholu (a moguće još i nekim drugim „sredstvima“), za njegovu totalnu profesionalnu nekompetentnost i sklonost „zaobilaženju“ zakona, za njegovu bolesnu sklonost mobingiranju podređenih, te posebice za njegovu bolesnu sklonost prema seksualnom uznemiravanju podređenih ženskih osoba.

vidoševićPriče o seksualnom uznemiravanju kolegica u Rimu (gdje je bio veleposlanik od 2006. do 2012.), već odavna su postale „klasikom žanra“, s posebnim naglaskom na pokušaj silovanja jedne od suradnica, koja je ubrzo potom napustila Veleposlanstvo, a slučaj je potom uspješno strpan „pod tepih“ (budući da je Vidosević uživao i neupitnu potporu predsjednika Mesića). A te su priče oslikavale samo dotad uvriježeno ponašanje na prethodnoj dužnosti pomoćnika ministra vanjskih poslova zaduženog za multilateralne poslove i međunarodne organizacije (2004-2006.), koji se u Ministarstvu posebice „istakao“ u nasilničkom pipanju i odgovarajućem ucjenjivanju mlađih kolegica. I, nakon „uspješno“ odradjenog šestogodisnjeg „posla“ u Rimu, Tomislav Vidosević je za nagradu dobio Kijev, gdje se odmah okomio na stariju savjetnicu, suprugu jednog našeg poznatog odvjetnika, koju je, između ostalog, iz sobe namijenjene zamjeniku veleposlanika praktički izbacio u hodnik, kako bi osigurao „životni prostor“ za svoju novu miljenicu – zanosnu Ukrajinku Valentinu, s kojom je potom sam odlazio baš na svako službeno putovanje. – Zanimljivo je da ga je plavokosa Valentina pratila čak i na tako delikatna sluzbena putovanja kao sto su bila i ona u Odessu, gdje su njih dvoje zajedno „nadgledali“ remont hrvatskih MIG-ova!

I dokle će to tako (?), kad u Ministarstvu vanjskih poslova znaju sve o „podvizima“ Tomislava Vidoševića, kojemu čak ni ministricina unutarnja kontrola usprkos nizu utvrdjenih financijskih i drugih makinacija nije uspjela maknuti „ni dlaku s glave“. Već ga je, nasuprot tome, zaštitila i učinila nadalje nedodirljivim, a za sto posebne zasluge pripadaju glavnoj tajnici Vesni Cvjetković i inspektoru Damiru Božiću. (Prema nekim izvorima, jedan od „inspektora“, H.P., je za „dobro obavljen posao u Kijevu“ čak nagrađen mjestom generalnog konzula na jednom kontinentu!)

Molimo vas, učinite nešto da se suzbije seksualno i obiteljsko nasilje koje Tomislav Vidosević prakticira već čitav niz godina, na lagodnoj i dobro plačenoj dužnosti hrvatskog veleposlanika, a o čemu mnogi znaju puno a mnogi bar poneki detalj.

Ako baš i nikome nije stalo do Vidoševićevih financijskih i stručnih „propusta“, molimo vas zaštitite bar obitelj i ogradite se javno od prešutne potpore ovom nasilniku. I supruga koja je doista puno toga propatila kako bi pod svaku cijenu sačuvala obitelj i sve one poznate i nepoznate žrtve njegova seksualnog napastovanja zaslužuju zadovoljštinu, ako ne drugačije bar javno izrečenim: – STOP nasilju Tomislava Vidoševića, – STOP poniženjima supruge i obitelji, – STOP poniženjima i strahovima kolegica u Ministarstvu vanjskih poslova.

Učinite nešto, molimo vas!

Zaposlenice MVP-a, solidarne sa žrtvama seksualnog i obiteljskog nasilja

HOP portal