21 ogranak HDZ-a traži smjenu gradonačelnika Velike gorice, kako bi bio sprijećen daljnji lopovluk

0
3253

From: VG Temeljni ogranci
Sent: Thursday, October 06, 2016 12:06 AM
To: HDZ ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
Subject: Istina o velikogoričkom HDZ-u

 

Dragi stranački prijatelji,

 

kao što vam je već poznato, mi predsjednici temeljnih ogranaka HDZ-a gradske organizacije Velika Gorica, svojim potpisima zatražili smo što žurnije raspisivanje izbora za predsjednika gradskog HDZ-a iz razloga što aktualni predsjednik Dražen Barišić zbog novog stranačkog statuta na toj dužnosti više ne može biti, a sam, sada već peti mjesec od stupanja Statuta na snagu nije dao ostavku i raspisao izbore.

Velika je stoga LAŽ i spin iz kuhinje skupih PR službi koja se proširila gradom, da mi predsjednici temeljnih ogranaka “rušimo” gradonačelnika. Istina je da mi jedino tražimo  poštivanje Statuta stranke, a predsjednik je taj koji bi ga prvi trebao poštivati, dok gradonačelnika nitko niti dira niti miče, on svoj mandat ima do svibnja 2017. godine.

Svoj potpisani zahtjev za izborima smo planirali dostaviti samo u našu gradsku organizaciju, no kada smo vidjeli reakciju predsjednika Barišića (pozivi, prijetnje, ucjene, prijetnje otkazima, sazivanje skupština trgovačkih društva i razrješenje direktora koji su potpisali zahtjev kao predsjednici svojih ogranaka) odlučili smo se i za još jedan dopis kojim tražimo i raspuštanje kompletne gradske organizacije, te smo oba dopisa uputili i u Županiju i u Središnjicu stranke. Velika je LAŽ da je već 8 ogranaka povuklo potpise i da će broj “pobunjenika” na kraju pasti na svega 9 ogranaka. Istina je da su ovoj inicijativi pristupila još 3 nova ogranka koji su za novi smjer velikogoričkog HDZ-a. Zanimljivo je kako aktualni predsjednik Barišić odjednom ima naglu potrebu obilaziti temeljne ogranke, obilazi čak i one za koje je zaboravio da postoje. Sam predsjednik uz pomoć svojih gradskih satelita ovih dana konstanto vrši pritisak na predsjednike TO-a da organiziraju sastanke Izvršnog odbora a da sam već četiri mjeseca (unatoč parlamentarnim izborima i sjednici gradskog vijeća) ne saziva gradski odbor. Cilj tih sastanaka je da tamo gdje se može, članovi izvršnih odbora, koje vežu određeni interesi s gradonačelnikom (osobna zapošljavanja, zapošljavanja članova obitelji i sl.) stvore minimalnu većinu u temeljnom ogranku kojom bi osporili potpis svog predsjednika.

 

Nas predsjednike – potpisnike, na sastancima „jedan na jedan“ se otvoreno pita: “Reci što hoćeš?” ne bismo li povukli potpis. Ovakve radnje i pokušaji “kupnje” samo dodatno zgražaju već dovoljno zgrožene članove velikogoričkog HDZ-a koji se u još većoj mjeri javljaju i stavljaju na raspolaganje u izgradnji boljeg HDZ-a u našem gradu.

Ovo pismo cirkulira među članovima HDZ-a, a mi smo ekskluzivno došli u posjed samog pisma. 21 ogranak HDZ traži smjenu gradonačelnika Velike Gorice D. Barišića , zbog zlouporabe položaja, sumnje na ogromnu pljačku gradskog proračuna,  sumnjive prodaje zemljišta, prijevare oko gradske tržnice, pljačke državnih poduzeća zajedno sa direktorima istih poduzeća. 

HOP

 

Dragi prijatelji,

širite ovu istinu među svojim članstvom,  hvala vam svim na podršci i ne dajte se prestrašiti! Radite dobru i ispravnu stvar. Valja izdržati još samo malo. HDZ nije sredstvo za bogaćenje niti privatna stvar jednog čovjeka i interesnih skupina oko njega, koji sa našom strankom nemaju veze, HDZ to smo mi!