RUSKA FEDERACIJA OBNAVLJA PARTIZANSKE SPOMENIKE NA BANOVINI NA INICIJATIVU MESIĆA I SRBA

0
3412

Općinu Vojnić i tamošnju Udrugu antifašista 17. kolovoza posjetio je ambasador Ruske federacije u Zagrebu Anvar Azimov sa svojim suradnicima. Sa njima je bio i predsjednik SABA RH Franjo Habulin koji je zajedno sa Stipom Mesićem, počasnim predsjednikom SABA RH, dogovorio dolazak ruskog ambasadora u Vojnić. Iako su bili pozvani u Vojnić, nisu se odazvali predstavnici Izraelske ambasade.- pišu srpska glasila.

Svrha sastanka je bila pomoć Ruske federacije, i eventualno Izraela, u obnovi Centralne partizanske bolnice na Petrovoj gori, koja je sada u vrlo lošem stanju i za čiju obnovu, sanaciju ili održavanje Republika Hrvatska ne pokazuje nikakav, prozivaju srpska glasila Hrvatsku. 

Nagli interes Rusa za antifašizam je činjenica kojom se želi povezati Rusija sa Hrvatskom, zanimljivo da operni pjevač ustaških pjesma iz devedesetih Stipe Mesić, a sada počasni partizan sudjeluje u ovoj ruskoj podvali hrvatsko-ruskog bratstva. Koju potiču opet Srbi s Banovine, koji su stalno aktivni tuđim rukama i novcima. Prvo su iskoristili mlade Belgijance, Turke i Amerikance da im očiste partizanske spomenike, zarasle u korov, a sada su našli način kako da izvuku novac iz ruske blagajne za obnovu istih…

HOP portal