Vlahović: Pupovac je postao degutantan sa srpskom ugroženošću

0
2849

“Dugo već razmišljam o strahovima Srba u Hrvatskoj i neprestanom obnavljanju tih strahova od onih koji imaju političku i duhovnu moć u Hrvatskoj. Uz strahove, kao što su oni vezani uz zaposlenje, dugove, zdravlje i budućnost djece, koje dijele s većinom hrvatskih građana, Srbi, mnogi od njih, žive u strahu zbog toga što su Srbi. Boje se reći da su Srbi. Boje se pokazati da imaju veze sa Srbima i njihovim institucijama. Boje se prenositi svoju pripadnost srpskom narodu na nove generacije. Dakle, mnogi od Srba ne žive s osjećajem slobode, već s osjećajem straha…”

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac podužom je objavom na svojoj Facebook stranici jučer opisao kako se srpska manjina u Hrvatskoj često susreće s problemima samo zbog svoje nacionalnosti.

Bjelovarčanin Nenad Vlahović, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj, Pupovčeve je pak tvrdnje ocijenio “vrlo oštrima“.

– Mislim da ta izjava nema nikakvu činjeničnu podlogu, da je situacija u Hrvatskoj u cijelosti povoljna za srpsku zajednicu koja živi tegobe života zajedno s većinskim hrvatskim narodom – kaže Vlahović pa Pupovčeve izjave naziva predizbornom demagogijom.

– Njegove tvrdnje krajnje su degutantne, a na području sjeverozapadne Hrvatske, gdje živim, nije zabilježen ni jedan slučaj bilo koje vrste pritiska na članove srpske zajednice. Hrvatsku smatram svojom domovinom i moja je dužnost reći građanima stvarno stanje, istodobno prihvaćajući da postoje sporadični ispadi prema pojedincima – kaže Vlahović dodajući da bi se Pupovac trebao zapitati koliko je i osobno, svojom retorikom, mašući selotejpom i forsirajući dvojezične ploče u Vukovaru, pridonio ekscesima na štetu srpske zajednice.- prenosimo dio teksta iz Večernjeg lista.http://www.vecernji.hr/hrvatska/sto-o-dramaticnoj-objavi-sefa-snv-a-na-facebooku-kazu-ostali-politicki-lideri-srba-u-hrvatskoj-1098656

HOP portal