DOKUMENTIRAMO GENOCID RS NAKON KOJEG DODIK POKREĆE REFERENDUM

0
2430

U svezi referenduma republike srpske kojeg pokreće Dodik, treba usporediti popis protjeranog stanovništva po nacionalnosti iz kojeg se vidi u kojoj nevjerojatnoj mjeri je taj prostor očišćen od Hrvata i Muslimana. Iz ovog dokumenta je razvidno koliko je stanovništva protjerano u par mjeseci, kao i kojih nacionalnosti i koliko ih se vratilo, odnosno koje je nacionalnosti stanovništvo koje se nakon rata doselilo. Ovaj pregled protjeranog i doseljenog stanovništva s obzirom na njihovu nacionalnost u razdoblju od 1991. do 1995. godine, odnosno koliko njih je protjerano i koje nacionalnosti (daleko najviše muslimanske i hrvatske) te koliko je njih doseljeno i koje su nacionalnosti (daleko najviše srpske) napravio je “centar državne bezbednosti RS” 1995. godine. Kao rezultat je razvidna potpuno promijenjena slika nacionalnog sastava u korist srpskog stanovništva.

Ovi dokumenti Republike srpske iz svibnja 1993. i veljače 1995. godine jasno potvrđuju i dokumentiraju velikosrpski genocid nad muslimanskim i hrvatskim stanovništvom, te višestruko veći priljev srpskog stanovništva nakon rata kao posljedicu prethodno počinjenog genocida nad nesrbima i protjerivanja sveg nesrpskog stanovništva.

Suprotno napisima iz drugih medija, HOP portal je mišljenja da se Putin ne sastaje s Dodikom da bi ga “obuzdao” već da bi ga podržao u njegovoj namjeri referendumskog ozakonjenja ovakvog velikosrpskog genocida nad nesrpskim stanovništvom Bosne i Hercegovine.

Podaci iz 1993. godine:

protjerani-rs protjerani-rs1 protjerani-rs2 protjerani-rs3 protjerani-rs4 protjerani-rs5

Podaci iz 1995. godine:

protjerani-rs protjerani-rs1 protjerani-rs2 protjerani-rs3 protjerani-rs4 protjerani-rs5 protjerani-rs6 protjerani-rs7 protjerani-rs8

HOP portal