ANALIZIRAMO: KONCEPCIJA MOST-a ZA IZBORE JE ČISTI PUT U PROPAST

0
2217

Analiziramo za vas taktiku MOST-a na predstojećim izborima, a prema pisanju Jutarnjeg lista MOST ide na izbore sa 4 šuplje teze;

1. Negativan stav prema “lijevima i desnima”

2. Promoviranje Mosta kao jedine političke snage koja je spremna na istinske reforme

3. Eksploatacija monopola na poštenje

4. Odbacivanje bilo kakve odgovornosti za pad Vlade i prijevremene izbore

1. Stav prema lijevima i desnima, a misli se na SDP i HDZ kao negativan stav je zapravo prvi neuvjerljivi stav. Petrov je na prethodnim izborima imao istu teoriju, koju je ovjerio kod javnog bilježnika i napravio krivokletstvo. Birači nisu budale, dva puta neće nasjesti na istu priču. Upravo ovaj stav će znatan broj birača odmaknuti od MOST-a. MOST mora objasniti biračima zašto ih vara tom tezom, kada je ipak bio u vladi i pregovarao je sa lijevima i desnima, kao što će morati i na slijedećim izborima.

2. Druga teza MOST-a još je opasnije oružje u rukama njihovih protivnika, jer sebi daju pravo na ekskluzivitet reformi. U vladi ni “r “od reformi do sada, jedan uobičajan proračun je izglasala vlada u kojoj je bio i MOST, a sama politička ekonomija svela se na rasprodaju Končara i izglasavanje proračuna za preživljavanje, a koji bi proračun doveo do novih zaduživanja. Reforma u našem slučaju znači pronaći ukradeni novac, elitu razotkriti u krađi – znači i lijevu i desnu, a koja je zapravo u potpunosti lijeva, neokomunistička, pljačkaška još iz doba SFRJ. Tajkuni su redom bivši komunisti, medijski magnati su komunisti, a pravosuđe je neokomunističko sudište.

3. Eksplatacija monopola na poštenje je jedna bizarna teza za kampanju, više produkt birtijaških propovjedi nego nešto korisno u kampanji. Potpuni promašaj, jer u državi enormne korupcije i pljačke stoljeća malo je uvjerljivo pričati o poštenju. Još kada se doda priča o Petrovu i ovjeravanju potpisa kod javnog bilježnika, nakon kojeg je prevario birače, ova priča liči na Sanadera i jamstvene kartice, kojom je on jamčio kako će nas opošteniti, očito lopovlukom.

4. Odbijati odgovornost za pad vlade, a sjediti u istoj teško je uvjerljiva priča za izbore. Priča je to o mladoj koja se udaje za narkomana, ali vjeruje da će on biti dobar otac. Za pad vlade je svakako bio najodgovorniji Karamarko koji nije želio izaći iz vlade, te je srušio istu i na kraju bio i sam srušen od vlastitih jataka u toj raboti. MOST je odgovoran jer nije našao način sačuvati taj očito perverzan brak. Zaprljao se tim brakom i izgubio povjerenje jednog dijela birača, što je očito i bio cilj jednog dijela korumpirane desnice.

Što je zapravo najveći krimen MOSTA? Nije se odmaknuo od titoizma, osudio zločine komunizma, te je dao priliku lijevim i desnim korumpiranim neokomunistima da ponovo dođu na vlast. Činjenica je da MOST zna da su i HDZ i SDP uništili INA-u, da su uništili bankarski sustav, dozvolili pljačku preko RBA zadruga preko 20000 građana ilegalnim radom zadruga, a ipak su odlučili ući u vlast s jednima od njih. Nadalje, Milanović je i dalje na čelu SDP-a, unatoč aferama njegov brata, šogorice, unatoč 8 godina rada njegove žene bez licence, sumnjivim pričama oko zračne luke, koju je preuzela offshore kompanija, kreditima u LHB banci, osnovanoj za vrijeme pljačke Jugoslavije, a MOST takvome Milanoviću nije zadao niti jedan udarac preko ministarstva pravosuđa, tako da ostaje moguća koalicija sa tim nakaradnim tipom.

MOST jedino može uspjeti ako se uhvati u koštac s aferama u državi i vladare u sjeni potrpa po zatvorima te javno pokaže tko su oni i gdje je naš ukradeni novac. Inače će sve spasti na zivozidaški nivo i time pružiti priliku i jednom i drugom krilu udbe koja želi pokriti svoju pljačku.

Ogoljen prostor političke propagande vođen Skokom i Macanom u našoj zemlji nudi uvijek istu lošu shemu prodaje magle na izborima… dovoljno rijetke da se vidi laž… tako da i manje stranke prepisuju takvu teoriju kroz ostale stožere, ne čineći ništa novo i revolucionarno u samom glumačkom repertoaru, već samo omogućavaju širenje demagogije u pokradenoj zemlji.

Igor Drenjančević

HOP portal