GRBIN NAPAO MOST JER JE SDP SUDJELOVAO U FALSIFICIRANJU SKUPŠTINE ŽIVOGA ZIDA

0
1379

Još 21. 5. 2016. na  portalu je  otvorena afera ilegalne skupštine Živoga zida, tako da televizijska uzbuna oko slučaja Živog zida kasni gotovo mjesec dana. Mediji kontroliranih dalekovidnica tek sada reagiraju. Mi ćemo ponoviti isti tekst iz kojeg se jasno vidi koliko smo dobro predvidjeli sadašnja događanja oko Živog zida, smjenu Sinčića i pad živozidaških razvratnika. Ipak, ovaj tekst ima i jednu drugu priču: zbog čega Grbin arlauče na MOST  u medijima. Razlog je jednostavan, mora ocrniti MOST, kako bi sprao sumnjivu ulogu SDP-a u mućki oko ilegalne skupštine Živog zida i falsifikata same skupštine. MOST danas drži ministarstvo uprave i pravni kuhar Grbin je u velikoj nevolji baš zbog slučaja falsificirane skupštine.

Živi zid u primorsko-goranskoj županiji funkcionira nezakonito koristeći žig Saveza za promjene, stranke koje odavno više nema. Živozidaši se izgovaraju time što im nedostaje novac za novi pečat, međutim, novac za taj skupocjeni pečat su živozidaši već nekoliko puta sakupljali od svojih obožavatelja i pristaša koje su opetovano molili za donacije u tu svrhu. Donacije su svaki put dobili, no žiga još uvijek nema. Kao što ga nije bilo ni za vrijeme parlamentarnih izbora. Bez legalnog žiga su i izborni rezultati za živozidaše – nelegalni. U primorsko-goranskoj županiji je na vlasti SDP koji je na sve to blagonaklono gledao baš kao i naša izborna povjerenstva.

Kosor-vila-i-Pernar-delija_ca_largeIvan Sinčić, Ivan Pernar, Vladimira Palfi i Hrvoje Runtić  se nakon skupštine Živog zida u Splitu u facebook prepisci dogovaraju kako sakriti kazneno djelo koje je Sinčić počinio potpisavši odluke nevažeće skupštine sa nepostojećim sudionicima. Sinčić citira živozidaškog pravnika Ivicu Markovića, uspoređujući sebe sa Milanovićevim vođenjem Vlade telefonskim putem, a što bi valjda trebalo opravdati i Sinčića u potpisivanju odluka nepostojeće živozidaške skupštine. Nije vjerojatno da su živozidaški čelnici baš toliki diletanti koji ne znaju kako se organizira skupština stranačke podružnice. Sinčić kao i ostatak vodstva Živog zida su jako dobro znali da neki članovi skupštine uopće nisu bili na toj skupštini, a opet su potpisani. Osim toga, neki koji su navodno bili nazočni skupštini već odavno nisu članovi stranke Živi zid. U razgovoru s odvjetnikom koji je pokrenuo kazneni progon protiv čelništva stranke zbog osnovane sumnje da su krivotvorili potpise skupštinara na skupštini održanoj 4. listopada 2015. godine doznajemo da je cijeli slučaj završio na USKOK-u na prijedlog oštećenih „skupštinara“. Ova prijava može nanijeti veliku štetu Sinčiću i zapravo okončati njegovu političku karijeru. Također doznajemo od odvjetničkog ureda koji zastupa oštećene takozvane skupštinare, da je fantomska skupština održana s tim datumom zavedena u Ministarstvu uprave na čijem čelu je tada bio Arsen Bauk – retroaktivno, znači čitava dva mjeseca ranije. Na taj način se prvi puta javno povezuje živozidaško vodstvo sa esdepeovskim, jer su na čelu tog ministarstva tada bili SDP-ovi kadrovi, a ova afera baca loše svjetlo na samog SDP-ovog meštra od izbora Peđu Grbina. peđa srbinKrene li afera zacrtanim putem kaznene prijave oštećenih, tresti će se i stolica Zorana Milanovića koji ne može tvrditi da sa ovakvim „detaljima“ nije bio upoznat. Ako spojimo ova saznanja s ponašanjem Ivana Sinčića nakon izbora kada je pohodio Zorana Milanovića nakon cirkusa s Prgometom, sve je jasnija uloga Sinčića u projektu oduzimanja glasova HDZ-u. Afera oko ilegalne skupštine može dovesti i sam SDP na osuđeničku klupu poput HDZ-a, a u tom slučaju će Ivan Sinčić biti pokajnik. Cijelu situaciju bi jedva dočekao Komadina da skine Milanovića s trona nakon velike blamaže u slučaju Baldasar. Hoće li naše pravosuđe i ovog puta zažmiriti na nezakonito ponašanje Sinčića, treba tek vidjeti.   milanojeb

U aferi nepostojeće skupštine i krivotvorenih potpisa Pernar igra na kartu zastare počinjene prijevare, Palfi se po običaju pjeni i prostači jer se na vrijeme nije uklonilo neposlušne iz stranke, dok se Hrvoje Runtić boji za ugled jer će svi skupa “ispasti klošari”, a pritom zaboravlja da je nedavno temeljito porušio i zadnju ciglu ugleda te nakaradne stranke zvane Živi zid, gostujući u emisiji Malagurskog, rame uz rame sa Savom Štrbcem. Da situacija u Živom zidu nije ni malo dobra, vidjelo se i na njihovom sastanku u Kaštelima u ožujku ove godine, kada je živozidaško vodstvo angažiralo zaštitare koji su zabranili ulazak nepoželjnim članovima (čak njih 15), a na kraju je uredovala i policija. Živi zid je svojim nezakonitim ponašanjem dao priliku Hrvatskoj demokratskoj zajednici da se konačno razračuna s Milanovićevom strujom u SDP-u i otvori slučaj Milanović nakon slučaja Sanader.

HOP portal

Vezani članak

http://hop-portal.com/2016/05/lazirana-skupstina-zivog-zida-tesko-optuzuje-sdp-ovo-rukovodstvo/