JOSIĆU 6 MJESECI ZA RAZBIJENU PLOČU, MATIJI BABIĆU 8 MJESECI ZA UKRADENIH 2,8 MILIJUNA KUNA, SINČIĆU NIŠTA!

0
1076

babić kreleMatija Babić, vlasnik portala Index.hr, optužen da je zajedno s Vanom Šalov Violić fiktivnim ugovorima tvrtku Prva stranica d.o.o. oštetio za oko 2,8 milijuna kuna, na zagrebačkom Županijskom sudu priznao je krivnju te je osuđen temeljem nagodbe s tužiteljstvom.

Dobio je godinu dana zatvora, koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 300.000 kuna. Krivnju je priznala i Vana Šalov Violić te je osuđena na osam mjeseci zatvora, koji su joj zamijenjeni radom za opće dobro.

Izrečena je  presuda Tomislavu Josiću, za razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru, koja je više nego sramotna. Tomislav Josić je za razbijanje ćiriličnih ploča dobio 6 (šest)  mjeseci zatvora, godinu dana uvjetne i 1000 (tisuću kuna) novčane kazne. Usporedimo li ove dvije presude, ispada da razbijanje ploče vrijedne par stotina kuna povlači za sobom istu kaznu kao i krađa 2,8 milijuna kuna. Krivosudna diskriminacija!tomislav-josic-8bd93ff0c298bf4d44a9b965a8afd967_view_article_new

Primjer Vilibora Sinčića još je zanimljiviji. Ukapčao je stuju na ilegalan način, što u sebi sadrži i kaznenu odgovornost, “protestirao je ispred deložiranih”, a za taj aktivizam nije zatvorski kažnjavan. Kada bi tako nešto učinio Josić sigurno bi dobio zatvorsku kaznu. Što to govori? Pravosuđe je partijsko sudište. Kadrovi bliski ljevici, i to najviše onoj jugonostalgičarskoj, mogu raditi baš sve što požele.

HOP portal