MARGETIĆ NABIO 1,18 MILIJUNA KUNA DUGA U UDRUZI NOVINARA BEZ ZAPOSLENIH I RAČUNA

0
3149

Visoki trgovački sud je Trgovačkom sudu u Osijeku proslijedio zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Udruženjem novinara Republike Hrvatske (UNRH), udrugom koju je osnovao novinar Domagoj Margetić i kojoj je do 1. rujna 2015. bio utvrđen dug od 1,18 milijuna kuna.

UNRH koji je Domagoj Margetić likvidirao u ožujku navodeći kao razlog ‘neodržavanje redovne skupštine’ imao je do rujna prošle godine evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od čak 3281 dana. Prema podacima u zahtjevu Fine, UNRH nema niti jednog zaposlenog i nema otvoreni račun. Kako se navodi, Fina ne raspolaže s drugim podacima o imovini UNRH-a.

Udruženje novinara Republike Hrvatske osnovano je u siječnju 2002., a u registar udruga bilo je upisano u veljači te godine. Navodi se da je predsjednik u osmogodišnjem mandatu do siječnja 2010. bio Domagoj Margetić, a u registru nisu navedene druge osobe koje bi predstavljale tu udrugu osnovanu za ‘poticanje i promicanje stvaranja novog sustava javnog i demokratskog upravljanja informacijama kako bi javne informacije postale realno dostupne svim građanima’.

Kao cilj likvidiranog UNRH-a navodilo i se poticanje i promicanje primjene novog modela novinarstva ‘u smislu ekonomije informacija s tehnologijom kvantificiranja njihove vrijednosti i kvalitete’.- piše energypress

domagoj margetić tekst o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović (1)
Margetić proziva predsjednicu za “ustaštvo”

Domagoj Margetić karijeru je započeo početkom 1990-ih kao vođa stranke „Hrvatske mladeži“ s kojom na lokalnim izborima nije ostvario uspjeh[1], a kasnije se počinje baviti novinarstvom. Krajem 2002. godine Domagoj Margetić osuđen je zbog malverzacija i dugova prilikom upravljanja orintološkim rezervatom Crna Mlaka[2]. Dvaput je osuđivan odhaaškog tribunala UN-a; prvi puta 2005. kada je Margetić zajedno s Markicom Rebićem, Stjepanom Šešeljem i Ivicom Marijačićem osuđen zbog nepoštivanja suda[3] odnosno zbog objavljivanja svjedočenja zaštićenog svjedoka Stjepana Mesića u procesu protiv Tihomira Blaškića (1998.)[4]. Šešelj i Margetić, direktor odnosno glavni urednik Hrvatskog slova osuđeni su prema dvjema točkama, budući kako su odbili primiti optužnicu[5]. Nakon godinu dana Carla del Ponte ponovo podiže optužnicu protiv Domagoja Margetića, opet zbog nepoštivanja suda i otkrivanja zaštićenih svjedoka[6]. U veljači 2006. godine osuđen je na tri mjeseca zatvora i 10.000 eura novčane kazne[7], a pušten je iz pritvora 3. travnja 2007.[8]. Od 2005. godine radi kao kolumnist na vlastitom web portalu „Necenzurirano.com“. Margetić je bio predmetom kontroverzi i zbog osnivanja Stranke hrvatskih branitelja unatoč tomu kako nije sudjelovao u ratu; stranka je bila dijelom koalicije „Jedino Hrvatska“, ali nije s njom nastupila na izborima za Hrvatski sabor 2007., već samostalno u XI. izbornoj jedinici za iseljeništvo. SHB na navedenim izborima nije ostvarila parlamentarnu zastupljenost.-objavljuje wikipedija.

Stranku je na kraju preuzeo od njega Karino Sturm, preimenovao je u Zajedno.

O bauku ustaštva Margetić priča zajedno sa neokomunističkim lopovima, kako bi se prikrio  ogroman kriminal neokomunističke elite…izmišlja se vanjski i unutarnji neprijatelj, vanjski je EU i SAD-e, a unutarnji ustaše…Margetić je prvo radio sa Bujancem u Imperijalu, klasičnom listu partije, da bi završio kod Milorada Dodika u genocidnoj tvorevini RS, odnosio je čak i dokumente u Beograd u svezi kriminala u našoj zemlji i tako pomagao srpskoj strani u ucjeni naše držve, a za sve to vrijeme protuhrvatske vlasti bio je dobrodošao na svim našim televizijama.

HOP portal

HOP portal